Osmanlı Haberleri

Osmanlı Haberleri

“Halil Menteşe” Adına Sempozyum Düzenlenecek

Milas Belediyesi, Osmanlı Devleti'nin son yıllarında Hariciye Nazırı ve Meclis-i Mebusan başkanı olarak, Cumhuriyet döneminde ise dört dönem İzmir milletvekili olarak görev yapan Milaslı Halil Menteşe adına sempozyum düzenleyecek.

 İftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı faydalarıyla da dikkat çekiyor

11 ayın sultanı Ramazan’da iftar sofralarının vazgeçilmezi ve Osmanlı saray mutfağında da yeri olan güllaç lezzeti ile damakları şenlendiriyor. Ramazan ayında en çok tercih edilen güllacın aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarından, bağışıklığın güçlendirilmesine kadar birçok faydası da bulunuyor.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN’IN BOZÜYÜK OTAĞINDA KAZI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Büyük Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın 500 yıl önce Rodos Seferi esnasında Yatağan’da kurulan Bozüyük otağında Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın talimatı ve Muğla Valiliği himayesinde kazı çalışmaları başlıyor.

YAŞAYAN TARİH KENTİ STRATONİKEİA’DA KAZI ÇALIŞMALARI MUĞLA VALİLİĞİ’NİN DESTEĞİYLE DEVAM EDİYOR

Yatağan’da, Antik dönemlerden günümüze kadar her dönemden kalıntıların bir arada bulunduğu ve UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan Stratonikeia Antik Kenti’nde kazı ve restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının desteğiyle yıl boyu devam ediyor.

Seydikemer’de ‘Cumhuriyet Giriş Kapısı’ tamamlandı

Seydikemer Belediyesi tarafından yapılan Selçuklu Giriş Kapısı ve Osmanlı Giriş Kapısının ardından Cumhuriyet Giriş Kapısı da tamamlandı. Belediye ekipleri, Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır'ın imzasını taşıyan Cumhuriyet Giriş Kapısını bisiklet ve yürüyüş yolu güzergâhına yerleştirdi.

Seydikemer Belediyesi tarihi konuşturuyor

Seydikemer Belediyesi’nin desteğiyle Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır tarafından yapılan, Osmanlı İmparatorluğu’nun mimarisini yansıtan ‘Osmanlı Giriş Kapısı’ tamamlandı. Ressam ve Heykeltıraş Başarır; “Ben değil biz varız. Biz birlikte Seydikemeriz” dedi.

İl Başkanı Korkmaz Öztürk’e Osmanlı Tuğrası hediye etti 

Milliyetçi Hareket Partisi Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, ziyaret programı kapsamında Cumhur İttifakı ortağı olan AK Parti’nin Fethiye ilçe yönetimini de ziyaret etti. İl Başkanı Korkmaz, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’e ziyaretin anısına Osmanlı Tuğrası hediye etti. 

Girgin Marmaris’teki Osmanlı tapularını meclise taşıdı 

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Marmaris’teki Osmanlı tapuları hakkındaki köylü aleyhindeki kararları sordu. Girgin “köylülerin 70 yıllık mücadelesi sonucu köylü lehine kararlar elde edildi. Şimdi Yargıtay bu kararları yok sayarak, yeni karar kurulmasını istiyor. Bunun nedenleri araştırılmalıdır” dedi.