Hafızların Coşkulu Yayla Şenliği'nde Unutulmaz Anlar

Fethiye İlçe Müftülüğü ve Seydikemer İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen geleneksel Hafızlar Yayla Şenliği, bu yıl 4. kez Yayla Karaçulha'da gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Dördüncü kez Yayla Karaçulha'da gerçekleştirilen şenlikte, hafızlığın önemi bir kez daha vurgulandı. Vatanına ve milletine faydalı, hayır ve şerle dolu dünyayı ayırt edebilen nesiller yetiştirme hedefiyle düzenlenen etkinlikte yüzlerce hafız öğrenci, aileleri ve öğretmenler bir araya geldi.

Hafızların Coşkulu Yayla Şenliği'nde Unutulmaz Anlar

Şenlikte eğlence doruktaydı 
Programda, hafızlığın önemini vurgulayan anlamlı sözler öne çıkarıldı. Özellikle, vatana ve millete faydalı, haram ve helali bilen örnek bir nesil yetiştirme hedefinin altı çizildi.
Şenlikte öğrenciler futbol, halat çekme, çuval yarışı, mendil kapmaca ve sandalye kapmaca gibi oyunlar oynayarak doyasıya eğlendi. Öğrencilerin mutluluğuna ortak olan katılımcılar, şenlik boyunca keyifli anlar yaşadı.
Etkinliğe Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapcı ve Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay, Seydikemer İlçe Müftüsü Orhan Turan katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, yüzlerce hafızlık öğrencisi, hafızların anne ve babaları, öğretmen ve vatandaş bir araya geldi. 

Şenlikte misafirlere sunulan yemek ve kar şerbeti ikramlarıyla da damaklar şenlendirildi. Mevlidi şerif okunarak Peygamber Efendimiz (sav) anıldı ve Filistin başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için dualar edildi. Program, İl Müftüsü Yaşar Çapcı’nın yaptığı dua ile sona erdi.
Bu anlamlı etkinlikle hafızlık geleneği bir kez daha yaşatılmış oldu. Hem dinlenmek hem de eğlenmek isteyen katılımcılar, unutulmaz bir gün geçirdi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN