Tavsiye Haberleri

Tavsiye Haberleri

Uzman Klinik Psikolog Seray Aksoy, “Çocukların teknoloji kullanımı aile gözetiminde olmalı”

Yaz tatili başlıyorken ailelerin korkulu rüyası çocuklardaki teknoloji bağımlılığının etkilerine dikkat çeken Uzman Klinik Psikolog Seray Aksoy, ebeveyn ve çocuklara önemli uyarılarda bulundu.

Fethiye'ye Hayran Kaldı

Sakarya’dan Muğla’nın Fethiye ilçesinde tatile gelen Safa Özgen, bundan sonra tatil denilince akla Fethiye’nin geleceğini belirterek Sakarya’ya döndüğünde de arkadaşlarına Fethiye’yi tavsiye edeceğini ifade etti.

'Yüzde yüz tavsiye ederim'

Nar, C vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir. C vitamini, her türlü enfeksiyona karşı savaşır, hücrelerde hasar oluşumunu engelleyerek önemli bir rol oynar. Fethiye Salı Pazarı Esnafı Erşin Papuşçu, narın faydalarından bahsetti.

Seydikemerli Havvana, kadınlara hem örnek hem de iş kapısı oldu

Seydikemer'de terzilik yaparken ek iş olarak 4 yıl önce lavanta işine başlayan Havvana Toru, çevresindeki kadınlara hem örnek hem de iş kapısı oldu. Siparişlere yetişmeye çalışan genç kadın, yaklaşık 50 dönüm alanda gerçekleştirdiği lavanta üretimi işini diğer kadınlara da tavsiye etti.

Prof. Dr. Songül Özer, “Biontech aşısı güvenle yaptırılabilir”

Covid-19 pandemisiyle mücadele tüm dünyada sürüyor. Pandemiyle mücadelede en önemli silah olan aşılardan Biontech’in son kullanma tarihi, 4 ay uzatıldı. Biontech aşısının saklama koşullarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten uzmanlar, “Biontech aşısı güvenle yaptırılabilir. Omicron varyantı bu hızla yayılıyorken üçüncü doz aşı da en kısa zamanda yaptırılmalıdır.” tavsiyesinde bulundu.

Üretici Süte Yapılan Zamma Sevinemedi

Soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış litre fiyatının 4 lira 70 kuruş olarak belirlenmesinin ardından yem fiyatlarına zam geldi. Fethiye Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak bu işin süte zam, yeme zam politikası ile yürütülemeyeceğini ifade ederek “Yürütülebilir bir politika uygulanması gerekir” dedi.

Çiğ süt 4.70 TL oldu

Çiğ süt fiyatlarına F.9 oranında zam yapıldı.Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenen çiğ sütün tavsiye edilen satış fiyatı 4 lira 70 kuruş oldu.

Kaya, "Eğitime 1 hafta ara veriyoruz"

Okullar ara tatile giriyor. Tatil öncesinde öğrencilere ve velilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya bir mesaj yayımladı.

Eğitim Sen Muğla`Dan Dünya Öğretmenler Günü mesajı

Eğitim Sen Muğla Şubesi, her yıl 5 Ekim'de kutlanan ve 1966 tarihinde ILO ve UNESCO tarafından ‘Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı’nın alınmasına dayanan Dünya Öğretmenler Günü'nü kutlandı. Şube Başkanı Birdal Savran kutlama mesajında, 'Aşkla, inatla, umutla mücadeleye devam. Hepimizin Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun.' dedi.

Ankara’dan Bodrum’a belediyecilik dersi “Sayın Ahmet Aras bahane üretmek kolay, iş yapmak zordur”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın belediye bütçesini Ankara Altındağ ile kıyaslayarak ilçesine haksızlık yapıldığını iddia etmesi Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’yı çileden çıkardı. Aras’a adeta belediyecilik dersi veren Balcı, “Bahane üretmek kolaydır ama iş yapmak zordur. Size tavsiyemiz 4 milyon lira olan özel kalem bütçenizi bizim gibi 1 milyon liraya düşürürseniz yatırıma daha fazla bütçe ayırabilirsiniz” dedi.

Murat Karacabey’den Kurban Etini Saklama Ve Pişirme Tüyoları

Kurban Bayramı geleneği olan etin kesimden sonra doğru şekilde muhafaza edilmesi ve pişirilmesi sağlık için büyük önem taşıyor. Mur-et Karacabey işletmecisi Et Uzmanı Murat Karacabey etin kesim sonrası parçalanması, paketlenmesi ve kurban etinin pişirilmesi hakkında son derece önemli tavsiyelerde bulundu.

Diyetisyen Arsal’dan Kurban Bayramında Beslenme Tavsiyesi

Diyetisyen Gamze Arsal, Kurban Bayramı öncesi et tüketiminin kontrolü konusunda uyarılarda bulundu.

Ekmek maliyetleri görüşüldü, yeni fiyat tavsiyeleri verildi

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Gıda Ticaretinde faaliyet gösteren üyeleri bünyesinde barındıran 5’inci Meslek Komitesi fırıncılar ile bir araya geldi. İlçelerde faaliyet gösteren fırıncılarında katıldığı grup toplantısı, Komite Başkanı Feray Aydın’ın önderliğinde, 10 Haziran Perşembe günü MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Özel öğrenciler teleferik ve yamaç paraşütü keyfi yaşadı

Fethiye’de Kaymakamlık öncülüğünde Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilotları Kooperatifi tarafından ilçedeki rehabilitasyon merkezlerinden birer özel öğrenci ile ailelerine çifte adrenalin yaşatıldı. Özel öğrenciler Babadağ Teleferik ile bin 700 metreye çıkıp, buradan Yamaç Paraşütü Pilotları Kooperatifi’nin tecrübeli pilotlarıyla Ölüdeniz Belceğiz’e sorunsuz bir uçuş gerçekleştirdiler. Özel öğrenciler uçuşun ardından harika bir gün yaşadıklarını belirtip, “İlk kez uçtuk. İlk kez teleferiğe bindik. Gökyüzünde uçmak çok güzeldi. Herkesin bir kez uçmasını tavsiye ediyoruz” dediler.

Kadir gecesi idrak ediliyor

Kadir gecesi idrak ediliyor. Bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Kadir Gecesi tüm islam aleminde idrak ediliyor. Kadir Gecesi nedeniyle Fethiye’de Merkez yeni caminde yürüme mesafesinde gelecek vatandaşlar için kısa bir mevlit programı düzenlenecek. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, “Cumartesiyi Pazar gününe bağlayan bu gecenin, ibadetle geçirilmesini tavsiye etti. 

HSK'dan son dakika duyurusu

29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan tam kapanmada acil işler dışındaki duruşmaların ertelenmesi tavsiyesinde bulunuldu. 

Tokmak, sütler kaliteye göre sınıflandırılıp fiyatlandırıldı

Ulusal Süt Konseyi, 1 Mayıs-30 Haziran döneminde geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye fiyatını oluşturdu. Konseyin internet sitesinde yer alan açıklamasında, 11 Aralık 2020'de soğutulmuş çiğ süt tavsiye fiyatının, 1 Ocak 2021-30 Nisan 2021 tarihlerini kapsamak üzere litre başına 2,8 lira olarak belirlendiği kaydedildi. Konuyla ilişkin Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak, “Çiğ Süt Tavsiye Fiyatı tespit edilmiş olup artık çiğ sütte kalite esaslı fiyatlandırma esası getirilmiştir” dedi.

Başkan Otgöz’den Salgına Karşı Aşı Çağrısı

Yeni tip koranavirüsle (kovid-19) mücadele kapsamında 2. doz aşısını olan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “Sırası gelen herkese aşı olmasını tavsiye ediyorum.” dedi.

Gribe karşı aktarların tavsiyesi “Kış çayı ve kekik suyu”

Kış mevsiminin sert yüzünü göstermesi ile birlikte gribe yakalanmak istemeyen vatandaşlar, aktarlara koşuyor. Hem grip hem de Kovid-19 salgınından korunmak isteyenler, vücut direncini ve bağışıklığı arttıran bitkilere ve baharatları tercih ediyor.

Tedbirler esnetilecek mi?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak. Toplantının ana gündemi, koronavirüsle mücadele. Bilim Kurulu tavsiye kararları doğrultusunda önlemlerin esnetilmesine ya da aynen devam ettirilmesine karar verilecek.

Gribe karşı aktarların tavsiyesi kış çayı

Kış mevsiminin gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte gribe yakalanmak istemeyen vatandaşlar, aktarlara koşuyor. Hem grip hem de Kovid-19 salgınından korunmak isteyenler, vücut direncini ve bağışıklığı arttıran bitkilere ve baharatları tercih ediyorlar.

LGS Gününde Kısıtlı Sokağa Çıkma Yasağı Getirildi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "LGS ve YKS günlerinde sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı.

Tarımsal Üretici Örgütleri Platformu Oluşturuldu

Arıcılık sektörünü temsil eden tek kurum olan Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin de aralarında bulunduğu, diğer üretim sektörleri ile 3’üncü Tarım ve Orman Şurası’nda oluşan ortak konsensüs gereği; Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde danışma platformu oluşturulması yönünde tavsiye kararı alınmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı karar üzerine, Tarımsal Üretici Örgütleri Danışma Platformu’nu oluşturdu.

Yasağa Uymadılar, Tavsiyeye Uydular

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında alınan sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 65 yaş ve üstü bazı vatandaşlar, oturdukları banklarda 1,5 metre sosyal mesafe kuralına ise özen gösterdi.

Finlandiyalı Bakandan Başkan Oktay’a Tavsiye Sözü

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Hollanda ve Finlandiya’ya yaptığı ziyaretlerden olumlu haberlerle döndü. Başkan Oktay’ı kabul eden Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Türkiye’nin ‘seyahat için tavsiye edilen ülkeler’ kategorisine çıkartılması için çaba göstereceği sözünü verdi.