İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ'DEN FETHİYE BELEDİYESİ'NE ZİYARET

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott ve beraberindeki diplomatik heyet Fethiye Belediyesine resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Ankara’ya 2018 yılında atanan ve Fethiye’ye 2019 yılında da bir ziyaret gerçekleştiren Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott ve beraberindeki diplomatik heyet, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile görüşmelerinde özellikle 2022 turizm sezonu hakkında görüş alışverişinde bulundu. 
İngiliz Büyükelçi bu yıl İngiltere’den Türkiye’ye çok büyük bir turist akımı olacağını vurgulayarak, bunun iki ülke arasındaki mevcut iyi ilişkileri daha da geliştireceğini ifade etti. 


İNGİLTERE’DEN TURİZM PERSONELİNE EĞİTİM 

İngiliz Büyükelçi Chilcott Türk güvenlik birimleriyle beraber Türk turizm çalışanlarına anti-terör eğitimi vermeye başlayacaklarını belirtti. Büyükelçi Chilcott Türkiye ile eskiden beri her konuda yakın işbirliği içinde olduklarını, bu çerçevede, bu yıl turizm sezonunun güvenlik açısından sorunsuz geçmesi için Türk güvenlik güçleriyle beraber çalıştıklarını, Fethiye’de bu eğitimlere başlayacaklarını söyledi.


    SAVAŞIN NE ZAMAN BİTECEĞİNİ PUTİN BİLİR
    Basın mensuplarının Ukrayna – Rusya savaşına ilişkin sorularına karşılık Büyükelçi Chilcott şöyle dedi: “Türkiye’nin iki ülke arasındaki arabulucu ve uzlaştırıcı politikalarını destekliyoruz. İngiltere olarak biz de bu savaşın bir an önce bitmesi gerektiğini söylüyoruz. Ancak Rusya Devlet Başkanı Putin’in bu çağda bu işlerin artık böyle yürümeyeceğini anlaması lazım. Savaşı başlatan Putin olduğu için, ne zaman ve ne şekilde sona ereceğini de Kremlin’e sormak lazım.”


    TÜRKİYE GİBİ İNGİLTERE’DE DE CİDDİ EKONOMİK SIKINTILAR VAR
İngiliz Büyükelçi Chilcott ülkesi İngiltere’de de aynen Türkiye gibi çok ciddi ekonomik sıkıntılar yaşandığını, fakat İngiliz hükümetinin halka önemli sosyal destekler verdiğini söyledi. Büyükelçi Chilcott söz konusu bu sıkıntıların 2022 sezonunda değilse de, 2023 sezonunda İngiliz halkının yurtdışı tatillerine  ekonomik darbe vurabileceğini belirtti.


FETHİYE’DEKİ DEV ALTYAPI YATIRIMLARI
İngiliz Büyükelçinin bir kez daha Fethiye’ye gelmesinden büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen  Belediye Başkanı Alim Karaca ise göreve gelmelerinden bu yana özellikle altyapı yatırımlarına yöneldiklerini, bunun siyaseten kendisi için bir risk olduğunu, fakat Fethiye’nin geleceği için bu yatırımların tamamlanması gerektiğini ifade etti. Alim Karaca internet, elektrik, su, kanalizasyon ve üst yapısı yetersiz bir turizm merkezi olamayacağını, altyapı çalışmalarında son aşamaya gelindiğini,  çalışmaların bitmesiyle Fethiye’nin çehresinin değişeceğini vurguladı.
Belediye Başkanı Alim Karaca çeşitli ortamlarda bir araya geldikleri turizm ve seyahat otoritelerinin 2022 yazında Fethiye’de müthiş bir turizm patlaması yaşanacağını vurguladıklarını, belediye olarak kendilerinin de mesai kavramı tanımaksızın gece gündüz işleri turizm sezonuna yetiştirmeye gayret ettiklerini belirtti. Karaca; aşırı yükselen maliyetler nedeniyle “Şehir Müzesi” gibi bazı projeleri ertelemek zorunda kalacaklarını, belediye olarak yapacağımız önemli projeler için çıktıkılan ihalelere müracaat bile olmadığını, önlerini göremeyen müteahhitlerin risk almak istemediklerini, ülke ekonomisinin bir an önce istikrara kavuşması gerektiğini vurguladı.
Belediye Başkanı Alim Karaca Fethiye’de yaklaşık 10bin yabancı yaşadığını, göreve gelmelerinden bu yana ilçede yerleşik yabancı uyruklu kişiler ile çeşitli sosyal, kültürel konularda işbirliği yaptıklarını, şehre şu anda ise müthiş bir Rus ve Ukraynalı akını yaşandığını belirtti.
İngiliz Büyükelçi Chilcott da şehirde gözlemlediği geniş çaplı altyapı çalışmalarından çok etkilendiğini, Fethiye’nin bu yatırımlar sayesinde turizmde layık olduğu yere yükselebileceğini söyledi. Büyükelçi Chilcott basın mensuplarının sorusu üzerine, kötü niyetli bazı çevrelerin iddialarının aksine, Fethiye destinasyonlu herhangi bir rezervasyon iptali olmadığını, tam aksine Fethiye’ye gelen İngilizlerin buraya tekrar tekrar gelmek istediklerini vurguladı. 

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ'DEN FETHİYE BELEDİYESİ'NE ZİYARETİNGİLİZ BÜYÜKELÇİ'DEN FETHİYE BELEDİYESİ'NE ZİYARETİNGİLİZ BÜYÜKELÇİ'DEN FETHİYE BELEDİYESİ'NE ZİYARETİNGİLİZ BÜYÜKELÇİ'DEN FETHİYE BELEDİYESİ'NE ZİYARET

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN