Fethiye Cumartesi pazarında kış sebze ve meyvelerine ilgi yoğun

Fethiye'de her cumartesi kurulan Fethiye Cumartesi pazarında bu hafta kış sebze ve meyveleri tezgahları süsledi. Mordan, yeşile, yeşilden kırmızıya rengarenk olan sebze ve meyveler alıcısını bekliyor.

Fethiye Cumartesi pazarında kış sebze ve meyvelerine ilgi yoğun

Havaların soğuması ve sonbaharın gelişiyle kış ayının sebze ve meyveleri tezgahlarda. Pazar esnaflarından Durmuş Altıntaş sebze ve meyve fiyatlarını değerlendirdi, fiyatlar hakkında bilgi verdi.

Durmuş Altıntaş “Kışlık sebze ve meyvelerin fiyatları biz üreticilere göre normal çünkü maliyetler fazla üreticiler zorlanıyor. Ispanak 80 TL, Brokoli 80 TL, Pırasa 50 TL, Kereviz 50 TL, Turfanda Brüksel lahanamız var kg 100 TL, Karnabahar tane 60-80 TL gibi fiyatlarda satıyoruz. Tam kış ayına girmedik bu yüzden ürün az diye fiyatlar biraz yüksek. Üretim çoğalınca fiyatlarda düşecektir. Yaklaşık 1 ay sonra fiyatlar değişir. Tüketici zorlanıyor haklı ama biz de üreticiler olarak maliyetler konusunda haklıyız. Bu yüzden durgun gidiyor. Salı, Cuma ve Cumartesi pazarların da tezgah açıyorum. En yoğun Salı Pazarı oluyor” dedi.