Şantiye Haberleri

Şantiye Haberleri

Modern Atık Getirme Merkezleri 

Menteşe Belediyesi ekipleri tarafından kent merkezinde halkın kolay ulaşabileceği noktalara 7 farklı türde atığın bırakılabileceği, belediyenin kendi şantiyesinde imal edilen mobil atık getirme merkezleri yerleştirildi.

GİRGİN: TÜRKİYE BİR DEPREM ÜLKESİ, YAPI ÜRETİMİ MÜHENDİSLİK ESASLARINA GÖRE YAPILMALI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şantiye şefliğine dair sorunları gündeme getirdi.

KAYA, “HER ŞANTİYEYE BİR ŞEF”

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hakkında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hüseyin Kaya’da basın açıklaması yaptı.

Bodrum’da Konteyner Yangını

Bodrum’da özel bir marinaya ait şantiyede kalan işçilerin konaklamak için kullandığı konteynerda yangın çıktı.

Başkan Karaca projeleri yakından takip ediyor

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediyesi’nin Büyükşehir belediyesi ve diğer kurumlarla işbirliği yaparak çalışma başlattığı projeleri yakından takip ediyor. Hemen her gün arazide çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Alim Karaca, kısıtlama süresince şantiyelerden ayrılmıyor. Başkan Karaca, “Projelerin tamamlanması için verdiğimiz süre içerisinde sonuç alacağız. Hemen her gün çalışmaları yerinde takip ediyorum. Sezona kadar tüm projelerde hedeflenen çalışmalar yerine getirilecek” dedi. 

Asfalt tankeri bomba gibi patladı

Foça Mahallesi’nde bulunan özel bir şirkete ait şantiyede bulunan, asfalt tankerinin patladığı öğrenildi. Patlamanın etkisiyle metrelerce havaya dumanlar yükseldi. Dumanlar Fethiye kordon boyundan net bir şekilde görüldü. Kazada herhangi bir yaralanma olmadığı öğrenildi.

Zabıta ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki şantiyelerde denetimlerine aralıksız devam ediyor.  

Çimen, “Şantiye şefliği anahtar konumundadır”

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği Başkan Levent Çimen, deprem bölgesi üzerinde bulunan ülkemizde güvenli yapı üretimi ve depremden doğabilecek zararların asgariye indirilmesi adına şantiye şefliğinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Çimen, “Şantiye şefliğinin bir başka kilit rolü ise, şantiye alanında işçi sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasıyla ilgilidir. Ne acıdır ki ülkemiz yıllardır işçi ölümlerinde Avrupa birinciliğini ve dünya üçüncülüğünü bırakmamaktadır. Bu işçi ölümlerinin büyük çoğunluğunun inşaat sektöründe yaşandığı herkesin malumudur” dedi. 

Zabıta ekipleri İSDEM ile inşaat ve şantiyeleri denetledi

Bodrum Belediyesi Kovid-19 salgını ile başlattığı mücadele kapsamında Zabıta ekipleri ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı İlçe Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) ile birlikte yarımada genelinde inşaat ve şantiyelerde pandemi denetimi gerçekleştirdi.

Güç Birliği’nden Bodrum Yeni Devlet Hastanesi Şantiyesine Ziyaret

Bodrum Güç Birliği Derneği yönetim kurulu, yapımı devam eden 150 yataklı Yeni Bodrum Devlet Hastanesi inşaatını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kanalizasyon çukuruna düşen işçi yaralandı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde hükümet konağı şantiyesindeki yaklaşık 5 metrelik kanalizasyon çukuruna düşerek yaralanan inşaat işçisini itfaiye ekipleri kurtardı.