Cezaevi Haberleri

Cezaevi Haberleri

Avukat Demir, “İddialar Asılsızdır”

Fethiye eğlence dünyasının sevilen seslerinden ve işletmecilerinden birisi olan Pasha Haktan bir süredir tutuklu olarak Eşen Cezaevi’nde bulunuyor. Son günlerde Haktan’ın cezaevinde intihar ettiğine yönelik iddiaların asılsız olduğu bildirildi.

Fethiye’de Kendilerini Hakim Savcı Diye Tanıtarak 3 Milyonunu Dolandırdılar

Fethiye’de kendilerini polis, hakim ve savcı olarak tanıtıp, emekli öğretmenin 3 milyonunu alan 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

İŞ ADAMI CENK KURT TAHLİYE OLDU

2022 Temmuz aylarında yapılan operasyonla cezaevine giren Cenk Kurt, 15 Şubat tarihinde görülen mahkemesi neticesinde tahliye edilerek serbest bırakıldı. 

OTELİ YAKAN ŞAHIS TUTUKLANDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde önceki gece işyeri sahibine ve ortağına kızıp işlettiği barı yakmak isterken 5 katlı ve 30 odalı otelin yanmasına sebep olan M.O. gözaltı işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EŞEN T TİPİ CEZAEVİNE YAPILACAK CAMİNİN TEMELİ ATILDI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesinde hayırsever Mehmet Şal’ın yardımı, Seydikemer Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının destekleriyle yapılacak caminin temel atma törenine katıldı.

SURİYELİ İŞÇİ CİNSEL SALDIRIDAN TUTUKLANDI

İnşaatta çalıştığı öğrenilen Suriyeli işçi yoldan geçmekte olan bir kadını kolundan tutarak inşaatın içerisine çekmeye çalışarak taciz girişiminde bulundu. Olayı haber alan mahalleli Suriyeli işçiye meydan dayağı attı.

SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

Fethiye’de Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda bir kıraathanede yapılan aramada aranması olan D.A (48) yakalandı. 13 farklı hırsızlık suçundan toplamda 12 Yıl 7 Ay 22 Gün Hapis cezası bulunan D.A. tutuklanarak Eşen Cezaevi’ne teslim edildi.

Jandarma’dan kaçamadılar

Muğla İl jandarma Komutanlığı aranan şahısların yakalanmasına yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Son olarak Dalaman ve Fethiye’de yapılan operasyonlarda çocuğa cinsel istismar suçundan ve silahlı terör örgütü üyeliğinden aranan iki şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi.

Otelde uyuşturucu baskını

Muğla İl jandarma Komutanlığı tarafından uyuşturucu madde imal ve ticareti ile kullanımı ile mücadele kapsamında Marmaris ilçesi Bozburun Mahallesi’nde bir apart otele baskın yapıldı. Yapılan baskında gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer 4 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Çocuğa cinsel istismardan aranan şahıs yakalandı

Fethiye Asayiş Büro Amirliği İnfaz Büro Ekipleri tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan araştırma ve çalışmalar sonucunda Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı suçundan Fethiye İlamat ve İnfaz Bürosunca aranan A.D. (27) yakalandı.

Suç makinesi yakalandı

Fethiye’de altı motosiklet hırsızlığı, evden hırsızlık, güvercin hırsızlığı ve açıktan hırsızlık suçlarına karışan Can K.(25) isimli şahıs Fethiye Asayiş Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalar sonucu yakalandı. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Can K. Eşen Cezaevi’ne konuldu.

Kablo hırsızları yakalandı

Seydikemer’de kablo hırsızlığı yapan iki şüpheli tutuklanarak, Eşen Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Ölüdeniz’de Komşularını Soydular

Ölüdeniz Mahallesi Ovacık Mevkii’nde İngiltere vatandaşı Max ROBİNSON ve Josh COX’un kaldıkları villaya giren komşu villada oturan hırsızlar kendilerini fark eden ev sahiplerini bıçakladıktan sonra villayı soydular. Yakalanan soyguncular tutuklanarak Eşen Kapalı Cezaevi’ne gönderildiler.

Başkan Otgöz, fidan dikim etkinliğine katıldı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve belediye başkan yardımcıları, Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde düzenlenen fidan dikim etkinliğine katıldılar. Fidan dikim etkinliğinde Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözetiminde yapılan çalışmalar göz doldurdu.

16 yıl hapis cezası bulunan şahsı JASAT yakaladı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 16 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve firari durumda olan şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi.

Bodrum'daki yangınla ilgili 3 kişi tutuklandı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı mumcular Mahallesi yakınlarında sigara izmariti ile tarım ve orman arazisini yaktıkları iddia edilen üç kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fethiye'de fuhuş operasyonu: 7 tutuklama

Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 10 şüpheliden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cezaevi Müdürü Ensar Çelik’ten Başkan Otgöz’e veda ziyareti

Seydikemer-Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ensar Çelik, tayini çıkması nedeniyle Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e veda ziyaretinde bulundu.

Dalaman Mopak Kağıt Fabrikasında yangın

Dalamanda bulunan Açık Cezaevi çevresi ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ait arazilerde dün yangın çıkmış ve söndürülmüştü Bugün MOPAK kağıt fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle tekrar yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangını söndürmek için ekipler havadan ve karadan çalışma başlattı. Yangın nedeniyle tüm Dalaman duman altında kaldı.

Dalaman duman altında kaldı

Dalaman’da bulunan Açık Cezaevi çevresi ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ait arazilerde yangın çıktı.

Marmaris'te narkotik ekipleri suçlulara göz açtırmıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesi narkotik suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri peş peşe yaptıkları operasyonlarda gözaltına alınan 3 şüpheliden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dalaman'da cezaevi çevresi ve TİGEM arazilerinde yangın

Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan Açık Cezaevi çevresi ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne ait arazilerde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangını söndürmek için ekipler havadan ve karadan çalışma başlattı. Yangın nedeniyle tüm Dalaman duman altında kaldı.

Anne Cemile Kaya, “Kızım yaşamaya çok hevesliydi”

Fethiye’de 2 çocuk annesi eşi Selvan Acar'ı (25) sırtından ve kalbinden bıçaklayarak öldüren Tanju Acar (31) hakkında savcılığın hazırladığı iddianamenin ardından Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava da ilk duruşma gerçekleştirildi. Tutuklu sanık Tanju Acar’ın Antalya cezaevine SEGBİS ile bağlantı kurulamaması üzerine duruşma gıyabında gerçekleşti. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış müebbet hapis ile yargılanan Tanju Acar’dan şikayetçi olduğunu söyleyen Selvan Acar’ın annesi Cemile Kaya, duruşmada gözyaşları içerisinde, “Benim çocuğumu öldürdüler. En ağır şekilde cezalandırılsınlar” dedi.

“Bir Kitap Bir Umut” Kitap Bağış Kampanyası Başladı

Adalet Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı arasında imzalanan ‘Bir kitap bir umut’ kampanyası Fethiye’de de başlatıldı. Ceza İnfaz Kurumu kütüphanelerine kitap bağışında bulunarak insanlara umut olunması istenen kampanya yaklaşık 15 gün sürecek. Kitap bağışında bulunmak isteyenlerin Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde açılan standa kitapları getirmeleri istendi. Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker yaptığı açıklamada, “Adalet Bakanlığımız İle Kültür Turizm Bakanlığımız arasında imzalanan protokol ile “Bir Kitap Bir Umut” kampanyası düzenlendi. Buradaki amaç vatandaşın ve kurumların kitap bağışı yaparak özellikle cezaevi kütüphanesini zenginleştirmeleri. Orada ki tutuklu ve hükümlülerin bu kitapları okuyarak, bundan faydalanarak kendilerini geliştirebilmeleri” ifadelerini kullandı.

3 Şahıs Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM ve GİM Grup Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyon neticesinde; Göçmen Kaçakçılığı, FETÖ/PYD Terör Örgütüne Yardım Etme ve Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma suçlarından gözaltına alınan 3 kişinin; çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

İpek bebeğin ameliyat olması gerekiyor 

Anne ve babası cezaevinde olduğu için kalbinden, bağırsağından ve böbreklerinden rahatsız olan torunu İpek Su Yıldırım’a 3 aydır kendi imkanları ile baktığını belirten babaanne Aysel Tanlu; yardımseverlerin desteğini bekliyor. 950 TL engelli maaşı aldığını belirten Aysel Tanlu, “Torunumun bazı ihtiyaçları var, karşılayamıyorum. Benim 950 TL maaşım var, kirama bile yetmiyor. Çocuğumun bakımı için yardımseverlerin desteğini bekliyorum” ifadelerini kullandı. 

JASAT’tan hırsızlara geçit yok 

Fethiye’nin Ovacık Mahallesi’nde çeşitli konut ve iş yerlerinden elektronik eşya, hurda malzemesi ve motosiklet çaldığı tespit edilen şüpheliler, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından yakalandı.

Pınar'ın katili Cemal Metin Avcı, nasıl öldürdüğünü bağ evinde anlattı

Muğla Menteşe'de yaşanan ve Türkiye'yi ayağa kaldıran Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili, olayın meydana geldiği bağ evinde keşif yapıldı. Afyon Cezaevi'nden getirilen Cemal Metin Avcı, cinayeti nasıl işlediğini anlattı. Keşif sırasında eve Pınar'ın cesedinin konulduğu varilin benzeri ve palet getirildi.

Eşini öldüren katil tutuklandı

Fethiye’de iki çocuk annesi eşini bıçaklayarak öldüren katil koca, kasten öldürmek suçu nedeniyle tutuklanarak; cezaevine gönderildi.

Pınar’ın Katili, Güvenlik Nedeniyle Afyon’a Nakledildi

Ölümü ve öldürülme şekli tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Pınar Gültekin’in katil zanlısı Cemal Metin Avcı, Afyon Yüksek Güvenlikli T Tipi Cezaevine nakledildi.