FETHİYE'DE KONUT FİYATLARI YÜKSELDİ

Muğla'nın güzide ilçesi Fethiye'de konut fiyatlarında son yılların en büyük artışı yaşanıyor. Yüksek enflasyon sebebiyle yükselen konut fiyatları, ev kiralarına da yansıdı. Geçtiğimiz yıla nazaran kira fiyatlarında neredeyse 00'e yakın artış gözlemlendi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Özellikle Rus ve İngiliz turistlerin de tercih ettiği Fethiye’de konut fiyatları kendini ikiye katladı. Turistlerin yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşında, savaştan etkilenen ailelerin de Türkiye’yi tercih etmesiyle hem konut fiyatlarında hem de kira fiyatlarında yüksek artış gözlemlendi. Enflasyona dayalı inşaat malzemesi ve diğer giderlerde konut ve kira artışındaki bir diğer sebep. 


“ÖZELLİKLE YÜKSEK ENFLASYONLA YAŞADIĞIMIZ DÖNEMDE ALICILAR İÇİN KREDİ SAĞLANMASI GÜZEL BİR GELİŞME”
Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, konut ve kiradaki olağandışı artış ile ilgili “Dün itibariyle Cumhurbaşkanı tarafından açıklama yapıldı. Yeni ve ilk konut sahibi olmak için kredi müracaatı yapanlara 0,99 faizi ile yıllık ortalama %12’ye gelen bir faiz oranıyla konut alma imkânı sağlandı. Alıcılar için güzel bir imkân bunu değerlendirmek lazım. Diğer imkânda altın ve döviz bozduran kişileri 0,89 faiz oranıyla borçlanarak konut sahibi olması sağlanıyor. Bu da alıcılar için güzel bir gelişme. Özellikle yüksek enflasyonla yaşadığımız dönemde alıcılar için kredi sağlanması güzel bir gelişme.” 

FETHİYE'DE KONUT FİYATLARI UÇTU
“YENİ KONUTLARIN YAPILMASINDA DA SIKINTILAR OLDUĞUNU GÖRMEKTEYİZ”
Bölgede kira artışlarında da artış meydana geldiğini ifade eden Oğuz “Özellikle bölgemizde Rusya-Ukrayna savaşı başladığından beri bariz kira artışı söz konusu. Zaten kısıtlı olan veya yeterli olmayan konut stokuna yurtdışında savaştan etkilenen ailelerin katılması kira artışına neden oldu. Bizim de gözlemlerimize göre %100-%200-%300 arasında değişen kira artışları var. Bölgemizdeki konut stokunda daralma devam ediyor. Özellikle imar alanlarının olmaması ve inşaat fiyatlarındaki geçtiğimiz yıldan beri yaşadığımız yüksek enflasyona dayalı %200’e yakın zamlanan inşaat malzemesi fiyatlarındaki artışları gördüğümüz zaman yeni konutların yapılmasında da sıkıntılar olduğunu görmekteyiz. Hal böyle olunca fiyatları olumsuz yönde etkiliyor. Kira ve konut fiyatlarının yükselmesinin sebebi bu” dedi.

FETHİYE'DE KONUT FİYATLARI UÇTU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN