Yargıtay Haberleri

Yargıtay Haberleri

“Senden koca olmaz” sözü boşanma sebebi

Yargıtay'dan emsal karar çıktı. Ankara’da reddedilen ilk davanın ardından yeniden bir araya gelen çift tekrar mahkemelik oldu, kadının eşine söylediği 'senden koca olmaz' sözü haklı boşanma sebebi sayıldı.

ARGIÇ’TAN KARAYİĞİT’E ZİYARET

Yargıtay ceza kurulu üyesi Fevzi Argıç, Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit’i ziyaret etti.

GÜLLER İÇİNDE SULTANLARA LAYIK DÜĞÜN BÜYÜLEDİ

Yargıtay Eski Genel Sekreter Yardımcısı ve devletin çeşitli kademelerinde 36 yıl görev yaptıktan sonra ülkemizin cennet köşesinde emekliliğe karar veren Emekli Cumhuriyet Savcısı Ercan Yalçınkaya, bülbüllerin götürdüğü kırmızı güller arasında sultanlara layık düğün yaptı.

HUKUK SEMİNERİ SONA ERDİ

T.C. Yargıtay Başkanlığı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Ceza Hukuku ve Kriminoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, İstanbul Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türk Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen 17 Türk Ceza Hukuku Günleri’nin son günü Lykia Otel Göcek’te yapıldı.

YARGITAY 1. BAŞKANI MEHMET AKARCA VE YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISI BEKİR ŞAHİN, VALİ ORHAN TAVLI’YI ZİYARET ETTİ

17. Türk Ceza Hukuku Günleri için Muğla’ya gelen Yargıtay 1. Başkanı Mehmet Akarca ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ve beraberindeki heyet Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret etti.

KAYMAKAM BALCI’YA NEZAKET ZİYARETİ

28 Mayıs-1 Haziran 2022 tarihlerinde Göcek’te düzenlenen 17. Türk Ceza Hukuku Günleri Kongresi nedeniyle Fethiye’ye gelen Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ve Yargıtay Ceza Dairesi Üyesi Halil Adıgüzel, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’ya nezaket ziyaretinde bulundular.

Cansu Kaya davasında ceza yağdı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 14 Haziran 2015’te kaybolan ve 2 gün sonra Dalyan Kanalı’nda cesedi bulunan Cansu Kaya’nın ölümü ile ilgili davada sanıklara verilen ceza Yargıtay tarafından bozulurken, iki sanığın tekrar Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanması sonucunda ceza yağdı. Duruşma esnasında Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği, Fethiye Kadın Platformu, Kibele Kadın Platformu ile CHP Fethiye Kadın Kolları üyeleri Adliye binası dışında Cansu Kaya fotoğrafları ile kararı merakla beklediler. 

Yargıtay bozmuştu, savcı sanıklar için müebbet hapis istedi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 14 Haziran 2015’te kaybolan ve 2 gün sonra Dalyan Kanalı’nda cesedi bulunan Cansu Kaya’nın ölümü ile ilgili davada sanıklara verilen ceza Yargıtay tarafından bozulurken, iki sanığın yargılanmasına devam edildi. Bugünkü duruşmada karar beklenirken, sanık avukatlarının mazeret göndermeleri nedeniyle duruşma, 12 Nisan tarihine ertelendi. 

Enginyurt, biz tabela partisi değiliz

Demokrat Parti Seydikemer İlçe Kongresi’ne katılmak üzere Fethiye’ye gelen DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Chp’li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya nezaket ziyaretinde bulundu. DP İl ve İlçe teşkilatı üyeleriyle Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın makamında samimi bir sohbet gerçekleştiren DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Türkiye gündemini değerlendirdi. Sohbet esnasında Enginyurt, “Demokrat Parti, Türkiye’de Yargıtay kayıtlarına göre 432 bin 132 üyesiyle Türkiye’nin 4. partisidir. Asla tabela partisi olmamıştır, olmaz, olması mümkün değildir” ifadelerini kullandı. 

Yeniden hakim karşısına çıktılar

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 14 Haziran 2015'te kaybolan ve 2 gün sonra Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan Cansu Kaya'nın ölümü ile ilgili yapılan duruşmalarda sanıklara verilen ceza Yargıtay tarafından bozuldu.

Sanıklar yeniden hakim karşısına çıktı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde 14 Haziran 2015'te kaybolan ve 2 gün sonra Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan Cansu Kaya'nın ölümü ile ilgili yapılan duruşmalarda sanıklara verilen ceza Yargıtay tarafından bozuldu. Olaydaki her iki sanık da yeniden hakim karşısına çıkarıldı.

Girgin Marmaris’teki Osmanlı tapularını meclise taşıdı 

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Marmaris’teki Osmanlı tapuları hakkındaki köylü aleyhindeki kararları sordu. Girgin “köylülerin 70 yıllık mücadelesi sonucu köylü lehine kararlar elde edildi. Şimdi Yargıtay bu kararları yok sayarak, yeni karar kurulmasını istiyor. Bunun nedenleri araştırılmalıdır” dedi. 

Yargıtay, Eşini Öldüren Şahsın Müebbet Hapis Kararını Bozdu

Muğla’da 7 yıl önce ayrı yaşadığı eşi ve yanındaki bir kişiyi öldüren, bir kişiyi de yaralayan şahsın aldığı müebbet hapis kararı Yargıtay tarafından ‘tahrik’ indirimi uygulanmadığı gerekçesiyle bozuldu.

Kenan Evren’in İzleri Marmaris’ten Siliniyor

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın rütbesinin sökülmesi ve mal varlığına el konulmasını talep ettiği 12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren’in Marmaris’te isminin tabeladan sökülmesinin ardından "Beyaz Ev" diye adlandırılan villasının yerinde ise yazlık yükseliyor.

Suikast Timi ‘Yağma’dan Yargılanacak

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılamaları tamamlanan ve Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi tarafından kararı onanan 'suikast' timine bu defa ‘Nitelikli Yağma’ suçundan iddianame hazırlandı.