Fethiye'de öğrenci dostu esnaf, uygun fiyattan hizmet veriyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 20 yıllık esnaf Yüksel Dikiş, öğrencilerin ve Fethiye'deki vatandaşların dönere ilgilisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fethiye'de öğrenci dostu esnaf, uygun fiyattan hizmet veriyor

Fethiye’de esnaf Yüksel Dikiş, 20 yıldır hizmet verdiği dükkanında öğrencilere uygun fiyatlarla tavuk döner hizmetinde bulunuyor. Yükselen enflasyon ve mevcut ekonomiye rağmen öğrenci dostu olduğunu belirten esnaf Dikiş, açıklamalarda bulundu.

Öğrencilere Dönerimizi Uygun Fiyattan Veriyoruz, Ayran Ücreti Almıyoruz
Fethiye’de döneri öğrencilere çok uygun fiyattan hizmet ettiğini ve yanında ayranı da ücretsiz bir şekilde verdiğini söyleyen Yüksel Dikiş, “Döner tabiî ki öğrencilerin sevdiği bir lezzet. Ama ucuzluk bakımından pratik yenilebilicek ondan sonra acilen yenebilicek, öğrenciler döneri çok seviyorlar. Çocukların lokantaya, restauranta gidip yemek yemeleri çok zor. Dönemin şartları her şey ortada. Bizler elimden geldiğince, mümkün olduğunca yanında ayran ikram ediyoruz. Başka çaremiz yok. Tabi uygun menüler yapıyoruz. İmkan meselesi. Yazık millette para yok yani. O yüzden çocuklar zor geçiniyor. Çocuklarımızı elimizden geldiğince kollamaya çalışıyoruz. Yarım ekmek arası döneri 70tl’ye veriyoruz yanındaki ayrandan ücret almıyoruz. Sadece öğrencilere ama. Ben 98 yılından beri esnaflık yapan bir vatandaşım. Aşağı yukarı 20 yıldır buradayım. Mekan bizim. Fethiye’nin farklı yerlerinde işyerlerim vardı. 20 yıldır okul çevresindeyim. Gerçekten çocuklarla uğraşmak hoşuma gidiyor”

Açıklamalarına devam eden Dikiş, “Para kazanmasından ziyade çocukları paramız yok diyeni elimden geldiğince kollamaya çalışıyorum. Çünkü olsun, şartlar ortada. Herkes fiyat soruyor. Çocuklar yiyemiyor. Hadi tamam biz ucuz veriyoruz ama herkesinde verme şansı yok. Her çocuğun da bu fiyata yeme şansı yok. Çocuklar çeyrek yemeye çalışıyor. Yazık yani gerçekten. Bu duruma birilerinin el atması lazım. Ben isterim ki çocuk 70 liraya yiyeceğine 50 liraya yesin. İsterim yani neden istemeyeyim. Önemli olan çocuklar. Bir tek yemekle bitmiyor ki iş. Okul ücreti var, servis ücreti var artı bu çocuk okulda hiç mi su içmeyecek, hiç mi meşrubat içmeyecek. Sade yemekle iş bitmiyor. Kesinlikle elimizden geleni çocuklarımıza yapmamız lazım. Yoksa şartlar ortada”

Çocukları Geri Çevirmemek, İncitmemek Lazım
20 yıllık esnaf Yüksel Dikiş, “Ben öğrenciye dürümü 90 liradan veriyorum artı yanında ayran veriyorum. Çocuklar dürümü daha fazla tercih ediyor. Çocuklara özel ben dürümü biraz daha büyük sarıyorum doysunlar diye. Ama tabi ki dürüm yemek istemeyene de ekmek arası yapıyorum oda çocuğun tercihine bağlı. Benim param yok, param eksik diyeni de geri çevirmiyoruz. Olsun bugün olmaz yarın olur. Çocukları geri çevirmemek, incitmemek lazım. Ben 20 yıldır okul çevresinde çocuklardan faydalanıyorum. Faydalanmıyorum desek yalan olur. Çok çocuklar geldi geçti. Okulları biten çocuklarımız da hala müşterimiz gelmeye devam ediyorlar. Her halukarda çocuklarımızı kollamamız lazım çünkü herkesin durumları, şartları ortada” ifadelerine yer verdi.