Fethiye'de yerli ve yabancı turistlerin kahve tercihleri farklılık gösteriyor

Dünya'da olduğu gibi Fethiye'de kahve en çok tercih edilen içecekler arasında. Ancak yerli ve yabancı vatandaşların tercihleri değişiyor. En çok tercih edilen kahveler neler sizin için derledik…

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Çay ve kahve dünyada herkesin en sevdiği içecekler arasında yer alıyor.  Kahve ise sohbetleri süsleyen en başta gelen içecekler arasında, tercih ise milletlere göre değişiyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Barista Batuhan Ege Arısoy “. 20’ nin üzerinde soğuk ve sıcak olmak üzere kahve yapıyoruz. Yabancı müşterilerimiz sıcak kahve, Yerli misafirlerimiz tatlı aromalı soğuk kahveleri tercih ediyorlar. Bizim kültürümüz Türk kahvesi, diğer kahve çeşitleri yurt dışı kahveleri bu yüzden onlar daha hakimler çeşitlere. Yerli misafirlerimize daha çok yumuşak içimli olduğu için filtre kahve sunuyoruz. Yabancı misafirler latte, cappicino tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.

“Trend, Filtre Kahve”
Gün içerisinde en çok filtre kahve tüketildiğini ifade eden Arısoy hem yumuşak içimli hem de taze olması tercih edilmesinin başlıca sebepleri dedi. Barista, Batuhan Ege Arısoy; “Filtre kahve, daha uzun demlenebiliyor, yumuşak içimli ve tazeliğini de koruyor. O yüzden gün içinde en çok tercih ediliyor. Yabancı müşterilerimiz sabah saatlerinde geliyorlar ama yerli misafirlerimiz öğleden sonra akşamüzeri geliyorlar. Daha çok çalışan ve orta yaş üzeri misafirlerimiz oluyor. Akşam hep gençler geliyor. Bizim kendi kahvemiz Arabica kahvesidir. Yumuşak içimli, dünyada en çok yetiştirilen kahve çeşididir. Biz de onu kullanıyoruz” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN