#Koronavirüs Haberleri

#Koronavirüs Haberleri

TOPLU TAŞIMADA MASKE KURALI YAKINDA KALKIYOR

22 Mayıs itibariyle vaka sayısının 1000’in altına düşmesiyle Twitter hesabından açıklama yapan Fahrettin Koca: ”Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1.000’in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!” dedi.

Riskin ve Tehlikenin Fotoğrafları..!

FERDİ YAVUZ- Artan vakalara ve cezaya rağmen bazı vatandaşlar maske takmıyor. Muğla’da açık alanlarda maske takmak zorunlu ve maske takmayana 900 lira ceza kesilecek. Ancak maskenin, çoğu insan tarafından kullanılmadığı görüldü. 

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NE KADAR?

FERDİ YAVUZ- Maskesiz sokağa çıkanlar ve belirtilen önlemleri ihlal edenler hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282.maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacağı açıklandı.

Yeni Kısıtlamalar Geliyor Mu? Bakan Koca Açıklama Yapacak

Son dönemde vaka sayısındaki artış dikkatleri çekiyor. Peki yeni kısıtlamalar gelecek mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından saat 19.00'da basın açıklaması yapacak.

Ramazan Bayramında Sokağa Çıkma Kısatlaması Olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında bayramda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı belirterek, "23-24-25-26 Mayıs'ta, 81 ilimizden tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır."dedi.

Doktor Başkan 'Gelmeyin', Asker Başkan 'Gelin' Dedi

FERDİ YAVUZ- Muğla'da CHP’li Belediye Başkanları Kafaları Karıştırdı. Asker kökenli olan CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras; “Vatandaşlarımızı Bodruma gelmeleri için bekliyoruz” derken, doktor olan CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla’ya gelmeyin dedi.  

Milas Belediye Başkanı İlçedeki Vaka Sayısını Bilmiyor !

FERDİ YAVUZ- Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bir radyo kanalına katıldığı söyleşide koronavirüs ile ilgili yaptığı açıklamalarda Milas’taki koronavirüs vaka sayısını bilmediğini söyledi. Başkan Tokat’ın son günlerde çeşitli ünlüleri makamında ağırlarken Milas’taki vaka sayısı bilgisine ulaşamaması dikkat çekti.