Sansürün Kaldırılışı Haberleri

Sansürün Kaldırılışı Haberleri

Gazeteciler Yemekte Bir Araya Geldiler

24 Temmuz sansürün kaldırılışının 115’nci yıl dönümünü nedeniyle Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti, Alyans Restaurant’ta yemek düzenledi. İş insanı Polgün firmasının sahibi İbrahim Güngör ve Aşkın Fahri Gezici’nin sponsorluğunda gerçekleşen yemeğe Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 27.Dönem CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, İletişim Bölge Müdür Yardımcısı Erol Kütahya, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ve il genelindeki gazeteciler katıldı.

Kökten, “Sansürün kaldırılışının 115. yılını kutluyoruz”

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı, FTSO yönetim kurulu üyesi ve Başkan yardımcısı, Fethiye Belediyesi Ak Parti Meclis üyesi Muhammet Kökten, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Muğla İnternet Gazeteciler Derneği (İGD) Başkanı Seda Köktener’i ziyaret etti.

Başkan Gümüş'ten 24 Temmuz basın bayramı mesajı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü ve Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, 'Halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğünü sağlamak amacıyla emek veren, gerçek demokrasinin ayrılmaz parçası tüm basın çalışanlarının bu anlamlı gününü kutluyorum' dedi.

Başkan Gürün’den Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü Mesajı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, basında sansürün kaldırılışının 115. Yıl dönümü nedeni ile bir mesaj yayımladı.

“Basın Özgürlüğü Gerçek Anlamda Sağlanmalı”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Bazı uygulamalara bakıldığında, sansürün kalkmadığını, aksine etkisini arttırarak devam ettirdiğini üzülerek görmekteyiz.” dedi.

Basında “Sansürün” kaldırılışının 115. yıldönümü kutlanacak

23 Temmuz Pazar günü, Menteşe’de basında sansürün kaldırışının 115. yıldönümü, birlik ve beraberlik pikniği ile kutlanacak.

EGF’den 24 Temmuz açıklaması

“Özgür basın topluma katkı sağlar!” Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı olan Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Cem Kaytan, Sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Dayanışma günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Basının Sansürle değil, özgürce yayın yapması halinde topluma katkı sağlayacağını söyledi.

Kolaylı, 'Medyadaki mesleki kirlenme hepimizi derinden yaralıyor'

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, basının sorunlarına ve çözüm önerilerine dikkat çekti.

Milletvekili Demir 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlama mesajı yayımladı

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Türk basınından sansürün kaldırılışının 113. yıldönümü dolayısıyla Muğla genelinde görev yapan basın mensuplarının günlerini kutladı. Demir mesajında; “Özellikle Muğla yerel basınımız mahallelerimizin, ilçelerimizin, taleplerini siyaset kurumuna aktarmakta önemli işler yapmaktadır. Bu anlamda siyaset kurumunun en büyük yardımcılarından biri medyadır.” dedi.

TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı “Özgür Basın Halkın Güvencesidir”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, basının sorunlarına ve basın özgürlüğünün önemine dikkat çekti.