FTSO, Iso 9001 Ve Iso 10002 Dış Denetimlerinden Başarıyla Geçti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO), üyelerine ve bölgeye kaliteli hizmet sunduğu bir kez daha tescillendi. FTSO, Türk Loydu Baş Denetçisi Şehnaz Nalbant tarafından çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Kalite Yönetim Sistemi ISO 9001:2015 periyodik denetimi ve Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ISO 10002:2018 belge yenileme denetimlerinden başarıyla geçti.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

TOBB Akreditasyon Sisteminin yanı sıra, ISO 9001 Kalite Yönetim ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi kalite standartlarını uygulayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine ISO standartlarında kaliteli hizmet sunduğunu, TOBB oda ve borsa camiasının örnek odalarından biri olduğunu kanıtladı. 
Türk Loydu Vakfı Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi Şehnaz Nalbant, denetim çalışmaları öncesinde FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO Genel Sekreteri ve Oda çalışanlarının katıldığı açılış toplantısında denetimin kurumların kendilerini geliştirmek için bir fırsat olduğunu söyledi. 2017 yılında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın denetimini gerçekleştirdiğini hatırlatan Şehnaz Nalbant, FTSO’nun kalite standartlarını başarıyla uygulayan bir Oda olduğunu ifade etti.  
İki gün süren denetimler sırasında Şehnaz Nalbant, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu ve Kalite Akreditasyon Sorumlusu Aysun Şanlısoy ile birlikte FTSO’nun Kalite Yönetim Sistemi ISO 9001:2015 versiyonu uygulamalarını, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi uygulamalarını ve kalite dokümanlarını inceleyerek, birimlerle birebir görüşmeler yaptı. 9-10 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen denetimden başarı ile geçen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Kalite Yönetim Sistemi ISO 9001:2015 periyodik denetiminden ve Müşteri Memnuniyeti Sistemi ISO 10002:2018 belge yenileme denetiminden başarıyla geçti.
“FTSO güçlü yönleri çok olan bir oda” 
Denetim çalışmaları sonrasında 10 Mart Perşembe günü yapılan kapanış toplantısına FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu üyeleri Ramazan Dim, Halil İbrahim Öztürk, Emre Başaran ve Oda çalışanları katıldı. Kapanış toplantısında 2 günlük denetim sonuçlarını paylaşan Türk Loydu Vakfı Baş Denetçisi Şehnaz Nalbant, FTSO’nun iki ayrı standart kapsamında gerçekleştirilen denetimden hatasız, başarıyla geçtiğini açıkladı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın kalite yönetim sistemlerini özümseyerek uygulayan sürekli kendini geliştiren bir oda olduğunu kaydeden, Nalbant, Oda yönetiminin de kalite yönetim sistemine sahip çıktığını ve çalışanların da sisteme hakim olduğunu ve hassasiyetle uyguladığını dile getirdi. Denetimle ilgili gözlemlerini paylaşan ve FTSO’nun fırsatlarını değerlendiren Türk Loydu Vakfı Baş Denetçisi Şehnaz Nalbant şunları söyledi: 
“Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, kalite yönetim sistemini TOBB Akreditasyon sistemiyle birlikte entegre sürdürüyor. İki günlük çalışmaya katkı sunan tüm ekibe teşekkür ediyorum verimli ve güzel bir denetim süreci geçirdik. FTSO’da titiz ve güzel bir kalite yönetimi sistemi yönetiliyor. FTSO, denetimini gerçekleştirdiğim 2017 yılına göre çok daha ileri seviyede. Kurum çalışanları ve yönetimi sürekli iyileştirmeye açık.  Etkili iç denetimler yapılıyor. 
FTSO proje geliştiren bir oda. Kalkınma ajansı ile projeler yürüten bir oda. 4 yılda 9 proje üretilmiş bu, Odanın güçlü yönü. Yine FTSO’nun politika temsil tarafı, Fethiye-Seydikemer Güç Birliği Platformu, Turizm Konseyi ile yürütülen çalışmalar çok iyi örnekler. Seydikemer Tarım İhtisas OSB süper bir girişim. Başarılı üyelerin ve girişimcilerin hikayelerinin işlendiği Makri Dergisi, üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen sektörel ve bölgesel toplantılar iyi uygulamalar olarak öne çıkıyor. Odanın 2022 hedefleri, bölgeye, bölge ekonomisine katkı yapacak şekilde belirlenmiş. Tebrik ediyorum. Kalite yönetim sistemi ekip işi. Dolayısıyla Oda yönetiminin, kalite sistemini desteklemesi çok güzel. FTSO güzel bir takım. Ülkemizin en güzel köşelerinden olan Fethiye de güzel şeyler hak ediyor. “
Kapanış toplantısında konuşan FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu da Baş Denetçi Şehnaz Nalbant’a teşekkür ederek, “Gerçekten çok verimli, çok geliştirici bir denetim oldu. Katkılarınız için çok teşekkür ederiz. Amacımız kendimizi geliştirerek, hizmet kalitemizde sürekliliği sağlayarak üyelerimize hizmet sunmak. Oda yönetimine de her zaman yanımızda oldukları, destekleri ve katkıları için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.  
FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu üyeleri Ramazan Dim, Halil İbrahim Öztürk, Emre Başaran da kapanış toplantısında kalite sistemlerini başarıyla uygulayan Oda çalışanlarını tebrik etti. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN