Buray Haberleri

Buray Haberleri

Karaca, ‘Fethiye’ye hizmet etmek için buradayız’

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe binasında düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Buraya seçim süreci ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunan Karaca, “Çok çalıştık ve seçimi büyük bir farkla aldık” dedi.

Buray Menteşe Halkını Çoşturdu

8. Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında şenliğin son günü Türk halkının sevilen sanatçısı Buray sahne aldı.

Kamuoyuna ve Yetkililere Çağrımızdır!

Bugün buraya, eğitimini aldığımız ve bizim için kutsal olan mesleğimizi yaparken karşı karşıya kaldığımız ve artık tahammül edilemez noktaya gelen şiddeti kamuoyuyla paylaşmak ve yetkililere sesimizi duyurmak için toplandık. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ve 81 ilimizi temsil eden 56 Veteriner Hekim Odası’nın yöneticileri ve üyeleriyle birlikte eş zamanlı olarak, bütün ülkede bu basın açıklamasını kamuoyuyla paylaşmaktayız.

Aday Otgöz'e yoğun ilgi

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Yakup Otgöz, Fethiye’de çarşı ve Pazar esnafını ziyaret etti. Yoğun ilgiyle karşılanan Otgöz, “Biz buraya milletin efendisi olarak gelmiyoruz. Milletin hizmetkârı olarak geleceğiz. Cumhurbaşkanlığı şiardır. Bizlere de büyük destek var” dedi.

KİPER, “KAPILARIMIZ HERKESE AÇIK”

Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı, Biyolog Ulaş Kiper, “Sorunumuz şu, buraya gelen insan göçü dalgası, Fethiye’ye sürekli kendi malıymış gibi davranıyor. Oysa burası bizim ortak yaşam alanımız, tüm canlılarla beraber paylaşıyoruz. Velhasıl deniz sadece bize ait değil, balıklara, orfoza, Caretta’lara ve tabii ki Akdeniz fokuna ait, bunu hatırlatmak istiyorum” dedi  Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı, Biyolog Ulaş Kiper, derneğin yürüttüğü faaliyetleri ve Fethiye’nin ekolojik yaşamını SED Medya’ya anlattı

SEYDİKEMER DEVLET HASTANESİ’NDE ÇALIŞMALAR SONA YAKLAŞIYOR

Seydikemer’e biz dizi ziyaret dolayısıyla gelen AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş ile birlikte Seydikemer Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundular. Başkan Otgöz burada yaptığı konuşmada; “Kaş’tan bu yana, Kalkan’dan bu tarafa, Dirmil tarafı o bölgeler komple buraya gelecek. Ben Fethiye’nin yüzde 40 yükünü azaltacağını tahmin ediyorum” dedi.

Başkan Bakırcı, “Taraftarımızın stadı doldurmasını bekliyorum’’

Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı Modafen maçını değerlendirdi. Maç sonrası FRT TV’ye açıklamalarda bulunan Bakırcı, “Buraya galibiyet için geldik. Sonuç beklediğimiz gibi oldu. Yolumuzda en iyi şekilde ilerlemek istiyoruz” dedi.

Çoban “Recep Tayyip Erdoğan şahsi hırslarının esiri oldu”

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Fatih Çoban Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrasında doların yükselmesi sonrasında açıklama yaptı. Çoban açıklamasın da “Memlekette ki 1 kişinin inadından dolayı buraya kadar geldi Tayyip Erdoğan artık ülkeyi yönetme anlamın da şahsi hırslarının esiri oldu” dedi.

Kenan Kıran, “Hedefimiz burayı uluslararası arena da tanıtmak”

21’incisi düzenlenen Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline Kırtur tesisleri ev sahipliği yaptı. Babadağ yamaç paraşütünün ve gerçekleşen 21’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivalinin uluslararası arenaya taşınması gerektiğine değinen Kırtur işletme sahibi Kenan Kıran, “Bizim hedefimiz şu; Burayı Uluslararası arena da tanıtmak. Bilinirliği daha da ötelere taşınması gereken spor dalı. Ona uğraşacağız, gerçekten tesislerimiz buna çok yatkın bir durumda. Dünyada ki sayılı yerlerden bir tanesi belki de 1. si olacak inşallah” dedi.

Doğu, “Burası rast gele yol üzeri bir yer değil”

Fethiye’nin Ovacık-Hisarönü bölgesinde kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmaları var incelemeler devam ediyor. Sabah saatlerine kadar bölgede olduklarını sağlanmış olan birlik ve beraberlik için teşekkür eden CHP’li Genç Siyasetçi Turhan Doğu, “Bizde arkadaşlarımız ile beraber sabah saatlerine kadar buradaydık. Tüm Fethiye halkı ve kendini Fethiyeli hisseden herkes Anadolu toprağının gerçek mayasında olan birlik beraberlik duygusu ile kadını, erkeği ve yaslısı buraya geldi” dedi.

Fethiye’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı düzenlendi

Fethiye’de 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıldönümü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasının 5. yıldönümünde yaptığı konuşmada “Yüce Türk milleti Cumhurbaşkanımızın emriyle meydanlara indi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne, Gazi Meclisi önüne işte buraya Beşkaza Meydanı’na gelerek meydanları doldurdu ve tanka, topa, tüfeğe göğsünü siper etti” ifadelerini kullandı.

Ukraynalı Acenteler Paraşüt Keyfi Yaptı

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını tedbirleri devam ederken, turizmde sezonun ilk turistleri Ukrayna’dan geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanının geçtiğimiz günlerde başkan Recep Tayip Erdoğan’la görüşmesinin ardından Fethiye Ölüdeniz’e gelen Ukrayna Seyahat acentesi yetkilileri bölgeyi gezerken, Babadağ’dan da yamaç paraşütü ile uçup harika günler geçirdi. Seyahat acentesi yetkilileri yamaç paraşütü ile uçup, Ölüdeniz Belceğiz plajına iniş yaptıktan sonra, “Fethiye cennet gibi güzel bir yer. Ukrayna halkının buraya gelip bu güzelliği görmesi için elimizden geleni yapacağız” dediler.

İlk Bağışı Müftü Oktay yaptı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümü nedeniyle şehitlerimizi yad etmek adına Fethiye Müftülüğü ve Türk Kızılayı Fethiye Şubesi elele vererek vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet ettiler. Müftülük önüne çekilen Türk Kızılay’ına ait kan bağışı aracında ilk bağışı, Fethiye Müftüsü Kamil Oktay yaptı. Müftü Oktay, “Kan bağışı için buraya gelen ve bu kampanyamıza destek verenlere teşekkür ediyorum. Ama en büyük şükranımızı şehitlerimize, gazilerimize arz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kısıtlamalı tatilde en çok Kayaköy tercih edildi

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu yılbaşı tatilinde en çok tercih edilen bölgelerin başında, Fethiye’nin Kayaköy Mahallesi geldi. Kayaköy Mahallesi Muhtar Vekili Süleyman Çoban, “Sokağa çıkma kısıtlamasının da olduğu yılbaşı tatilinde, mahallemiz yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Buraya gelenler gönül rahatlığıyla villalarında tatillerini geçiriyorlar” ifadelerini kullandı.