Arıcılar Haberleri

Arıcılar Haberleri

Büyükşehir Yangından Etkilenen Arıcılara Destek Olacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe İlçesi Sarnıç-Çatakbağyaka Mahalleleri arasında başlayarak geniş bir alana yayılan yangından etkilenen arıcılara destek olmak için çalışma başlattı.

Saylak, Arıcılarla Bir Araya Geldi

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, arıcılar ile bir araya gelerek taleplerini dinledi. 

Türkiye’de ilk ve Tek “Temiz Petek Projesi” Başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi arıcıların büyük sorunlarından biri olan Büyük Balmumu Güvesine karşı başlattığı “Temiz Petek” projesi bu yıl Köyceğiz Merkez ve Marmaris Çamlı Mahallesi’nde arıcılara hizmet vermeye başladı. Hizmetten yararlanmak isteyen arıcılar Büyükşehir Çağrı merkezini arayarak bilgi ve randevu alabilecek.

‘Temiz Petek Projesi’ Türkiye’de ilk ve tek

Muğla Büyükşehir Belediyesi arıcıların büyük sorunlarından biri olan balmumu güvesine karşı başlattığı “Temiz Petek” projesi ile bu yıl Köyceğiz Merkez ve Marmaris Çamlı Mahallesi’nde arıcılara destek olacak. Proje 1 Eylül 2023 tarihinde başlayacak.

Lider arıcı eğitimi düzenlendi

GEKA 2021 yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında Muğla ilindeki arıcılara yönelik 2023 yılı Lider Arıcı Eğitimi gerçekleştirildi.

GİRGİN: ‘HAKKI VERİLSE DÜNYAYI DOYURACAK OLAN ÇİFTÇİMİZİ ACİZ VESİKASI ALIR HALE GETİRDİLER’

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 39 maddeden oluşan ve 17 kanunda değişiklik yapan, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmeleri tamamlandı.

Arılar can çekişiyor, yaşamları için acilen şeker…!

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan Muğlalı arıcıların sorunları ile şeker teminininde yaşanan sıkıntıları TBMM gündemine taşıdı.

Metin Ergun: ‘Türkşeker arıcılara şeker vermeye yeniden başlamalı’

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, arıcılık sektörünün sorunlarının araştırılması ve alınması gereken tedbirlerin tespit edilmesi için verdiği araştırma önergesi kapsamında TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

Girgin arıcıların şeker sıkıntısını TBMM’ye taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla’da bal üretimi yapan arıcıların sorunlarını, yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu. “Arıcılarımızın şeker ihtiyacı acilen çözülmelidir” dedi.

Vekil Ergün arıcıların sorunlarına değindi

İyi Parti Muğla Milletvekili Prof.Dr. Metin Ergün TBMM Başkanlığı’na Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle arıcıların şeker temini sıkıntısı ile ilgili olarak soru önergesi verdi.

Arıcıların şeker sıkıntısı

Yaz aylarında yaşanan z yangın afeti neticesinde Muğla Bölgesi’nin afet bölgesi olması ve kış aylarının sert geçmesinden dolayı arıların besleme dönemi geldiği şu günlerde, arıcılar arılarını yaşatabilmek için şeker temininde sıkıntılar yaşıyor. Bu sıkıntıyı dile getirmek isteyen MAYBİR sosyal medya üzerinden açıklama yayınladı.

Seydikemerli Arıcılara Arı Keki ve Arı Yemi Bağışlandı

Seydikemer’de yazın meydana gelen orman yangınlarında zarar gören arıcılara, arı keki ve arı yemi dağıtıldı. Seydikemer Belediyesi’nin de araçları ve personeliyle destek olduğu arı keki ve arı yemi dağıtımı Seydikemerli üreticileri sevindirdi.

Fethiye ve Seydikemer’de çam balı yok

Tüm ülkede arıcılar, kuraklıktan dolayı verimin düşmesinden yakınırken Fethiye ve Seydikemer bölgesinde durum değişmiyor. Türkiye'nin çam balı üretiminin yaklaşık yüzde 40’nın yapıldığı Fethiye ve Seydikemer’de bu sezon da bal çıkmadı.

Girgin, Muğla’daki arıcıların yangınlar sonrası katlanan sorunlarını TBMM’ye taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Muğla’daki arıcıların yangınlar sonrası katlanan sorunlarını gündeme getirdi. Daha önce de Muğla’da bir Arıcılık Enstitüsü kurulması için kanun teklifi veren Girgin, geçtiğimiz günlerde Muğla Arıcılar Birliği’ni ziyaret ederek Birlik Başkanı dahil olmak üzere bir çok üretici ile bir araya gelip görüş alışverişinde bulundu.

Muğlalı arıcılardan Erzurumlu arıcıya yardım eli

Konya Karatay yolunda kaza yapan Erzurumlu arıcının imdadına Muğlalı arıcılar yetişti. Muğlalı arıcılar aracı kaza yapan Erzurumlu arıcının arılarını güvenli bir şekilde kovanlara taşıdı.

Arıcıların durumunu Bakan Pakdemirli’ye sordu

İyi Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun; meydana gelen şiddetli kuraklıktan en çok etkilenen tarımsal sektörlerden birisinin de arıcılık olduğunu belirtti. Milletvekili Ergun, bal üretimindeki kaybın; arıcıların ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamayacağı konusunda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye soru önergesi sundu.

TAB Başkanı Şahin: "Çam Balı Gıda Kodeksine Girdi"

Türkiye Arıcılar Birliği Başkanı Ziya Şahin, Türk çam balının gıda kodeksinde yerin aldığını ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Türk arıcılarına yaptığı en büyük tarihsel görev olduğunu belirtti.

Vekil Demir’den Arıcılara Haftada İki Gün Kovan İzni Açıklaması

Dünya çam balı üretiminde lider olan Muğla’da meslek kuruluşlarından gelen talep doğrultusunda, tüm arıcıların, haftada iki gün kovanlarıyla ilgilenebilmelerine olanak sağlandı. AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir’in İçişleri Bakanlığıyla yaptığı görüşmeler sonucu, arıcıları rahatlatan karar Türkiye genelindeki İl Pandemi Kurullarına aktarıldı.

Muğlalı Arıcılardan, Fox TV’ye Tekzip Talebi

FERDİ YAVUZ- Muğla Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği (MAYBİR), Fox TV’ye tekzip talebinde bulundu. Ünlü manken ve sunucu Çağla Şikel’in, Fox TV ekranlarında sunduğu “Çağla İle Yeni Bir Gün” adlı televizyon programına telefonla bağlanan Prof. Dr. Sibel Silici ve yine programa konuk edilen Dr. Emel Damarlı’nın, arıcılık ve arı ürünleri il e ilgili vermiş oldukları yanlış bilgiler ile tüketicilerin yanlış bilgilendirilmesi sebebinden dolayı MAYBİR, Fox TV’ye tekzip talebinde bulundu.

65 Yaş Üstü 800 Arıcının Gözü Kulağı Bakanlık'ta

FERDİ YAVUZ- İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile Koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandırılmıştı. Bu kısıtlanmadan Muğla bölgesinde faaliyet gösteren yaklaşık 800 kişiyi bulan 65 yaş üstü arıcıda etkilendi. 65 yaş üstü arıcılara verilen özel izin 1 gün sürdü.

Türk çam balının Avrupa ISO toplantıları sürüyor

Türkiye Arıcılar Birliği tarafından Avrupa’da Türk çam balının coğrafi işaret alması için başlattığı çalışmalar kapsamında Muğla’da FAO yetkililerince üreticiler bilgilendirildi