Fethiye'de yaşam kalitesi artacak: Yol üstü otopark, alternatif yollar, feribot, yeni otogar

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, yaptığı açıklamada Fethiye'nin trafik sorunlarını hafifletmek ve şehirdeki yaşam kalitesini artırmak adına önemli projeler hayata geçireceklerini duyurdu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın verdiği bilgilere göre, merkezdeki trafik yoğunluğunun azaltılması için Salı pazarına 600 araçlık bir otopark yapılacak. Yarımada - Kayaköy arasındaki yolun yapılması halinde, Yarımada yolundan merkeze araç girişinin yasaklanacağını belirten Başkan Karaca, şehir merkezinin trafik yükünün hafifletilmesi amaçladıklarını söyledi. Ayrıca, Fethiye otogarının Çamköy Halinin altına taşınacağını ve bu bölgenin yeni bir ulaşım merkezi haline getirileceğini açıkladı. Karaca'nın duyurduğu bir diğer önemli gelişme ise Fethiye ve Marmaris arasında feribot seferlerinin başlayacak olması. Bu seferler, iki şehir arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak ve turizm sektörüne de olumlu katkılar sağlayacak. 

FETHİYE’YE 600 KİŞİLİK OTOPARK
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Şehir içi otoparklar paralı olmak zorunda. Otopark parasız olduğu zaman bir esnaf ya da çalışan sabah saat 07.00’da koyuyor, gece 24.00’da oradan gidiyor. Hatta kademeli olarak 1 saate kadar uygun olacak, 2 saatten sonra üst üste artacak. Bunu yapmak zorundayız. Trafikle ilgili uzun vadeli çalışmalarımız var. Biraz önce söylemiştim, Salı pazarının giyimin olduğu yerdeki plan değişikliğini bakanlığımız onayladı. Oraya 600 araçlık otopark yapacağız. Elektrikli araçlarla ring seferleri vereceğiz.” dedi. 

YARIMADA ALTERNATİF YOL
Başkan Alim Karaca, “Yarımada ve Kayaköy arasındaki yolun tahsilini aldık. Yolu 5 metrede genişleteceğiz. Yarımada’dan gelen bütün araçları Kayaköy yoluna göndereceğiz. Ölüdeniz’e gidecek olan Kayaköy’den gidecek. Merkeze gelmek isteyende Kesikkapı Mahallesi’nden geri gelecek. Yani dönüşte merkeze hiç araç sokmayacağız. Merkez trafiğinin rahatladığını göreceksiniz.” Diye konuştu.

OTOGAR TAŞINACAK
Alim Karaca, “Otogarı taşıyacağız. Otogarın 8 bin metre karesinin tapusunu büyükşehire geçirdik ve kamulaştırıldı. Kalan 17 dönüm içinde 400 milyona yakın ödenek ayrıldı. 2024 yılında kamulaştırılacak plan değişiklikleri bitti. Otogar Çamköy halinin altına taşınacak” şeklinde konuştu.

FETHİYE- MARMARİS FERİBOT
Karaca, “Akıllı kavşaklar yapacağız. Buradaki akıllı kavşaklar bize bir sonuç verdi. Bir sürü esnaf arkadaşımız da biliyor. Bu akıllı kavşakları yaygınlaştırmak istiyoruz. Muğla makasına da yapmak istiyoruz. Bunu yaygınlaştıracağız. 2 Temmuzda feribot seferleri başlıyor. Fethiye ile Marmaris arası günlük feribot seferleri. Karayolu kullanmayacağız feribotla gelip gideceğiz. Hem de en azından bizim inci gibi koylarımız var.” Dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN