Hal esnafının ve üreticilerin sorunları ele alındı

Üreticilerin ve toptancı halindeki komisyoncu ve işletmecilerin sorunları, Karaçulha Toptancı Hali'nde yapılan toplantıda ele alındı. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Karaçulha Toptancı Hali'nde yaptığı alt yapı ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgi verilen toplantıda, maliyetlerinin artmasıyla birlikte üretici, komisyoncu ve işletmecilerin yaşadığı sorunlar da gündeme getirildi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Karaçulha Toptancı Hali toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen, Hal Şube Müdür Vekili Engin Özkaya, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Türkiye Haller Federasyonu Başkan Yardımcısı Atabey Akgün, FTSO Meclis üyesi Kerim Arslan ile toptancı halindeki üretici, komisyoncu ve işletmeciler katıldı. 
Muğla Büyükşehir Belediyesi Hal Şube Müdür Vekili Engin Özkaya toplantıda yaptığı sunumla, büyükşehir belediyesi tarafından yapılan alt yapı ve üst yapı çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Fiziki şartların iyileştirilmesini yönelik çalışmaların devam edeceğini belirten Özkaya, hal içerisinde fuar alanı oluşturulacağını bu ilişkin çalışmaların önümüzdeki günlerde başlanacağını kaydetti. Toplantıda söz alan Türkiye Haller Federasyonu Başkan Yardımcısı Atabey Akgün de konuşmasında toptancı hallerinde yaşanan sorunlarla ilgili değerlendirme yaptı. Toplantıda konuşan Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit ve Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş de üretici ve hal esnafının yaşadığı sorunları dile getirdi. Üretici maliyetlerinin arttığına, maliyetlerdeki artıştan dolayı üreticilerin üretim yapmak istemediğine dikkati çeken Kenan Karayiğit, yaşanan sorunların çözümü noktasında yapılması gerekenleri anlattı. 
Sorunlar, çözüm için Ankara’ya taşınacak
FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise toplantıda yaptığı konuşmada, toptancı hallerinde yaşanan sorunların çözümü için TOBB ve bakanlıklar düzeyinde gerekli girişimleri yapmaya hazır olduklarını söyledi. Çıralı, “Bölgesel toplantılarımızdan birini Karaçulha Toptancı Hali’nde yaparak, toptancı halindeki üyelerimizi ve yaşanan sorunları yerinde dinleyeceğiz. Sorunlara çözüm üretilebilmesi amacıyla tüm kurumlarla koordineli halde çalışarak, gerek fiziki sorunların giderilmesi, eksiklerin tamamlanması, gerekse yaşanan diğer sorunların çözümü için ortaklaşa çalışma yapılmasını planlıyoruz. Bu çalışma doğrultusunda Ankara’da üst birliğimiz TOBB ve bakanlıklar nezdinde gerekli girişimlerde bulunacağız.” diye konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN