Belediyeden Haberleri

Belediyeden Haberleri

Alim Karaca “Müfettişler Çöp Tenekelerinin Sac Kalınlığını, Parkelerin Boyunu Bile Ölçtüler”

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP'den yeni dönem adayı Alim Karaca, seçim kampanyası çerçevesinde mahallelerde halk buluşmalarına devam ediyor. Alim Karaca Cumartesi akşamı Çatalarık sakinleriyle bir araya gelerek, yurttaşların belediyeden taleplerini ve seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerini dinledi.

Belediyeden Vatandaşlara Yakacak Desteği

Bodrum Belediyesi, kış mevsiminin başlamasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara yakacak desteğinde bulunuyor.

Belediyeden esnafa mor bolan dağıtımı

Milas Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, Milas Cumartesi Pazar Yeri ve Selimiye Pazar Yeri’nde stant kurarak vatandaşları “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” hakkında bilgilendirdi.

Belediyeden ‘Evleri Bayraklarla Donatıyoruz’ Kampanyası

Menteşe Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında ‘Evleri Bayraklarla Donatıyoruz” kampanyası başlattı.

Belediyeden “Bodrum’un Şehitleri ve Gazileri” Kitabı

19 Eylül Gaziler Günü, Bodrum’da bir dizi etkinlikle kutlandı. Belediye Meydanı’nda düzenlenen tören ile başlayan etkinlikler, makam ziyareti ve öğle yemeği ile devam etti.

Belediyeden Okuma Seferberliği Projesi başlatıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet’in 100.Yılında çocuklarda ve gençlerde okuma alışkanlığını arttırmak ve kitap sevgisini aşılamak için Okuma Seferberliği Projesi başlattı.

Belediyeden Eğitim Seferberliği

Milas Belediyesi, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı boyunca farklı dallarda devam edecek kurslarla öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine ve akademik başarılarını artırmalarına katkı sağlayacak.

Başkan Karaca: “Elektrik Kesiliyor, Fethiye Belediyesi Şikayet Ediliyor”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, her türlü elektrik ve su kesintisinin belediyeden bilindiğini belirterek halkı bilinçlendirmek amacıyla Çalış Halk Plajı açılışında önemli konulara değindi.

Belediyeden Duyarlılık Çağrısı

Çevre temizliği için çalışan Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri denetimlerde Bodrum Torba Liman’da çöp konteynerlerinin çevresinde çeşitli atıklar tespit etti. 

Belediyeden Gıda Bankacılığı Uygulamaları

Bodrum Belediyesi, gıda israfının önlenmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Gıda Bankacılığı Sistemi Projesini hayata geçirdi

Belediyeden Kaçak Yapılaşma Mücadelesi

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan "Kaçak Yapılaşma ile Mücadele Seferberliği" devam ediyor

Belediyeden Kesintisiz Wi-Fi Hizmeti

Bodrum Belediyesi tarafından bilgiye hızlı ve kolay erişimi sağlamak, acil durumlar sırasında iletişimi kolaylaştırmak, bölgedeki turizme katkı sağlamak, sosyal etkileşimi artırmak için kamusal ortak kullanım alanlarında Wi-Fi hizmeti veriliyor

Belediye dolandırıcılara karşı uyardı

Her fırsatta yeni yöntemler deneyerek, halkın parası ve malına göz diken dolandırıcılar, Fethiye’de belediye başkanı ve belediye başkan yardımcılarının adını kullanarak insanları dolandırmaya çalışıyor. 

MİLAS’TAKİ ACİL TOPLANMA ALANLARINI BİLİYOR MUSUNUZ?

Milas Belediyesi, gerçekleşebilecek olası bir doğal afete karşı vatandaşları acil toplanma alanları konusunda bilgilendirdi. Belediyeden yapılan bilgilendirmede, Milas genelinde vatandaşların toplanabileceği en az 70 nokta olduğu belirtilirken, vatandaşların ikamet ettiği mahalledeki toplanma alanlarına Milas Belediyesi resmi internet sitesi olan https://www.milas.bel.tr/ adresindeki “Kent Rehberi Haritası” bölümünden de ulaşabileceği ifade edildi.

BELEDİYEDEN VATANDAŞA ODUN VE SOBA DESTEĞİ 

Fethiye Belediyesi tarafından “Yurttaşlarımızla Dayanışma İçindeyiz” sloganıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara odun ve soba yardımı devam ediyor.

BAŞKAN KARACA, GÜNDEM ANALİZ’İN KONUĞU OLDU

“YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ AMA ŞU AN DURMAK ZORUNDAYIZ” Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Gündem Analiz programında Necati Kambur’un sorularını içtenlikle yanıtladı. Programda; belediyenin ekonomisinden, projelere ve yapılacak çalışmalara kadar A’dan Z’ye Fethiye konuşuldu. Programda Başkan Karaca, “Türkiye’de borcu olmayan 3-5 belediyeden biriyiz. Bu enflasyon kasamızdaki parayı da alıp götürecek. Ondan dolayı 1100’e yakın personelimizin maaşlarını ödeyebilmek, rutin işlerimizi yapabilmek adına yeni projeler hayata geçireceğiz ama şu an durmak zorundayız” dedi.

Belediyeden, Personele Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Eğitim

Menteşe Belediyesi tarafından personele 6698 sayılı ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ (KVKK) hakkında bilgilendirici eğitim semineri düzenlendi.

Belediyeden ücretsiz şeker taraması

Dünya Diyabet Günü’nde diyabet hastalığına dikkat çekmek amacı ile Fethiye Belediyesi tarafından ücretsiz şeker taraması yaptı.

Bodrum Belediye Başkanı’na kaçak yapı soruşturması!

Muğla’nın Bodrum ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın 7 yıl önce belediyeden kiraladığı arsaya bistro bar yaptığı, hukuksuz yapı kayıt belgesi çıkardığı, araziye kaçak yapı diktiği gibi iddiaların ardından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Ulaşım problemi yaşanan yola belediyeden neşter

Özel mülk sınırları içinde kaldığı gerekçesiyle bir site tarafından kapatılan ve bu nedenle Türkbükü-Küçükbük güzergahından geçen vatandaşların yıllardır ulaşım çilesine yol açan duruma Bodrum Belediyesi el attı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın, Küçükbük Mahallesi’nde yıllardır süren yol sorununun çözüme kavuşması için başlattığı çalışmalar meyvesini verdi.