Kenan Kıran Haberleri

Kenan Kıran Haberleri

KIRAN, “TANITIMDA BİR TAŞLA, BİR KAÇ KUŞ VURDUK”

Babadağ teleferik işletmesi tarafından ev sahipliği yapılan ve birbirinden güzel seslerin bir araya geldiği “Eğlence Dorukta” etkinliği ve etkinliğin Fethiye olabilecek katkılarını FRT TV mikrofonlarına anlatan Kırtur Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kıran, “Çok kuvvetli geri dönüşler alıyoruz. Öncelikle Fethiye’nin Türkiye’de tanına bilirliğini öne çıkardık. Aslında Fethiye Türkiye’nin her tarafından bilinen bir yer ama biraz uzaklaşmışız reklam eksikliği var. Biz şimdi kendimizi tanıtmak için böyle bir şeye başvuruyorsak dolayısıyla bir taşla birkaç kuş vurmuş olduk desek de öncelikle Fethiye’nin tanına bilirliği olmuş oldu” dedi.

Kenan Kıran, “Hedefimiz burayı uluslararası arena da tanıtmak”

21’incisi düzenlenen Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivaline Kırtur tesisleri ev sahipliği yaptı. Babadağ yamaç paraşütünün ve gerçekleşen 21’inci Ölüdeniz uluslararası hava oyunları festivalinin uluslararası arenaya taşınması gerektiğine değinen Kırtur işletme sahibi Kenan Kıran, “Bizim hedefimiz şu; Burayı Uluslararası arena da tanıtmak. Bilinirliği daha da ötelere taşınması gereken spor dalı. Ona uğraşacağız, gerçekten tesislerimiz buna çok yatkın bir durumda. Dünyada ki sayılı yerlerden bir tanesi belki de 1. si olacak inşallah” dedi.

Babadağ’a 350 milyon TL yatırdı

Dünya'nın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan Babadağ'da teleferik hayali gerçek oldu. Yaklaşık 25-30 yıldır Fethiye'nin hayalini kurduğu 'Babadağ Teleferik' projesi nihayet tamamlandı. Fethiye'nin tam 12 vali, 22 bakan ve 9 kaymakam değişmesine rağmen bir türlü gerçekleşmeyen 'Babadağ teleferik projesi' ni KIRTUR şirketi tamamladı. KIR-TUR Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kıran, Babadağ’a teleferik projesi ve sosyal tesislerle birlikte 350 milyon TL yatırım yaptı. Türk ve İsviçre firmalarının birlikte sarp kayalıklara gerçekleştirdiği proje ile yamaç paraşütü sporcuları ve Ölüdeniz manzarasını izlemek isteyenler şimdi 10 Euro’ya Babadağ’a çıkabilecek. Yatırımcı Kenan Kıran, “Bizler bu ülkenin çocuklarıyız, insanlarıyız. Bu ülkenin çocuklarına yeni iş alanları açmak istiyoruz. İstihdam yaratmak istiyoruz. Bizim asıl hedefimiz bu. Bu proje Türk turizminin nefesi olacak. Yılda sporcu olarak 250-300 bin kişiye teleferik hizmeti verecek” ifadelerini kullandı.