Eser Haberleri

Eser Haberleri

Tarihe saygı kazandı Fethiye Telmessos Antik Kenti’nin çevresinin kapatılması durduruldu!

Fethiye'nin tarihine ışık tutan en önemli eserler arasında bulunan Telmessos Antik Kenti’nin çevresinin kapatılma işlemi durduruldu.

Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi 1.Yıl Sonu Şenliği

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde 1. Yıl Sonu Şenliği düzenlendi.

Minik yazarlardan anlamlı program

Fethiye’de yazarlığa ilk adımı atan ilkokul öğrencilerinin eserleri Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte okurla buluştu.

Behçet Saatcı’dan Çamköy Mahallesi'nde Halk Buluşması

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, yerel seçimler öncesinde çalışmalarını Çamköy Mahallesi'nde gerçekleştirdiği halk buluşması ile sürdürdü.

Ak Parti'nin Seçim Beyannamesi Resmen Açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde yapılan programda seçim beyannamesini açıkladı. Ana teması "Gerçek belediyecilik" olan beyannamede, "AK Parti Yerel Yönetim Vizyonu, Katılımcılık, Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik, Dirençli Şehirler, Türkiye Yüzyılı'nda Şehir ve Çevre, Toplumsal Refah Öncelikli Şehir Ekonomileri, Huzurlu ve toplumsal yapı için Duyarlı Sosyal Belediyecilik, Kültür Üreten Şehirler, Hizmet ve Eser Belediyeciliği" şeklinde 8 başlık var.

Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan’ı Anma Programı Düzenlendi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Belediyesi’nin katkılarıyla, Osman Batur Keser ile İbrahim Kurnaz’ın hazırladığı Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan’ı anma programı düzenlendi. Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapılan anma programına çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Milletvekili Otgöz, Yeni Yatırımların Müjdesini Verdi

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile görüştü. Muğla’ya yapılacak yatırımların değerlendirildiği görüşme Muğla için oldukça verimli geçtiği ifade edildi. Milletvekilleri Otgöz: “Sözlerimizin arkasındayız.  Biz vaat etmiyoruz. Eser siyaseti yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Muğla’da Yaşam resim yarışmasında ödüller verildi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı anısına plastik sanatlar alanında Cumhuriyet’in yetiştirdiği sanatçıların çalışmalarını desteklemek ve sergilemek amacıyla düzenlenen, 57 sanatçının 69 eserle katıldığı “Muğla’da Yaşam” temalı resim yarışması ödül töreni Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Başkan Akdenizli; “Acı Olayı Unutturmak İstedik”

Seydikemer’in Bayır Mahallesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazasında, şans eseri yara almadan kurtulan ancak kazada okul çantasının kirlenmesine üzülen minik Arzunur’un yeni okul çanta hayalini Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli gerçekleştirdi.

Genç Ressamın Eserleri Yoğun İlgi Gördü

İlayda Metan’ın “Collective Resim” Sergisi, Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. organizasyonuyla Bodrum Kent Müzesi’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Başkan Akdenizli; “Kül Olan Ormanlarımızı Yeşertiyoruz”

Cumhuriyetimizin 100. Yılına ithafen “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” sloganıyla gerçekleştirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, Seydikemer’in Kabaağaç Mahallesi’nde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları oluşturuluyor. Kabaağaç’ta 2021 yılında yaşanan orman yangınlarında kül olan alanlar, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde tekrar yeşerecek. 

Çağdaş Bodrumspor yıldız basketbolcularını yetiştiriyor

Bodrumlu gençlerin spora ilgilerinin artması ve teşvik edilmesi yetenekli sporcuların ise ihtiyaç duydukları imkânlarla desteklenmeleri için alt yapı kadrolarına da yatırım yapan Çağdaş Bodrum Spor Kulübü, alt yapıya sağladığı spor okulları ve oluşturduğu imkanlar ile kendi bünyesinde akademikleşerek Bodrum’da geleceğin yıldız basketbolcularını yetiştiriyor.

Atapark’ta “Harmandalı” Gösterisi

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in 100. yaş günü Milas’ın dört bir yanında gerçekleştirilecek etkinliklerle büyük bir coşku ve heyecan içerisinde kutlanacak.

Kongar Ve Kalkandelen, Cumhuriyet Devriminin 100 Yılında Menteşeliler İle Buluştu

Menteşe Belediyesi’nin 8. Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında Felsefe Kültür Sanat Derneği ile birlikte düzenlediği yazar Prof. Dr. Emre Kongar ile gazeteci - yazar Zülal Kalkandelen’in ‘Cumhuriyet Devriminin 100 Yılı’ başlıklı söyleşisi ve ‘Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı’ eserlerine ilişkin kitap imza töreni, İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Berlin Europa Senfoni Oda Orkestrası ve Erdal Akkaya Bodrum'da

Berlin Europa Senfoni Oda Orkestrası ile Erdal Akkaya müziğe farklı bir boyut katarak geleneksel eserler ve bestelere uzanan bir repertuarla 1 Ekim’de Bodrum’da sanatseverlerle buluşuyor.

Eserler 'Resim Defteri' sergisinde sergilendi

Marmaris Belediyesi ve Marmaris Filarmoni Derneği işbirliğiyle açılan Resim Defteri adlı sergide, 11 Ressam adayının 70 çalışması, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Otgöz, "Muhalefet kavga ederken biz eser siyasetine devam ediyoruz"

AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, ve teşkilat mensupları ile birlikte Menteşe’de bir dizi programa katıldı.

Başkan Akdenizli, Zabıta Ekipleriyle Pasta Kesti

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Zabıta Teşkilatı’nın 197. yılını zabıta ekipleri ile birlikte pasta keserek kutladı.

Yaz Kursu Etkinlikleri Sona Erdi

Menteşe Belediyesi Yaz Kursları, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikle sona erdi. Etkinlikte kurslara katılan çocukların ortaya çıkardığı el emeği göz nuru eserler büyük ilgi gördü.

Yanan Alanların Tamamı Ağaçlandırıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde 2021 yılında yaşanan büyük orman yangınlarında yanan alanlar tekrar yeşeriyor. 

Iş ve Sanat Dünyasını Buluşturan Sergi

MAJİ Art Gallery, Titanic Luxury Collection Bodrum Hotel'de ünlü isimlerinde katıldığı keyifli bir sergiye ev sahipliği yaptı.  Han Keser, Nilay Yıldız ve Yüksel Başaran Yıldız’ın eserlerinden oluşan “ASENDAN” isimli sergi önceki gün sanatseverlerle buluştu. 12 eserin sergilendiği sergi sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. Ahmet Aksoy eserlerin tümünü satın aldı.

Parka yapılan 2. Çirkin saldırı

Milas Belediyesi tarafından düzenlenen Turhan Selçuk’un Sanatı Sempozyumu ve 12. Turhan Selçuk Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni kapsamında yenilenen Turhan Selçuk Karikatürlü Park, yenilenen yüzü ve içerisinde bulundurduğu eserlerle ziyaretçilerine görsel bir şölen sunmaya devam ederken kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin çirkin hedefi haline geldi.

Büyük Samanlık Plajı Örnek Olmaya Devam Ediyor

Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından işletilen Mavi Bayrak sahibi Büyük Samanlık Plajı örnek olmaya devam ediyor. Trafik kazası sonucu omurilik felci olan 37 yaşındaki Burak Eser, Büyük Samanlık Plajı’nda cankurtaran görevlileri nezaretinde denize girdi. 

Yanan Alanlar Küllerinden Doğuyor

Marmaris Bördübet tam 1 yıl önce çıkan orman yangınında küle dönen ormanlık alanlar yeniden yeşeriyor.

Fethiye 100 Yaş Evi ikinci yılını kutladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye 100 Yaş Evi 628 üyesiyle ikinci yılını Mozalikya Türk Sanat Müziği konseri ve pasta keserek kutladı.

60 eser sergilenecek

Fethiye’deki ressamları tanıtmak amacıyla, Fethiye Kültür Sanat Derneği ve Ressamlar Derneği’nin ortak katkılarıyla Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde resim sergisi açıldı.

“İkbal Hala” sevenleriyle buluştu

Fethiye’nin bilinen yazarlarından Işık Taban’ın son eseri “İkbal Hala” sevenleriyle buluştu. 

"DÜNYA YÜZÜNDE GÖRDÜĞÜMÜZ HER ŞEY KADININ ESERİDİR.”

8 Mart 1857'de ABD'de 40 bin dokuma işçisi kadın çalışma saatlerinin 16 saatten 10 saate indirilmesi, ücretlerinin ve çalışma koşullarının düzeltilerek insan onuruna yakışır hale getirilmesi talebiyle bir grev başlattılar. Polisin saldırması, işçilerin fabrikaya kilitlenmesi ve ardından çıkarılan yangında fabrika önüne kurulan barikatlar nedeniyle kaçamamaları sonucu 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 100 bini aşkın kadın katıldı.

FETHİYE MÜZESİ MÜDÜRÜ DENİZ ONGUN, “YENİ YAPILACAK MÜZEYİ, YAŞAYAN BİR MÜZE HÂLİNE GETİRMEK İSTİYORUZ” 

Üç dilli Letoon yazıtları, Tlos antik kentinden çıkarılan imparator heykeli gibi öne çıkan eserlerin yanı sıra, bölgenin geçmişini yansıtan iki bin arkeolojik buluntu ile hizmet veren Fethiye Müzesi, yapılması planlanan yeni bir müze ile deposundaki diğer eserleri de sergileme fırsatı bulacak. SED Medya’ya açıklama yapan Müze Müdürü Deniz Ongun, yeni yapılacak müzenin ‘Yaşayan bir müze’ olmasını arzuladıklarını ve proje hayata geçtiğinde, müzede dinleti ve söyleşi gibi etkinlikleri de gerçekleştirmek istediklerini belirtti. 

BARIŞ MANÇO VE CEM KARACA ANISINA MUHTEŞEM KONSER

Anadolu Rock müziğinin aramızdan ayrılan efsanevi iki ismi Barış Manço ve Cem Karaca için Fethiye Belediyesi tarafından anma konseri düzenledi. Konsere vatandaşlar büyük bir ilgi gösterirken gecede Barış Manço ve Cem Karaca'nın birbirinden değerli eserleri seslendirildi.