Pastane Haberleri

Pastane Haberleri

Güncel kandil simit fiyatları ne kadar?

Berat Kandili’nin gelmesiyle birlikte pastane ve marketlerde kandil simitleri raflardaki yerini aldı. 

Menteşe Mutfak Atölyesi’nde Bin 640 Kişiye Eğitim Verildi

Menteşe Belediyesi tarafından kentin mutfak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği işbirliğinde açılan Menteşe Mutfak Atölyesinde 1.600 kursiyer sertifikaya kavuştu. Pastacılık, geleneksel Türk mutfağı ve aşçılık eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan sertifikalar ile otel, pastane ve resmi kurumlarda iş bulma imkânına kavuşurken, Erasmus kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen 205 gastronomi bölümü öğrenciye geleneksel Muğla Mutfağı eğitimi verildi.

SİMİT 5 LİRA

Fethiye’de geçtiğimiz günlerde ekmeğe gelen zammın ardından şimdide simite zam geldi. 110-120 gram simit 5 liradan satılıyor.

Bayram tatlıları hazır

Ramazan bayramının vazgeçilmez unsurlarından birisi de şüphesiz bayram tatlıları… Fethiye'de 30 yıllık tecrübesi ile halka hizmet sunan Saliha Sultan Pastaneleri, bu Ramazan Bayramı'nda da ağızları tatlandırıyor.

Yavru kedi kurtarıldı

Fethiye'de bulunan Mercan pastanesinde süsleme direğinin içerisine düşen kedi yavrusu, itfaiye ekiplerince direğinin içinden kurtarıldı.

Soydemir “Maviye dönmek, bizim elimizde”

Dünkü kabine toplantısının ardından özellikle restaurant ve kafe işletmecilerinin gözü kulağı ekranlara kilitlenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan özellikle turizm bölgesi Fethiye’deki işletmecilerin beklediği açıklama nihayet geldi. Yüksek risk grubunda yer alan Muğla ve ilçelerindeki restaurant, kafe, pastane, kahvehane ve çay bahçesi işletmecileri, iş yerlerini sabah 07:00’de açıp akşam 19:00’da kapatabilecek. Açıklanan kararı değerlendiren Fethiye Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Mehmet Soydemir “bölgemiz, yüksek risk grubunda. Normalleşmeye doğru adım atılıyor. İşletme sahiplerimizden kurallara uymaya devam etmelerini istiyoruz. Kurallara uyup Muğla bölgesini maviye dönüştürmeliyiz” dedi.

Vatandaşların kurallara uymasını istediler

Dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen Kovid-19 salgını ile tedbirleri kapsamında gerçekleşen sokağa çıkma kısıtlamasında mahalle bakkalları, marketler, kuruyemişçiler, tüp bayileri, petrol istasyonları, fırınlar ve pastaneler; işyerlerini açarak vatandaşlara hizmet ettiler.

Milas Tarım ve Orman Müdürlüğü Sahada Denetimlerine Devam Ediyor

Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan ile kurum personelleri 'Korona Virüs' tedbirleri çerçevesinde Milas’taki fırınları, pastane ve perakende satış noktalarında denetimlerini sürdürüyor.

Tüm Lokanta, Restoran İle Pastanelerin Oturma Alanları Kapatıldı!

Tüm lokanta, restoran ile pastanelerin oturma alanları koronavirüs tedbirleri kapsamında bu geceden itibaren kapatıldı. Lokanta ve restoranlar paket servis ve gel/al hizmeti verebilecek.