Fethiye'de emekliler daha yüksek maaş istiyor

Fethiye'de yaşayan emekli vatandaşlar, mevcut maaşlarının yaşam standartlarına uygun olmadığı konusunda hemfikirler. Geçinmek için daha yüksek bir maaş talep ediyorlar.

Fethiye'de emekliler daha yüksek maaş istiyor

Emekli vatandaşlar, mevcut maaşlarının yaşam standartlarına uygun olmadığı konusunda hemfikirler. Genel olarak daha yüksek bir maaş, kademeli artış ve geçim sıkıntısına çözüm olacak düzenlemeler talep ediyorlar. Özellikle enflasyon ve yaşam maliyetlerinin artmasıyla birlikte, emeklilerin alım gücünün korunması ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesi en önemli beklentiler arasında yer alıyor.

Emekli Vatandaşlardan Maaş Yorumları
Yavuz Olay, “Emekli maaşının iyi bir seviyeye gelmesini istiyoruz. 12 bin gibi ücretler yeterli değil. Yeni yıl için yeni emekli maaşının geçim standartlarında olması gerek. 23-24 bin seviyelerine çıkması iyi olur.”
Hasan Tahsin, “Mevcut emekli maaşı yetersiz durumdadır. Yeni düzenlenecek olan ücrette kademeli bir artış olması lazım. Ona göre ücreti arttırılmalıdır. Geçim zor, ücretlerin de bu durumlara göre ayarlanması herkes için iyi olur.”
Şenol Dinçer, “Yeni emekli maaşının geçinebilecek seviyede olmasını isterim. Şuan ise geçim seviyesinde olduğunu düşünmüyorum. Daha önceden asgari ücretin 3-4 katıydı şimdi böyle değil. Emekli için 30-40 bin lira gibi bi ücret olsun ki geçinebilinsin.”