Göçmen Kaçakçılığı Haberleri

Göçmen Kaçakçılığı Haberleri

Muğla Merkezli "Mektep Suç Örgütü" Çökertildi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat, KOM ve GKİT Şube Müdürlükleri, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda suç örgütü kurmak suretiyle göçmen kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen 32 şüpheli şahıs hakkında yürüttükleri altı aylık çalışma sonucunda, büyük bir operasyona imza attı.

Düzensiz Göç Akışı Engelleniyor

Muğla’da yasadışı düzensiz göç akışının önlenmesi ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı çalışmalarına devam ediyor.

3 Şahıs Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM ve GİM Grup Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyon neticesinde; Göçmen Kaçakçılığı, FETÖ/PYD Terör Örgütüne Yardım Etme ve Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma suçlarından gözaltına alınan 3 kişinin; çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Göçmen Kaçakçılarına Operasyon

2019 yılında Göcek Mahallesi Yat Marinasından 15 FETÖ/PDY iltisaklı şahısların illegal yollarla çıkış yaptığı şeklinde bilgi elde edilmesi üzerine Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye KOM ve GİM Grup Amirliği görevlilerince Göçmen Kaçakçılığı, FETÖ/PDY Terör Örgütüne Yardım Etme ve Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma suçlarından çalışma başlatıldı. Takip sonucu gerçekleşen operasyonda göçmen kaçakçısı olduğu iddia edilen 5 şüpheliden 2’si göz altına alındı.

Fethiye hudut kapısını incelemeye geldiler

Muğla sahillerinde deniz hudut kapılarında inceleme yapmak için gelen Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanı Özer Korkmaz beraberinde Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte Fethiye’ye polis helikopteriyle geldiler. Polis helikopterinin ineceği Fethiye Şehir Stadında çalışma yapan Fethiyesporlu futbolcu ve teknik adamlar, helikopterin ineceği haberini alınca antrenmanı kesip, yan sahaya geçip burada devam ettiler. Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, “Yurt içi ve yurt dışından gelecek misafirlerimizle ilgili en iyi düzeyde hizmet verebilmek için hudut kapılarımızın gerek fiziki koşullarını gerekse içinde yaşadığımız kurumsal sıkıntıları çözme anlamında başkanımız Ankara’dan geldi” ifadelerini kullandı.

13 şüpheli hakim karşısına çıkarıldı

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’nde yapılan operasyonda; 4 araç içerisinde Irak, İran, Mısır ve Suriye uyruklu 97 düzensiz göçmenin yakalandığı bildirildi. Konuyla ilgili olarak 13 şüpheli Fethiye Adliyesi’ne getirildi ve hakim karşısına çıkarıldı. Soruşturma sonucunda 6 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Göçmen Kaçakçılarına 546 Yıl Hapis Cezası

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 7 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili 'göçmen kaçakçılığı' suçundan 3 şahsa 182'şer yıl hapis cezası verildi.

8 Kişinin Öldüğü Göçmen Kaçakçılığı İle İlgili 4 Gözaltı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 8 kişinin öldüğü, 7 kişinin ise halen arama çalışmalarının sürdüğü göçmen kaçakçılığı ile ilgili olarak 4 kişi gözaltına alındı.