Fethiye Tanıtımları 10 Milyondan Fazla Kişiye Ulaştı, Dalaman'a Uçan Koltuk Kapasitesi Yüzde 13 Arttı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ve Fethiye Belediyesi'nin, Jet2.com ve Jet2holidays ile ortaklaşa yürüttüğü tanıtım kampanyası İngiltere başta üzere tüm dünyada 10 milyondan fazla kişiye ulaştı. İngiltere'den Dalaman'a turist taşıyan en büyük havayolu ve tur operatörü şirketi ile 1 yıldır devam eden işbirliği, 2024 turizm sezonunda Dalaman'a uçan koltuk kapasitesini yüzde 13 arttırdı. Ayrıca 15 Mart'tan 22 Kasım'a kadar süren uçuşlarla Fethiye'de turizm sezonunun uzamasına çok önemli katkılar yaptı.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Genel Sekreter Ezgi Tugay, ortaklıkların geliştirilmesi ve bölgeye daha fazla tatilci çekilmesi için yapılacak çalışmaları konuşmak üzere Fethiye’ye gelen Jet2 Havalimanları ve Turizm Organizasyonları Genel Müdürü Jacob Bramley ve beraberindeki YDA Dalaman Havalimanı Operasyonlar ve Gelirler Direktörü A.Orçun Songur, MTS Glob Türkiye Operasyonlar Müdürü Rahman Kale ve MTS Glob Ege Bölge Müdürü Tanju İçten’i 5 Eylül 2024 tarihinde FTSO’da ağırladı. Görüşmede 1 yıldır devam eden kampanyanın sonuçlarına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Kampanyanın 10 milyondan fazla kişiye ulaşan oldukça başarılı bir tanıtım organizasyonuna dönüştüğünü vurgulayan Genel Müdür Bramley, kampanya sayesinde Jet2'nin bölgeye seyahat eden müşteri sayısında da artış görüldüğünü vurguladı. 2025 turizm sezonu için daha fazla büyüme planladıklarını kaydeden Jet2 Havalimanları ve Turizm Organizasyonları Genel Müdürü Jacob Bramley, “İngiltere'nin en büyük havayolu ve Dalaman tur operatörü olarak kendimizi bu muhteşem bölgeye tamamen adadık. Büyümeye devam edebilmemiz, ödüllü uçuşlarımız ve tatillerimizle bu harika bölgeye daha fazla tatilci çekebilmemiz için buradaki ilişkilerimizi geliştirmeye devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." dedi.

16 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen ilk görüşme ile birlikte başlayan kampanyanın sonuçlarını, üzerinden geçen 1 yılın ardından rakamlarla doğruladıklarını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise “Jet2.com ve Jet2holidays ile tanıtım çalışmaları ve uçuş sayısı artışını bir arada planladığımız bu kampanyanın Fethiye turizmine yaptığı katkılar rakamlara yansıdı. İngiltere’den Dalaman’a uçan koltuk kapasitesi yüzde 13 arttı. Tanıtımlarımız yurt dışında 10 milyondan fazla kişiye ulaştı. Bu çalışmalara başlarken ilk hedefimiz olan turizm sezonunun uzaması konusunda da başarılı sonuçlar aldık.” diye konuştu.

‘Fethiye’de turizmin 12 aya yayılması’ söylemini, artık söylem olmaktan çıkartıp gerçekleştirilmesi gereken bir hedef haline getirdiklerini anlatan Başkan Çıralı, “Hızla değişen ve güçlenen turizm alt yapımız bize bu hedefi gerçekleştirmek noktasında önemli katkılar sağlıyor. Jet2.com ve Jet2holidays ile yürüttüğümüz çalışmalar ise hedefimizin gerçekçiliğini gün yüzüne çıkarıyor. İşbirliklerinden dolayı sayın Bramley’e ve bu kampanyanın gerçekleşmesinde emeği geçen YDA Dalaman Havalimanı ve Fethiye Belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN