Fethiye'de Basın Özgürlüğü Kutlaması Kahvaltıyla Başladı

Fethiye Alzheimer Derneği, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü'nü anlamlı bir etkinlikle kutladı. Dernek, Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlediği kahvaltı etkinliğine çok sayıda basın mensubu ve dernek üyeleri katıldı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Kahvaltıda basın mensupları ve dernek üyeleri keyifli bir sohbet ortamında bir araya gelerek günün anlam ve önemini konuştular. Kahvaltının ardından dernek başkanı Mehdi Sadat, basın mensuplarına katılımları için teşekkür etti ve Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü'nün önemini vurguladı. Sadat konuşmasında, " Hepiniz hoş geldiniz, bugünü biz özellikle sizinle beraber geçirmek istedik. Çünkü hep yanımızda oldunuz, bu derneğin açılışından itibaren, daha binanın inşası başlamadan hep yanımızda oldunuz. Bütün etkinliklerimizde, faaliyetlerimizde, yıldönümümüzde, açılışımızda ve diğer insanlarla olan ilişkilerimizde hep yanımızda olduğunuz için teşekkür amacıyla burada beraberiz. Teşekkür etmek istiyoruz, iyi ki varsınız. Biz Fethiye Alzheimer Derneği olarak bir dernek oluşturduk, gündüz yaşam parkı oluşturduk. Bunu sadece Fethiye değil, çevredeki bütün insanlara da duyurmak istiyoruz. Sevdiklerimizi, Alzheimer hastalığı tanısı almış olan kişileri buraya getirebilirler, ücretsiz hizmet veriyoruz. Günümüzü onlarla beraber geçiriyoruz ve mümkün olduğu kadarıyla hastalıklarıyla mücadelede bizim de bir rolümüz olsun, payımız olsun diye de bu oluşumun içerisindeyiz." dedi.
Sadat'ın konuşmasının ardından derneğin yapmış olduğu çalışmalar katılımcılara sunuldu. Dernek, Alzheimer hastalarına ve yakınlarına yönelik olarak çeşitli eğitim ve destek programları sunduğunu, ayrıca Alzheimer hastalığına karşı farkındalık yaratmak için çalışmalar yürüttüğünü aktardı. Ayrıca, derneğin gelecekteki planları da katılımcılarla paylaşıldı. Katılımcılar, dernek tarafından düzenlenen bu anlamlı etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN