Ebe Haberleri

Ebe Haberleri

Fethiye’de Çocuklar İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri Diyetisyen Soner’den Ebeveynlere Uyarılar

Muğla’nın Fethiye ilçesinde görev yapan Diyetisyen Rümeysa Soner, okulların açılmasıyla birlikte özellikle anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin beslenme çantalarına dikkat çekti. Soner, çalışan ebeveynlerin pratik olması nedeniyle hazır ve paketli gıdalara yöneldiğini vurgulayarak, bu ürünlerin yerine daha sağlıklı alternatiflerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Vatansever Gazilere Kaymakam Ertaş’tan Anlamlı Ziyaret

Fethiye Kaymakamı Sayın İsmail Hakkı Ertaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle vatan uğruna canını ortaya koymuş gazileri ve ailelerini ziyaret ederek onlara minnet duygularını iletti.

Fethiye'de Maymun Çiçeği Alarmı: Hastanede Tedbirler Sıkılaştırıldı

Dünya genelinde endişe yaratan "Maymun Çiçeği" hastalığı, Fethiye'de de paniğe sebep oldu. Maymun çiçeği şüphesiyle hastaneye kaldırılan 2'si çocuk 3 yabancı uyruklu kişi, ilk kontrollerin ardından enfekte olmuş su çiçeği teşhisi aldı. Ancak, tedbir amaçlı kontroller sürdürülüyor.

Milletvekili Otgöz’den “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Artan akaryakıt fiyatları, şehirlerarası otobüs sektörünü de vurdu.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde şehirlerarası otobüslere ilgi azaldı. Fethiye’de Aslı Olgun, şehirlerarası otobüslere ilginin hangi sebeple azaldığı ile ilgili bilgiler verdi.

Fethiye’de Merhume Mesude Yılmaz’ın hayrına kar şerbeti ikramı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Merhume Mesude Yılmaz ‘ın vefatının 40. günü olması münasebetiyle Kar Şerbeti ikramı ikramında bulunuldu.

Fethiye'de genç motosikletçinin ölümüne ilişkin ilk duruşma: Sürücü tutuklu kalacak

29 Temmuz 2024 tarihinde Fethiye Patlangıç Mahallesi Şehit Fethi Bey Caddesi üzerinde meydana gelen trafik kazasında, otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü 15 yaşındaki Asım Bulut Ertürk hayatını kaybetmişti. Ölüme sebebiyet veren araç kullanıcısı S. Y. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olayla ilgili duruşmanın birinci celsesi Fethiye Adliyesi’nde görülürken, Y.’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Çarşı Trafiğinin Kitlenmesinin Nedeni; Usulsüz Parklar

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Çarşı Caddesi’nde yaz aylarında tatilcilerin de Fethiye’ye gelmesiyle neredeyse her gün oluşan trafik kilitlenmesinin bir sebebi de usulsüzlük park olduğu ortaya çıkıyor.

Kelebekler Vadisi'ne Cam Teras Geliyor Ahmet Aras'tan Güvenlik Hamlesi

Fethiye'nin Faralya Mahallesi'nde bulunan ve doğaseverlerin gözdesi olan Kelebekler Vadisi'nde, 4 Ağustos Pazar günü yaşanan trajik bir olay üzerine önemli bir güvenlik adımı atılacak.

Kelebekler Vadisi'nde acı bir olay; Genç kız hayatını kaybetti

Fethiye'nin gözde doğal güzelliklerinden Kelebekler Vadisi'nde acı bir olay yaşandı.

Fethiye Kaymakamlığı’ndan Aşure İkramı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Kaymakamlığında Muharrem Ayı münasebetiyle aşure ikramı gerçekleştirildi.

Fethiye’de Kaçarken Polisi Yaraladı!

Genç motosiklet sürücüsü polisin yaralanmasına sebep oldu

Büyükşehir Hoş Geldin Bebek ile Annelerin Yanında

Muğla Büyükşehir Belediyesi Hoş geldin Bebek Yaşama Sırası Sende projesi ile bugüne kadar 3 bin 308 aileye bebeklerin ihtiyaçlarını içeren çanta hediye etti.

Fethiye Kesikkapı Mahallesi’nde Aşure Programı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Kesikkapı Mahallesi’nde bulunan Gül Camisinde Muharrem Ayı sebebiyle aşure etkinliği düzenlendi.

