Sulama Haberleri

Sulama Haberleri

Tarımsal Sulamada Büyükşehir Üreticinin yanında

Muğla Büyükşehir Belediyesi verimli toprakları ile tarım kenti olan Muğla’da 1 milyon 471 bin 122 metre  sulama kanalı temizliği yaparak üreticilere destek oldu.

Büyükşehir Yeşil Alanların Yüzde 90’nı Arıtılmış Su İle Suluyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Atıksu Arıtma tesisindeki suyun geri kazanımını sağlayarak bu suyu yeşil alan sulamasında kullanıyor. Büyükşehir Belediyesi İleri Biyolojik arıtma Tesisinde arıttığı su ile Menteşe’de sorumluluk alanında ki yeşil alanların yüzde 90’ını suluyor.

Tarımsal Üretimde Üreticiye Laboratuvar Desteği 

Muğla Büyükşehir Belediyesi modern tarım tekniklerinin uygulanması ve verimin arttırılması amacıyla kurmuş olduğu Toprak, Bitki, Sulama Suyu Analiz Laboratuvarında 2015 yılından bugüne kadar 10 bin 957 toprak, 5 bin 150 bitki, 607 su toplam 16 bin 714 analiz gerçekleştirdi. 

Büyükşehir’den Denizova Bölgesinde Ek İçme Suyu Projesi

Menteşe’de Denizova, Yenibağyaka, Kıran ve Derinkuyu Mahallerini besleyen su kaynaklarında tarımsal sulamanın artması nedeniyle azalma meydana geldi. İçme suyu kaynaklarında meydana gelen düşüş nedeniyle ekipler bölgeye ek su kaynağı sağlamak için çalışma başlattı.

Sulama suyu sıkıntısı en üst düzeyde!

Muğla ve ilçelerinde yetersiz yağıştan dolayı sulama suyu sıkıntısı en üst düzeyde yaşanıyor.

SU KANALINDA MAHSUR KALAN KÖPEK VE YAVRULARI KURTARILDI

Seydikemer’de, sulama kanalında mahsur kalan köpek ve 6 yavrusu itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

GİRGİN MUĞLADAKİ TARIM SULAMA TESİSLERİ ÇİLESİNİ YENİDEN TBMM’YE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, “Muğlalı çiftçilerin sulama kanalı çilesi ne zaman bitecek?” diye sorarak, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı sorunu sulama tesislerini Devlet Su İşleri’ne devrederek, çözmeye çağırdı.

İftaiye ekipleri yavru köpekleri kurtardı

Köyceğiz itfaiye ekipleri sulama borusuna kaçan yavru köpekleri kurtararak sahibine teslim etti.

Sulama Suyu Gölet Projesi İçin Başvurular Yapıldı

Dalaman Ziraat Odası Başkanı Tevfik Tayfun Tuncay, DSİ Aydın Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Karaağaç, Çöğmen ve Darıyeri Mahalleleri Sulama Suyu Gölet Projesi görüşüldü.

Minibüs Kanala Uçtu; 1 yaralı

Fethiye'de gece saatlerinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs sulama kanalına uçtu. Kazada araç içerisine sıkışan Onur T.yi çevredeki vatandaşların yardımı ile itfaiye ekipleri kurtardı.

Direksiyon hakimiyetini kaybeden araç sulama kanalına düştü

Muğla’nın Dalaman İlçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü sulama kanalına düştü.

Sulama kanalına düşen yavru köpek kurtarıldı 

Muğla'nın Kavaklıdere İlçesinde sulama kanalına düşen yavru köpek kurtarıldı. 

Milletvekili Ergun’dan bir önergede su borçlarına geldi

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun’un, Seydikemerli çiftçilerin ve üreticilerin sulama birliğinden kullandıkları su bedellerini ödeme konusunda yaşadıkları sıkıntılarla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye bir soru önergesi sundu. Seydikemerli çiftçi vatandaşların yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi gerektiğini belirten İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun’un, “Borçlarını ödeyemediği için birçok çiftimiz takibata uğramaktadır. Dolayısıyla Seydikemerli çiftçilerimizin yaşadıkları bu sıkıntıların giderilmesi ve hafifletilmesi konusunda bazı adımlar atılması gereği açıktır” dedi.

Seydikemer'den Fethiye'ye destek

Fethiye'de çıkan orman yangını Seydikemer'i de teyakkuza geçirdi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz'ün talimatıyla Fethiye'deki yangın söndürme çalışmalarına 1 paletli, 1 sulama aracı ve 1 lastikli kepçe ile destek verildi.

Fethiye Sulama Birliğinden üreticiye şok mesaj!

