Arz Etmek Haberleri

Arz Etmek Haberleri

Fethiye’de yolun ortasına kaya düştü! Faciaya sebep olabilirdi!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Faralya Mahallesi’nde sabah saatlerinde yol üzerine kaya düştü. Kayanın düştüğü esnada yoldan geçen kimsenin olmaması da büyük bir faciayı önledi.

Milletvekili Metin Ergun’dan bir soru önergesi de zeytinciler için

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, Muğla'da orman yangınları esnasında zeytinlikleri yanan vatandaşların sorunları ve zeytinliklerini yeniden oluşturma sürecindeki talepleri ile ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. Zeytincilikle uğraşan vatandaşların durumlarının aciliyet gerektirdiğini vurgulayan İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, “Yangınlarda on binlerce hektar ormanlık alan ile birlikte yüz binlerce zeytin ağacı da yanmış ve bu bölgelerde zeytincilikle uğraşan vatandaşlarımız geçim kaynaklarını kaybetmişlerdir. Bu hususta vatandaşlarımızın yangınlar sebebiyle kaybettikleri bu seneki zararlarının tazmin edilmesi aciliyet arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

MUSKİ önce suya zam yaptı, sonra kuraklık uyarısı yaptı

MUSKİ önce suya zam yaptı sonra kuraklı uyarısında bulundu. Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (MUSKİ) il genelinde suya zam yaptı. Suya, yüzde 35 zam yapan MUSKi, daha sonra yine il geneli için kuraklık uyarısı yaptı. Suya zam yapan MUSKi, kuraklıkla ilgili olarak, “Kurumların, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın duyarlılığı büyük önem arz etmektedir.” açıklamasında bulundu.