Fethiye Belediyespor yönetimi 2021 yılını değerlendirdi

Çeşitli branşlarda faaliyetlerine devam eden Fethiye Belediyespor'da Yönetim Kurulu 2021 yılını değerlendirdi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dünyayı sarıp sarmalayan Covid-19 salgını nedeniyle spor endüstrisi tüm dünyada çok zor günler geçiriyor. Eğlence gibi, turizm gibi temel sektörlerin bile maalesef Covid-19’un gölgesinde kaldığı, salonların ve stadların boş olduğu bu dönemde spor ekonomisinde büyük bir daralma yaşanıyor ve gerek Türkiye’de, gerekse dünyada istisnasız tüm spor kulüplerinin içinde bulunduğu sıkıntılı durumlar herkesçe biliniyor.

Özellikle bölgemizdeki gençlerin spora teşvik edilmesi amacıyla kurulan ve faaliyetlerine “ulu önder Atatürk’ün dediği gibi; zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmek için” devam eden Fethiye Belediyespor da ekonomik sıkıntılara rağmen yolunda yürüyor. Bu faaliyetlerin devamında en büyük destekçimiz olan Belediye Başkanımız Alim Karaca’ya çok teşekkür ediyoruz. 

Bu zor dönemde doğru bütçeler yapıp bütçeleri tutturmak ve kulüpleri ayakta tutabilmek maalesef sportif başarıların önüne geçmiş görünüyor. Fethiye halkı, Fethiye taraftarı kesinlikle sporu bilen bir taraftar grubu olarak biliniyor. Fethiyeli sporseverler hangi branşta olursa olsun sahada iyi bir takım, mücadeleci, hırslı sporcular görmek istiyorlar.  Takımın sahada gösterdiği performansa, inanca, kazanma hırsına bakıyorlar. Yensek de, yenilsek de hep takımlarının yanında oluyorlar. Bundan dolayı kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. 

Kulübümüz bünyesindeki pekçok branş arasında kamuoyu tarafından en çok takip edilen branş 2020 – 2021 sezonunu Türkiye Süper Ligi’nde geçiren basketbol takımımız oldu. Basketbol takımımızın ön plana çıkması bizlerin tercihinden ziyade, Türk spor kamuoyunun futboldan sonra en çok basketbola ilgi göstermesinden kaynaklandı. Bizim tüm amacımız Fethiye'yi Süper Lig’de güzel bir şekilde temsil etmekti. Pandemi nedeniyle salonların boş olduğu, en büyük gücümüz olan seyircimizin desteğini alamadığımız bir sezonda 9 galibiyet almamıza rağmen, son hafta, son maçta ve son çeyrekte maalesef küme düştük. Küme düşmemize rağmen, tecrübe edinmemiz ve ligi tanımamız açısından bu süreç çok faydalı oldu. Takımımız Türkiye genelinde büyük sempatiyle karşılandı ve mücadelemiz tüm basketbol camiası tarafından takdir gördü. 

Diğer yandan, pandemi kısıtlamaları nedeniyle ulusal turnuvaların azalması ve hatta bazı branşlarda yarışmaların tamamen durdurulması nedeniyle önceki yıllara nazaran daha az müsabaka yapıldığı da unutulmamalıdır. 

Tüm bu sıkıntılara rağmen hiçbir branşını kapatmayan Kulübümüz bünyesinde 2021 yılında “Hava Sporları” branşı açıldı. Özel işletmeden geri alınan, Belediyemize ait, Çalış bölgesindeki tenis kortlarımızda vatandaşlarımız iki yıldır çok uygun bir meblağ ile tenis oynayabiliyorlar. Ayrıca, bu tesisimizde hanımlar yoga dersleri alabiliyorlar. Yıllardır Fethiye’nin gururu olan kürek takımımız bu yıl da “Gençler Türkiye Şampiyonası”na katılarak madalyalar kazandı. Yelken branşındaki çalışmalarımız Çalış sahilinde devam ediyor.

2022 senesinde Fethiye Belediyespor olarak pandeminin ve çalkantılı ekonominin gölgesinden sıyrılarak, ödeme dengelerini koruyan bir kulüp vasfıyla, faaliyette olduğumuz her branşta çok daha başarılı olmak için mücadeleye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Türkiye spor kamuoyunun, Fethiye halkının ve taraftarlarımızın yeni yılını kutluyor, sağlıklı ve başarılı bir yıl diliyoruz. 2022 yılı herkes için spor dolu bir yıl olsun."
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN