GİRGİN BEKÇİLER YOLU ÖLÜM YOLU OLMASIN!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve CHP Seydikemer İlçe Başkanı ile Seydikemer'de geçen hafta ziyaretlerde bulunmuş, halkın taleplerini dinleyerek, partisinin çözüm önerilerini paylaşmıştı. 

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Girgin, Bekçiler mahallesinde vatandaşların talebi üzerine, mahalleyi ikiye bölen ve büyük risk taşıyan anayolu verdiği soru önergesi ile Meclis’e taşıdı. 

BEKÇİLER’E BİR KONTROLLÜ KAVŞAK VEYA ALT GEÇİT YAPMAK BU KADAR ZOR MUDUR?
“Bekçiler Mahallesi’nin tam ortasından D330 Karayolu geçmektedir. Bu, Muğla ve Antalya’yı birbirine bağlayan hızlı bir yoldur. Bu yol yapıldıktan sonra Bekçiler ve çevre Mahallelerin sosyo-ekonomik ve can/mal güvenliği açısından yaşadıkları sorunlar hep göz ardı edilmiştir. Tarım ve hayvancılığın temel sektör olduğu Bekçiler Mahallesinde, vatandaşlarımızın Mahalle içerisinde erişilebilirlik sorunu neden çözülememektedir? Bunu anlamak mümkün değildir. Yol üzerinde yoğun ticari faaliyetler de gözlenmektedir. Bu kapsamda can ve mal güvenliği de tehlikeye girmektedir. Bir kontrollü kavşak veya alt geçit yapmak bu kadar zor mudur?

EN AZ 11 ÖLÜMLÜ KAZA MEYDANA GELDİ
Bugüne kadar bu noktada en az 11 ölümlü, sayısız yaralanmalı ve maddi hasarlı kaza meydana gelmiştir. Hemşerilerimiz D330 Karayolunda komşusuna gitmek için bile karşıdan karşıya geçerken sürekli ölüm korkusu yaşamaktadır. Okul, yolun bir tarafında olduğu için, öğrenciler sürekli karşıdan karşıya geçerken hayati tehlike yaşamaktadırlar. Özellikle hayvancılığın yoğun olduğu Mahallede hayvanları karşıdan karşıya geçirmek için büyük hayati riskler alınmaktadır.

2019’DA ‘KAVŞAK YAPILACAK’ DENDİ, NEDEN 3 YILDIR YAPILMADI? 
İktidara soruyorum: Mahallenin ortasından geçen Karayolunun, trafik ve yaya güvenliği için bu kadar büyük risk teşkil ettiği biliyorken, neden tedbir alınmamaktadır? Bu konuda vatandaşlarımızın sürekli talebi olmasına, Muğla Büyükşehir Belediyesi resmi yazı ile konuyu Karayolları Genel Müdürlüğü’ne iletmesine rağmen, hala neden tedbir alınmamaktadır?
İhaleli olarak projeli yol kapsamında kavşağın yapılacağı 2019 yılında belirtilmiş olmasına rağmen 3 yıldır bir kavşak veya alt geçit neden yapılmamıştır? Neden çözüm üretilmemektedir? Teknik bir eksiklik mi bulunmaktadır? Maliyet sorunu mu yaşıyorsunuz?”
Girgin son olarak “gerekçe ne olursa olsun, söz konusu olan vatandaşlarımızın canıdır. Acilen gerekli adımlar atılarak bu sorunlar çözülmelidir” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN