Dalış Haberleri

Dalış Haberleri

Avcı, “Fethiye’de tur fiyatları geçen yıla göre arttı”

Muğla’nın Fethiye ilçesinde İntersky Turizm’den Ozan Avcı, turlara olan ilgi ve rağbet ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünya Serbest Dalış Rekortmenleri Ölüdeniz Kumburnu’nda Antrenman Yapıyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Dünya Serbest Dalış Rekortmenleri Birgül Eken, Alexey Molchanov ve Ana Giselle Kafie, Yunanistan’da düzenlenecek olan dünya şampiyonası öncesi antrenmanlarını Ölüdeniz Kumburnu’nda sürdürüyor.

Ulusoy'dan Dünya Dalış Rekoru

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Ölüdeniz Uluslararası Su Oyunları etkinliğinde Milli Sporcu Devrim Cenk Ulusoy, masterlar kategorisinde sabit ağırlıkta paletsiz 75 metre dalarak, dünya rekoru kırdı.

FETHİYE SUALTI TARİH PARKI PROJESİ DEVAM EDİYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), bölgede dalış turizmini canlandırmak amacıyla hazırladığı Fethiye Sualtı Tarih Parkı projesinin devam ettiğini açıklayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, projeyle ilgili bazı mecralarda yer alan iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu söyledi.

FTSO’dan Ukraynalı turistleri bölgeye çekme girişimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, ‘Ukrayna Kiev - Türkiye Muğla İşbirliği Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan Ukrayna heyeti, yamaç paraşütü, dalış, kitesurf, çocuk turizmi ve kampları ile caretta caretta turları gibi alternatif turizm alanlarına ilgi duyduklarını belirterek bir sonraki toplantıya kadar, talep listesi oluşturacaklarını kaydetti. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Ukrayna heyetinin taleplerini karşılamaya hazır olduklarını belirterek bölgemizde daha çok Ukraynalı tatilci görmek istediklerini vurguladı.

Başkan Çıralı, Sahil Güvenlik Binbaşı Kıreker İle Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesini Görüştü

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Göcek Mahallesi’ndeki Fethiye Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı’nı ziyaret ederek Sahil Güvenlik Binbaşı Erdal Kıreker ile görüştü. Fethiye Su Altı Tarih Parkı’ projesine ilişkin görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Başkan Çıralı, dalış camiasının önerileri doğrultusunda uygun bulunan koordinatları sahil güvenlik ekipleriyle paylaştıklarını kaydetti. Kendisine ulaştırılan raporu dikkatle incelediğini belirten Binbaşı Kıreker’e teşekkür eden Başkan Çıralı, izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından projede imalat ve batırma sürecine geçileceğini söyledi.

"Denize En Çok Mavi Yakışır" diyerek deniz dibi temizliği yaptılar

Bodrum Belediyesi Dalış Ekibi'nin "Denize en çok mavi yakışır!" sloganını temel alarak çevre koruma kapsamında gerçekleştirdiği deniz dibi temizliği hız kesmeden devam ediyor.

Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesi’nde resif alanları belirleniyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) dalış turizmini canlandırmak ve on birlerce deniz canlısına ev sahipliği yapmak amacıyla, Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) 1 milyon TL hibe almaya hak kazandığı, Fethiye Su Altı Tarih Parkı Projesi’nde, tarihi objelerin deniz dibine indirileceği yapay resif alanlarının belirlenmesi için toplantı yapıldı. Fethiye dalış okulu temsilcilerinin de katıldığı toplantıda projenin hayata geçirilmesi için Tavşan Adası, Azizağa ve Sarıyarlar Koyu başta olmak üzere 6 nokta ön plana çıktı.

Dalgıç Başkandan denizdibi temizliği

Dalgıç elbisesi giyen sertifika sahibi Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte Ölüdeniz Lagünü’nde dalış yaparak, deniz dibi temizliğine katıldı.

Ölüdeniz’in dibi tertemiz

Turizm sezonuna girilirken 'Sıfır Atık' projesi kapsamında Ölüdeniz'de deniz dip temizliği gerçekleştirildi. Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) tarafından Ölüdeniz Belcekız Plajı ve Kumburnu Tabiat Parkı Plajında değişik noktalarda dalış yapan 3 dalgıç, deniz dibi temizliği etkinliğine katıldı. Dalgıçlar, yaklaşık 2 saat boyunca deniz dibinde atık ararken fazla bir atık çıkmaması büyük dikkat çekti. Deniz dibinden az sayıda bira ve pet şişeler ile eskimiş halatlar çıkartılırken 'Ölüdeniz'e Mavi Yakışır' sloganıyla dalış yapan dalgıçlar “deniz dibi harika ve temiz. Ufak tefek şişe ve çöpler vardı onları da çıkardık” ifadelerini kullandılar.

Fethiye tarihi su altında canlandırılacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), dalış turizmini yeniden canlandıracak ve 10 binlerce deniz canlısına ev sahipliği yapacak “Fethiye Sualtı Tarih Parkı” Projesi Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) 1 milyon TL hibe almaya hak kazandı. Toplam 3 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilecek projenin bölgenin yeni çekim merkezi olacağını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Projemiz kapsamında Fethiye koylarında gerçekleştirilecek tematik sualtı sergisi ile Fethiye tarihini sualtında canlandıracağız. Fethiyemizin tarihi değerleri Fethiyemizin değerleri Kayaköy, Likya Lahitleri ve Amintas Kaya Mezarları su altında resiflerle canlandırılacak. Bölgemizin dalış turizmine yönelik potansiyelini ortaya çıkarılacak proje aynı zamanda onbinlerce deniz canlısına ev sahipliği yapacak nitelikte olacak.” dedi. 

Online toplantıyla sektör sorunları konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 13 Nolu Emlak, Eğitim, Sağlık ve Sportif Faaliyetler Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Toplantıda sosyal medya platformları üzerinden yapılan yetki belgesiz emlakçılık faaliyetlerine son verilmesi gerektiğine dikkat çeken üyeler, yeni düzenleme ile Şubat ayından itibaren sosyal medya platformlarında yetkisiz emlak paylaşımı yapanlara, para cezası uygulanacağını hatırlattı. FTSO üyeleri, vatandaşları da bu konuda dikkatli olmaya çağırdı.

Arif İsmet Vidinli’nin vasiyeti yerine getirildi

Bodrum’un kültürüne, dokusuna ve coğrafyasına uygun her türlü projeye imza atan Bodrum Belediyesi, Bodrum sevdalısı hayırsever iş insanı merhum Arif İsmet Vidinli’nin vasiyetinin yerine getirilmesine destek oldu.

Temizlik Öncesi İdlib Şehitleri Anıldı

Bodrum Belediyesi tarafından “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla başlatılan deniz dibi temizlik etkinliği Yalıkavak Mahallesi Küdür Mevkiinde devam etti. Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Ahmet Aras ve beraberindekiler dalıştan önce büyük Türk Bayrağı açarak İdlib şehitlerini andı.