Fethiye’de çiftçilik ile geçimini sürdüren üreticiler Fethiye sulama birliğinden gelen mesaj ile şoka uğradı.

Vatandaşların sağlığı ön planda

Seydikemer’in farklı noktalarında temizlik,   bakım ve sulama çalışmalarını yürüten Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçe Birimi ekipleri, Eşen Çayı kenarında bulunan bisiklet ve yürüyüş yolu, Mesire Alanı ve parklar gibi vatandaşlarımızın daha rahat ve sağlıklı şekilde vakit geçirebilecekleri tüm alanlarda hummalı bir çalışma yürütüyor. 

Yatağan’a 350 milyon liralık dev tarımsal yatırım

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, Yatağan ilçesinde yapımına başlanan 3 ayrı dev projede incelemelerde bulunarak bölge halkına müjde verdi. Yaylaköy Barajı, Girme Barajı ve Girme Barajı sulamasıyla Yatağan’da suya kavuşmayan tarım arazisi kalmayacak.

Su kuyusuna düşen danayı itfaiye kurtardı

Muğla’nın Bodrum İlçesinde sulama için kullanılan kuyuya düşen danayı itfaiye ekipleri kurtardı.

Çataoluk Barajı için 1 milyon 380 bin TL’lik ödenek ayrıldı 

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan’dan bölgemize büyük müjde. Milletvekili Gökcan, bölgemizde 15 bin 540 dekar tarım arazisini sulayacak olan Çataloluk Barajı sulama projesi için Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 1 milyon 380 bin TL’lik ödenek ayrıldığını belirtti. 

Milletvekili Ergun’dan sulama projeleri ile ilgili soru önergesi

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, Muğla’da sulama projeleri ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi. 

“İncirköyün en büyük sorunu sulama suyu”

FRT TV ekranlarında, Arzu Sipahi’nin hazırlayıp sunduğu Halkın Gündemi programı, hafta içi her gün Ana Haberin ardından izleyenler ile buluşuyor. Bu haftaki konu İncirköy Mahallesinin sorunları.

Köpek Yavrularını İtfaiye Ekipleri Kurtardı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, sulama havuzuna düşerek mahsur kalan 4 köpek yavrusunu itfaiye ekipleri kurtardı.

Sulama Tesislerinde Tamirat ve Temizlik

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretime destek olmak için 2020 yılının ilk 6 aylık döneminde il genelinde 150 Bin 550 metre kanal temizliği, 2 Bin 705 metre ise kanal tamirat çalışması gerçekleştirdi.

Göktepe Sulaması İnşaatı Çalışmaları Sürüyor

DSİ tarafından Menteşe’nin Göktepe Mahallesinde devam eden sulama inşaatı çalışmalarının yüzde 17’lik bölümü tamamlanırken, 3 bin 680 dekar zira arazi sulaması yapılacak.

Girme Sulamasının İhalesi Yapıldı

Muğla’nın Yatağan ilçesine yapımı süren ve tamamlanmasıyla 21 bin 510 hektar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak Girme Barajı’nın sulama ihalesi yapıldı.

Muğla Büyükşehir Sulama Kanallarında Bakım Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kovid-19 salgını sürecinde il genelindeki 44 mahallede sulama kanallarında bakım onarım ve temizlik çalışmaları geçekleştirdi.

Aydın- Muğla Yolun’da Bir Garip Kaza

Aydın Efeler’de bir otomobil akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yoldan çıkıp sulama kanalına uçtu. Su dolu kanaldan uzun uğraşlar sonucu çıkarılan otomobilin sürücüsü kazadan sonra önce araçtan sonra da kanaldan kendi imkanları çıkıp olay yerinden kaçtığı öğrenildi.

Büyükşehir’den üreticiye tarımsal sulamada büyük destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde 141 mahallede 534 bin metre tarımsal sulama kanalı temizliği, 75 bin 110 metre de tarımsal sulama kanal tamiratı gerçekleştirdi.

Fethiye'de Otomobil Sulama Kanalına Uçtu; 1 Yaralı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, sulama kanalına uçan otomobilin sürücüsü ağır yaralandı.

“Milas’a Fuar Alanı Yapılmalı”

Muğla Ziraat Odaları, Muğla genelinde yaşanan tarımsal sorunları ve çözüm önerilerinden oluşan dosyayı Ankara ziyareti kapsamında Muğla milletvekillerine iletti. Ziyarete katılan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, ilçedeki sulama sorunlarını dile getirerek, sulama barajlarının yapımının hızlandırılmasını ve Milas’a acil olarak fuar alanı yapılmasını talep etti.