Büyükşehirden Haberleri

Büyükşehirden Haberleri

Büyükşehirden 10 yılda 22 Bin 729 haneye ziyaret

 2014 yılında başlatılan Evde Bakım Hizmeti ile Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri bugüne kadar 13 ilçede 22 bin 729 haneyi ziyaret ederek 364 bin 32 kez tıbbi ve genel bakım hizmeti verdi.

Muğla Büyükşehirden Milli Takımlara 15 Sporcu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübe oyuncuları 4 değişik branşta 15 sporcu ile milli takımlarda forma giyiyor.

Büyükşehirden ‘Refakatçi Eğitimi’

Muğla Büyükşehir Belediyesi evde bakım hizmetleri kapsamında yatağa bağımlı ya da bakıma muhtaç hastaların yakınlarına uygulamalı refakatçi eğitimi veriyor.

Büyükşehirden Datça’da Badem ve Zeytin Eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin daha fazla ürün ve gelir elde etmesi amacıyla başlattığı ‘Tarlanıza Geliyoruz’ projesi kapsamında Datça ilçesinde badem ve zeytin üretimi ile ilgili üreticilere eğitim verdi.

Büyükşehirden Üniversite Öğrencilere Sıcak Çorba İkramı

Muğla Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencileri için soğuk havalarda çorba ikram hizmetine ara vermeden devam ediyor.

Büyükşehirden 2023 Yılında İşçiye Yüzde 71.12 Zam

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika arasında işçileri kapsayan maaş ek protokol imza töreni düzenlendi.

Turizm Merkezlerine Yangın Uyarısı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 9 günlük bayram tatili ve yaz sezonunun başlamasıyla birlikte il genelinde çıkabilecek orman yangınlarına karşı yerli ve yabancı turistlere Türkçe, İngilizce bilgilendirme broşürü dağıttı.

Bayram Tıraşı Büyükşehirden

Muğla Büyükşehir Belediyesi her bayram da olduğu gibi Kurban Bayramında da yatağa bağımlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşları ücretsiz tıraş hizmeti veriyor.

BÜYÜKŞEHİRDEN MENTEŞE’YE 23 NİSAN KIYAĞI

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, 12 gün boyunca süreceği açıklanan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin, 13 ilçesi olan Muğla’nın sadece Menteşe İlçesi’nde düzenlenecek olması tepkiye neden oldu.

Büyükşehirden Üreticiye Daha Fazla Kazandıran Destekleme

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir tarımsal kalkınmanın sağlanması ve üreticilerin daha iyi gelir elde etmesi amacıyla Seydikemer İlçesi Arsa ve Çaykenarı Mahallelerine Süt Tankı Desteği verdi. Başkan Gürün bölge halkını ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi.

Büyükşehirden İdil Biret Konseri

Dünyaca Ünlü piyano sanatçısı İdil Biret 20 ve 23 Temmuz tarihlerinde Bodrum Antik Tiyatroda dinleyicilerle buluşacak.

Büyükşehirden Taksi ve ÖTTA’lara Maske

Muğla Büyükşehir Belediyesi korona virüs ile mücadele kapsamında Muğla il genelinde Bin 442 taksi ve bin 431 ÖTTA (Özel Toplu Taşıma Araçlarına) 50 bin 400 adet maske dağıttı.

Öğrencilerin Maske ve Kalemi Büyükşehirden

Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu hafta sonu sınava girecek olan öğrencilere MUSKİ vezneleri aracılığı ile maske ve ihtiyaç duyulan kırtasiye malzemesi dağıtıyor.

Muğla Büyükşehirden Online Sınav

Muğla Büyükşehir Belediyesi İşler yayın Grubu ile hazırladığı ortak proje kapsamında online LGS ve AYT sınava düzenledi. Alan Yeterlilik Sınavına (AYT) bin 177, Liselere Giriş sınavına (LGS) 818 öğrenci müracaat etti.

Muğla Büyükşehirden Üreticilere Süt Tankı Desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığı destekleme projelerinden süt tankı desteği Kavaklıdereli üreticilerin yüzünü güldürdü.

Büyükşehirden Küçükler İçin Puzzle, Büyükler İçin Bulmaca

Türkiye’yi etkisi alan korona virüs salgını dolayısıyla çocukların, 20 yaş altı gençlerin ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Büyükşehirden Veteriner Kliniklerine Maske

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde 441 eczaneye, 22 bin maske dağıtımının ardından il genelinde 262 veteriner kliniğine 13 bin 100 maske dağıtımı gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehirden Eczanelere Ücretsiz Maske

Muğla Büyükşehir Belediyesi, korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında il genelinde bulunan 441 eczaneye toplam 22 bin maskenin dağıtımına başladı.

Büyükşehirden Psikolojik Danışmanlık Hattı

Korona virüs salgının Türkiye’de yayılmasının ardından vatandaşlara ‘evde kalın’ çağrısına Muğla’da büyük ölçüde uyuldu.

Okulların yerel tohumu Muğla Büyükşehirden

Türkiye’nin 81 iline 3 milyon 525 bin adet yerel tohum gönderen Muğla Büyükşehir Belediyesi değişik illerdeki 50 okuldan gelen yerel tohum talebini de karşıladı.

Büyükşehirden Bodrum’a 120 Milyon Liralık Dev Alt Yapı Yatırımı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum tarihinin en büyük alt yapı yatırım hamlesini başlattı. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen temel atma töreni ile 120 Milyon TL yatırımla hayata geçirilecek alt yapı çalışmalarının ilk etabı olan 160 kilometrelik kanalizasyon hattının ilk kazması vuruldu.