Fethiye'de Yeni Adli Yıl Açılışı Törenle Gerçekleşti

2024-2025 adli yıl açılış programı Fethiye Adliye Binasında düzenlenen törenle gerçekleşti. Törene ilgi oldukça yoğundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliğinin genelgesiyle 20 Temmuz'da başlayan adli tatil, bugün sona erdi. 2024-2025 adli yılı Fethiye Adliyesi’nde düzenlenen törenle başladı. Törene Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı  Günşafak Karartı, Fethiye Baro Temsilcisi Burak Zor, Adalet Komisyonu Başkanı Erdem Oğuz Özel ve  adliye personeli katıldı.
Yeni adli yıl açılış etkinlikleri kapsamında Fethiye’de ilk olarak çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.
Fethiye Baro Temsilcisi Burak Zor birlik mesajı verdi, baskı ve engellemelere karşı özgürlükten yana olduklarını belirtti. 
Zor “, yargı sistemimizin ve avukatlık mesleğimizin sorunlarını dile getirmek zorunda kalarak değil, yurttaşların adaletin sağlanacağına güven duyacakları bir hukuk sisteminin unsurlarını hep birlikte inşa edebilme heyecanın ile karşılamak istiyoruz.” dedi.
Konuşmalarına Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak başlayan Adalet Komisyonu Başkanı Erdem Oğuz Özel, “İnsan hakları, demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinin üzerine kurulu bulunan bir parçası olarak adaletin tecellisi için gayret göstereceğimiz yeni bir adli yıl başlangıcındayız.” İfadelerini kullandı.
Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı  Günşafak Karart, “Adalet, eşitlik ve kardeşlik duygularının somutlaştığı, barışın ve refahın arttığı bir yıl olması dileğiyle yeni Adli Yılımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN