KAHEV'den kitap kulübü

Kadın Hekimler Ve Eğitime Destek Vakfı ve Fethiye Belediyesi işbirliği ile KAHEV Çocuk ve Genç İngilizce Kitap Kulübü , Fethiye Kültür Merkezi'nde açıldı. Açılışa Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'da katıldı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Son Dakika 48 - Ersin DAL

KAHEV Çocuk ve Genç İngilizce  Kitap  Kulübü, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın katılımıyla Fethiye Kültür Merkezi’nde açıldı. Açılışta konuşan proje yürütücüsü Dr. Evşan Çoskun KAHEV’in projelerinden bahsetti.
‘’2018’İN SONLARINDA KURULAN BİR VAKIF’IZ’’
KAHEV, Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı’nın 2018’in sonunda kurulduğunu söyleyen Dr. Evşan Coşkun’’ Daha yeni bir vakıfız. 3 yılı tamamlamak üzereyiz. Bu süre içerisinde çok iş yaptık. 2000’in üzerinde öğrenciye burs verdik. Yurt genelinde 264 okula destek verdik. Fethiye’den 3 okula destek verdik. Çalıca Ortaokulu’na fen laboratuvarı, Fen Lisesi’ne de bir müzik laboratuvarı kazandırdık.  Her ile robotik sınıf projemiz var. Şimdiden 17 il için tamamlandı. 7 il de de çalışmalarımız devam ediyor. KAHEV olarak amacımız eğitime destek vermek. Gönüllülerimiz ve yanımızda olan kurumlarla son hız devam ediyoruz’’ dedi.
‘’KAHEV’İN BİR DE ULUSLARARASI AYAĞI VAR’’
KAHEV’in uluslararası ayağından bahseden Coşkun’’ KAHEV’in, KAHEV İnternational adında bir de uluslararası ayağı var. Yurt dışında yaşayan Türk kadın doktorlar bu grupta bulunuyor. Bu grubun ingilizce kitaplık projesi var. Bu projenin temel amacı ulaşılması zor olan İngilizce sanat, edebiyat kitaplarını çocuklarımıza ücretsiz bir şekilde ulaştırmak’’ diye konuştu.
‘’BU YOLCULUK BENİM İÇİN ÇOK HEYECAN VERİCİYDİ’’
 Bu yolculuk benim için çok heyecan vericiydi diyen Coşkun’’ Size biraz bahsetmek istiyorum. Önce 1000 kitaplık bir liste oluşturduk. Bu kitaplar yurt dışından gönüllüler tarafından alınarak bize ulaştırıldı. Sonrasında biz yer arayışına girdik. Belediyemize gittik. Belediyemiz bize desteklerini esirgemedi. Burada sıcacık bir kitaplık inşa ettik ve son olarak açılışa hazır hale getirdik. Bundan sonra değişik yaş grupları için özel aktiviteler planlıyoruz. Hikâye saatleri, ücretsiz İngilizce ders eğitimleri ve Milli Eğitim Müdürü katkılarıyla projeler yazarak okullarla bağlantılar kuracağız. Yakın zamanda ücretsiz ödünç kitap verme hizmetimizi başlatacağız’’ ifadelerini kullandı.
“HEDEFİMİZ 1000 ÖĞRENCİYE BURS VERMEK”
KAHEV Çocuk ve Genç İngilizce  Kitap  Kulübü açılışında konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’’ Fethiye Belediye Başkanı olarak bize gelen tüm sosyal sorumluluk projelerinde bizlerde destek veriyoruz. Destek vermeye de devam edeceğiz. Önceki Belediye Başkanlığı dönemimde de eğitime büyük destekler vermiştik. İhtiyacı olan bütün öğrencilerin eğitimini ve burslarını Fethiye Belediyesi ve Kumluova Belediyesi olarak bizler karşılamıştık. Burada da kurmuş olduğumuz dernek sayesinde 500’e yakın öğrencimize burs vermeye devam ediyoruz. Bundan sonra ki süreçte hedefimiz 1000 öğrenciye burs vermek. Çağdaş Yaşam Derneği ile eşit bir şekilde Çağdaş Geleceğe katkı sunabileceğine inandığım için destek vererek bu günden sonra da KAHEV’le birlikte pırıl pırıl öğrenciler yetiştirmek adına biz de katkı sunmak istiyoruz. Bugün açacak olduğumuz bu güzel mini kütüphanenin Fethiye’de ki bütün öğrencilere ve aynı zamanda bölgemizdeki turizm sektöründe görev alan herkese katkı sunmasını diliyorum. Hayırlı olsun’’dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN