Yurt Genelinde Haberleri

Yurt Genelinde Haberleri

Fethiye’de Atkı, Bere Dönemi Başladı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde sıcaklıklar, birden bire 10 derece düşerek gün içinde 8 derecede seyir ediyor. Gece saatlerinde hava sıcaklığının 2 dereceye düştüğü Fethiye’de soğuk hava etkisini gösterirken Fethiyeli vatandaşlar atkı ve bere takmaya başladı.

Yeşilüzümlü'de Cumhuriyet Bayramı Çoşkuyla Kutlandı

Yurt genelinde olduğu gibi Fethiye’de de Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümü coşkusu sürerken, Fethiye ilçesi Yeşilüzümlü Mahallesinde öğrenciler de hazırladıkları gösteriyle bu coşkuyu ortak oldu.

Muğla’da Gıda Denetimleri Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığının yurt genelinde başlattığı gıda denetimi seferberliğine Muğla'da 84 kişilik kişilik gıda kontrol ekibi Muğla genelinde denetim yaptı.

Sıcak hava dalgası Fethiye’yi de vuracak

Yaz başından beri peş peşe gelen sıcak hava dalgalarına bir yenisi daha eklenecek. Fethiye’de olduğu gibi yurt genelinde de sıcaklıklar yeniden yükselecek ve mevsim normallerinin 10 derece üstüne çıkacak. 

Fethiye’de bu hafta hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre yeni haftanın ilk günü 7 Ağustos'ta sıcaklıkların kuzey kesimlerde biraz azalacağı, Fethiye’de ise önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle yurt genelinde olduğu gibi Fethiye’de de şehitler için mevlit okutuldu.

OKULLAR 20 ŞUBAT’A KADAR TATİL EDİLDİ

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerindeki 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonrası yurt genelinde okullar 13 Şubat’a kadar tatil edilmişti. Yapılan son açıklamaların ardından Bu tarih uzatılarak 20 Şubat oldu. 

KIŞ GELMEDEN YAĞMUR GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlerdir devam eden uyarılarının ardından AKOM da yurt genelinde etkili olacak sağanak yağışa karşı vatandaşları uyardı. Yapılan uyarılar sonrasında Fethiye gece saatlerinde yağmura teslim oldu.

Randevusuz, sırasız aşı imkanı

Koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen aşılama çalışmaları yurt genelinde olduğu gibi Fethiye’de de aralıksız olarak devam ediyor. Aşılama çalışmalarında yeni bir modele geçildiğini belirten yetkililer Fethiye’de belirli yerlere kurulan aşı noktaları ile vatandaşların randevu almadan ve sıra beklemeden kolaylıkla aşı olabilmelerine imkan sağlıyor.

Balcı’nın, savcılığa ifadeye çağrıldığı öğrenildi

CHP’nin yurt genelinde reklam panolarına ve binalarına astığı “128 milyar dolar nerede?” yazılı afiş nedeniyle CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı’nın, savcılığa ifadeye çağrıldığı öğrenildi. 

“128 milyar dolar nerede?” afişi kaldırıldı

CHP'nin yurt genelinde reklam panolarına ve binalarına astığı "128 milyar dolar nerede?" yazılı afiş, bu kez CHP Muğla İl binasından polis ekiplerince kaldırıldı.

İcra ve İflas Takibi Durduruldu

Koronavirüs salgını sebebiyle icra ve iflas takipleri yurt genelinde 30 Nisan'a kadar durduruldu.