MUSKİ’nin Köstebeği Muğla’yı Tarıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, ‘Köstebek’ adlı robot kamera ile kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarını tarayarak yerüstüne çıkmayan arızaları tespit ediyor. Ekipler bugüne kadar 290 kilometrelik kanalizasyon hattının taramasını yaparken arızalara gidererek yeraltı su kaynaklarının kirlenmesini önlüyor ve çevreyi koruyor.

Karaca’dan Basın Bayramı Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; Türk basınından sansürün 24 Temmuz 1908 tarihinde kaldırılışının yıldönümünde, halkın doğru haber alma hak ve hürriyetini sağlamak için emek veren tüm medya mensuplarının bu özel gününü kutladı.

Fethiye Kaymakamı Ertaş’tan anlamlı ziyaret

11 Temmuz Dünya Nüfus Günü münasebetiyle; Fethiye İlçe Nüfus Müdürü Aysel Alıcı, Nüfus Müdürlüğü Şefleri Teslime Erkek ve Olgun Mutaf İle birlikte Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ı ziyaret ettiler.

Başkan Karaca'dan Kabotaj Bayramı Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Jandarmadan Trafik Yoğunluğuna Müdahale 

Dokuz günlük bayram tatili sebebi ile Fethiye’de yoğun bir araç trafiği oluştu, Jandarma ekipleri kentin bir çok noktasında denetimlerini artırarak trafiği rahatlatmak adına çalışmalar yapıyor.

Fethiye Kelebekler Vadisinde fotoğraf merakı öldürüyordu

Fethiye’de dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi’nin eşsiz manzarasını görmek için yaklaşık 300-350 metre yüksekliğindeki kayalıklara tırmanırken dengesini kaybeden vatandaş yaklaşık 10 metre yüksekten yere çakıldı.

Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne Bayram Ziyareti

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çiçek, Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Burak Akpınar ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Kurban Bayramı sebebiyle Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ettiler. 

Fethiye Kaymakamlığı’nda Bayramlaşma Merasimi 

Kurban bayramı  sebebiyle Fethiye'de Kaymakamlık tarafından bayramlaşma merasimi düzenlendi.

Uzman Klinik Psikolog Seray Aksoy, “Çocukların teknoloji kullanımı aile gözetiminde olmalı”

Yaz tatili başlıyorken ailelerin korkulu rüyası çocuklardaki teknoloji bağımlılığının etkilerine dikkat çeken Uzman Klinik Psikolog Seray Aksoy, ebeveyn ve çocuklara önemli uyarılarda bulundu.

Erken Teşhis hayat kurtarır, Geç kalma erken gel

Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi Patlangıç Mahallesi’nde kanser taraması yaptı. Doktor, ebe ve hemşireler; Patlangıç Mahallesi 3 No’lu Aile Sağlı Merkezinde Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarının yönlendirmesiyle toplanan vatandaşlara kanserde erken teşhisin önemini anlattı.

Karaca’dan Anneler Günü Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Anneler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Karaca mesajında; “Bir toplumun temelini aile, ailenin temelini ise anne oluşturur” ifadelerini kullandı. Başkan Karaca mesajında şu ifadelere yer verdi:

CHP Fethiye’de bayramlaşma programı

Ramazan Bayramı sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı'nda bayramlaşma merasimi düzenlendi.

Fethiye Atatürkçü Düşünce Derneği’nden 10 Nisan Laiklik Günü Mesajı

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye Şubesi, 10 Nisan Lâiklik Günü münasebetiyle bir basın açıklaması yayımladı.

Fethiye Kaymakamı Ertaş’tan Ramazan Bayramı Mesajı

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ramazan Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Vali Akbıyık’tan Ramazan Bayram Mesajı

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aras: “Bu Yerel Seçimin Hesaplaşma Olacağını Düşünüyorum”

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras, Bodrum’da oy kullandı. Okul bahçesinde konuşan Aras, “Türkiye’nin son geldiği düzlemde büyük ekonomik sıkıntılar var bu sebepten vatandaşların bu problemlerini sandığa yansıtacaklarını düşünüyorum. O yüzden bu yerel seçimin hesaplaşma olacağını düşünüyorum, vatandaşımız gerekli cevabı verecektir” dedi