Fethiye'de Limit Eğitim Kurumları Öğrencileri LGS'de Başarılı Oldu!

Fethiye Limit Eğitim Kurumları, kurulduğu günden bu yana Fethiye'de eğitim alanında öncü bir kurum olarak dikkat çekiyor. Fethiye Limit Eğitim Kurumları'nda eğitim gören ve kurumun da yardımıyla LGS sınavında Türkiye birinciliği elde eden Ayşe Feyza Kaya ve Uzay Enes Sarıbaş, Fethiye Yengeç Restaurant'ta düzenlenen kahvaltı sonrasında ödüllendirildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

LİMİT EĞİTİM KURUMLARI BAŞARIYA ODAKLI EĞİTİM VERİYOR
Fethiye Limit Eğitim Kurumları, LGS ve YKS gibi sınavlara hazırlık programlarıyla öğrencilere başarılı bir şekilde rehberlik ediyor.
Limit Eğitim Kurumları'nın verdiği kaliteli eğitim ve özverili çalışma, öğrencilerin başarıya ulaşmasında önemli rol oynuyor. Bu başarılar, Limit Eğitim Kurumları'nın Fethiye'deki en iyi eğitim kurumlarından biri olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

KAHVALTIDA ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ
Fethiye Yengeç Restaurant'ta düzenlenen Kahvaltıya, Fethiye Limit Eğitim Kurumları'nın kurucusu Doğan Bozbay, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kahvaltının ardından düzenlenen törende, LGS'de Türkiye birincisi olan Ayşe Feyza Kaya ve Uzay Enes Sarıbaş'a ödülleri takdim edildi.

“Soruları farklı teknikler deneyerek çözdüm”
LGS sınavında 1’incilik derecesini elde eden öğrenci Ayşe Feyza Kaya, bu başarının mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Mutluyum çünkü zaten hedefim buydu, hedefime ulaştığım için mutluyum. Mümkün olduğunca çok soru çözdüm, soruları mümkün olduğunca daha farklı soru teknikleri deneyerek çözdüm. Bir de öğretmenlerim, ailem sayesinde baya daha sıkı bir şekilde hazırlandım. Öğretmenler bizi zaten hep destekliyordu yapabilirsiniz başarabilirsiniz şeklinde. Etkinlikler de oluyordu onlar da güzeldi. 
Zaten baştan yapamam derlerse yapamazlar. İlk önce inanmaları lazım. Ben ilk başta yurt içi bir üniversite ondan sonra yüksek lisans gibi bir şeyleri yurtdışında yapmak istiyorum” dedi.

“Gerçekten çok büyük bir gurur”
Veli Fatin Kaya ise kızının başarısıyla gurur duyduğunu ve Fethiye Limit Eğitim Kurumları'na katkılarından dolayı minnettar olduğunu belirterek, “Valla çok mutluyuz. Kızımız en başından beri çok çaba harcadı, çok çalıştı. Emeğinin karşılığını aldığı için çok mutluyuz. Diğerleri gibi eşit şartlarda yarışmadı işin doğrusu, evinde sıcak bir ortamda ders çalışmadı. Doğdu doğalı markette yaptı, o gürültülü şeyin içinde. Gerçekten de ne kadar gurur duysak azdır onunla. Limit Eğitim Kurumları ile tanışmamız Doğan Bey sayesindedir. Ona çok teşekkür ediyoruz bu konuda. Onun sayesindedir mutluyuz. Böyle tanıştık başarılarının devamını diliyoruz inşallah. Valla ne söyleyeyim bu gururu herkesin de yaşamasını isteriz, gerçekten çok büyük bir gurur. Çocuğum hakkında daha da çok gurur duyuyorum bu konuda. Çalışanın kazanacağını çocuğum gösterdi. Bundan sonraki nesillere de tek tavsiyemiz planlı programlı kendilerine hedefi çizdikten sonra o hedefe ulaşmak için sonra planlı program yaparak aksatmadan çalışmalarını tavsiye ediyoruz. Çok teşekkür ediyorum ve tekrar tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Başarımın arkasında kocaman bir ekip var”
LGS sınavında 1’incilik derecesini elde eden bir diğer başarılı öğrenci Uzay Enes Sarıbaş da bu başarının hayalini kurduğunu ve çok çalışarak bunu başardığını söyleyerek, “Büyük bir başarı benim için, ailem çok destekledi beni. Diğer öğretmenlerim olsun arkadaşlarım olsun çok destekledi çok iyi yönetti bu süreci. Kişisel bir başarı sonuçta bu ama bunun arkasında ekip var yani aile var öğretmenler var o yüzden mutluyum. 
Sınava girerken heyecanlanmak normal, baştan beri normal çalışsınlar yeter. Ben bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Ben şuan yurtdışı istiyorum. Bunun için de ona uygun bir lise seçmek istiyorum” cümleleriyle ifadesini sonlandırdı. 

