Kıyı Temizliği Haberleri

Kıyı Temizliği Haberleri

TURMEPA’nın 30’uncu Yaşında Kıyılarda Temizlik Seferberliği

Fethiye BİLSEM Öğrencileri ve Gönüllü TURMEPA Öncülüğünde Kuş Cenneti’nde İlde 75 KG Atık Topladı

Kumburnu Plajı’nda Çevre Haftası Programı

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Ölüdeniz İlköğretim Okulu öğrencileri ve Kumburnu Plajı personeli tarafından Ölüdeniz Kumburnu Plajı’nda kıyı temizliği yapıldı.

3 Bin 420 Kg. Çöp Toplandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Gökova Körfezi’nde araç yolu olmayan koylardaki kıyı temizliğini sezonun sona ermesiyle birlikte tamamladı. Ekipler 1 Ocak 2023 tarihinden bugüne kadar 35 bin 685 kg çöp toplarken günlük 3 bin 420 kg çöpün bertaraf edilmesini sağladı.

Öğrenciler'den Deniz ve Sahil Temizliği

Fethiye Büyüksamanlı Plajı’nda “Temiz Deniz Temiz Türkiye“ etkinliği kapsamında deniz dibi temizliği ve kıyı temizliği yapıldı.

Araç Yolu Olmayan Koylarda Temizlik

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Gökova Körfezinde ve Göcek-Dalaman koylarında deniz araçlarından atık alımı gerçekleştirirken, şimdi de Gökova Körfezinde araç yolu olmayan koylarda kıyı temizliği başlatıyor.

Gökova Körfezi Akbük ve Turnalı’da Kıyı Temizliği

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Menteşe Kent Konseyi işbirliğinde “Denizden Karaya Ormanlarımıza Kıyılarımıza Sahip Çıkıyoruz” başlığı taşıyan çocuklara yönelik farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Pazar günü gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Gökova Körfezi’nde Menteşe Belediyesi sorumluluk alanında yer alan Turnalı ve Akbük’te kıyı temizliği, Akbük koyunda ise deniz dibi temizliği yapıldı.

Temizlik Seferberliği Cennet Koyu’nda Devam Etti

Bodrum Belediyesi’nin “Bodrum'da Doğa Kazanacak” sloganıyla başlattığı temizlik seferberliği kapsamında ekipler ve gönüllüler Cennet Koyu’nda kıyı temizliği gerçekleştirdi. Zaman zaman yağmur altında gerçekleşen etkinliğe bu kez de gazeteci Kenan Erçetingöz destek verdi.