“Çok soru çözmek değil, eğitim sürecini istikrarlı bir potada sürdürmek önemli”
Uzay'ın velisi Umut Sarıbaş da oğlunun başarısından dolayı çok mutlu olduğunu ve Fethiye Limit Eğitim Kurumları'nın bu başarıda büyük payı olduğunu belirtti. Sarıbaş konuşmasında, “Tabi bir anne baba olarak çok gururluyuz, mutluyuz. Ama sadece anne babanın başarısı değil veya çocuğumuzun başarısı değil. Arkasında bir eğitim camiasının öğretmenlerinin okulunun bu güne kadar destekleyen arkadaşlarıyla birlikte ortam olarak bir başarı. Çünkü oğlumuz Bilsem öğrencisiydi. Bilsem’de öğrenci arkadaşlarıyla güzel bir sınıfta eğitim gördü. Gazi Ortaokulu öğretmenlerini de buradan selamlıyoruz. O iklimle bu günlere gelmemiz çok kolay oldu. Bu durumda istikrarlı bir çalışmamız oldu, çok soru çözmek değil istikrarlı bir potada ve belli bir eğitim sürecini sürdürmek önemli olan. Başarı tesadüf değil yani bir günde. Atıyorum 10 tonluk bir suyu içemezsiniz veya her gün gıdım gıdım bardak bardak içtiğinizde başarıya ulaşıyorsunuz. Bu nedenle sınava girecek olan gençlerimize şimdiden tavsiyemiz budur. Çok kitap okumaları, çünkü bütün soruların alt yapısı paragraf sorusu haline geldi. Eğitimci değilim ama gördüğümüz budur yani. Okumak din kültüründen tutun matematiğe kadar hepsinde okuma paragrafları büyüdü. Hızlı okuma tekniklerini almaları gerekiyor. Alt yapılarını sağlam tuttuklarında başarı gelecektir. İlla ki herkesin birinci olması, derece yapması şart değil. Hayatlarıyla ilgili önemli yerlere gelebilecek eğitim ve donanıma sahip olmaları onlar için en büyük getiri olur. Gelecek için ülkemizde ne yazık ki eğitimin ilk 3 sorun arasında olmasına rağmen yeterli özen gösterilmiyor. Bunun için de bir kamuoyu oluşturulması lazım. En büyük sorunlarımızdan biri eğitim diye düşünüyorum. Yani eğitim, her şeyin başı eğitim. Oğlumuz Limit Eğitim Kurumları’nda deneme kulübüne katıldı. Ne kadar uzaktan eğitim alsanız da birebir eğitim alsanız da o sınıf ortamına girip birebir deneme çözme, sınav çözme psikolojisine hazırlanmak çok önemli. Tabi ki mantıklı ve realistik sorularda gerçekçi bir sınıf sınavı yaşamak gerekiyor. Bunu pek çok kez yaşadığında çocuk hazırlanmış oluyor. Uzay son sınava girdiğinde çok rahattı. Pek çok kez aynı sınav mantığını ve ortamının tekrarlanmasından geldi bu rahatlık. Onun için velilere tavsiye ederiz. 
Uzay yurtdışı düşünüyor, güzel liselerimiz var İstanbul’a gittik gördük. İstanbul illa şart değil ama alt yapısı iyi olan liselerimizin, camialarımızın benzerlerini diğer illerimizde de insan istiyor. Eski fen liseleri mantığının,  eski Anadolu liseleri mantığının büyük illerimizde de çoğaltılması gerekiyor. Bunun sadece İstanbul’da yığılması, İzmir’de yığılması, Ankara’da yığılması gerekmiyor. Bu illerin ulaşımı tabi ki zor kapasitede, belli bir kapasite var. Bunların arttırılması gerekir. Benim düşüncelerim bunlar.  
Sağ olsunlar bizde gittik, mekânlarını gördük, eğitim yaptıkları ortamları da gördük. Onlar da tabi bu işe gönül vermişler, bir çalışmayı yürütüyorlar. Uzun yıllardır bu işlerin içindeler tecrübeliler, bu tecrübelerle gelecek nesillerle paylaşacaklarını düşünüyorum.” Dedi.

“BAŞARI BİZİM İÇİN GURUR KAYNAĞI”
Fethiye Limit Eğitim Kurumları'nın kurucusu Doğan Bozbay, yaptığı konuşmada bu başarının kurum için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Bozbay, öğrencilerin başarısının arkasındaki emeği ve özveriyi takdir ederek, kurum olarak her zaman öğrencilerin yanında olacaklarını dile getirdi.
Bozbay, Limit Okulları'nın her zaman kaliteli eğitim vermeye çalıştığını ve bu başarının bunun bir göstergesi olduğunu belirterek, “Fethiye Limit Eğitim Kurumları’nın kurucusuyum aynı zamanda tarih öğretmeniyim. Hem LGS hem YKS öğrencilerini hazırlıyoruz. Bunlar bizim ülkemizin gelecekleri, inşallah bu sistemle gelecek yıllara Türkiye birincileri çıkarmak istiyoruz. Tabi ki burada bu işin lokomotifi öğrencilerimiz. Öğrencilerimiz çok çalıştılar, istikrarlı çalıştılar, yılmadılar. Ayşe Feyza benim komşum her geçtiğimde markette belli bir köşede masası vardı ve hep çalışıyordu hep çalışıyordu. Bunu hep takdir ettim, hep tebrik ettim. İnşallah hem bizim desteğimizle hem de öğrencilerimizin çalışmalarıyla, azimleriyle, hedefleriyle biz daha nice birinciler çıkaracağız” ifadelerini sözlerine ekledi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN