KARACA, ODTÜ'NÜN DENİZ ARAŞTIRMA GEMİSİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, deniz suyundan ve çamurundan numuneler alan Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) Deniz Bilimleri Enstitüsü araştırma gemisine ziyaret gerçekleştirdi. Karaca, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyeleri Dr. Koray Özhan ve Seferbaşçavuşu Dr. Hasan Örek ile Fethiye Körfezi'yle ilgili görüşmeler gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Gerçekleşen ziyarete Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak da katılım sağladı. Öğretim Üyesi Dr. Koray Özhan ve Sefer Başçavuşu Dr. Hasan Örek ile Fethiye Körfezi’nin belli noktalarından numuneler alarak su değerlerini ölçecek olan ODTÜ ekibi, körfez temizlik çalışmalarında izlenecek yola ışık tutacak. Konuyla ilgili yapılan çalışmaları deniz yüzeyinde inceleyen Karaca, “Bilimin ışığında gerçekleşen analizlere bakılarak yol alınmalıdır. Körfez dip çamurunun temizlenmesi ve denizin korunması için önlemlerin alınması gerektiği ortada. İlgili tüm kurumlar gereğini yerine getirmeli” diye konuştu. ODTÜ’nün değerli akademisyenlerine Fethiye’ye geldikleri için teşekkür eden Karaca, “Fethiye’mizin sorunları noktasında her kurum ile görüşmeye devam edeceğiz. Atatürk’ümüzün dediği gibi; ‘İlim ve fen ve ihtisas nerede varsa, sanat nerede varsa gidip öğrenmeye mecburuz’ Biz de bugün ODTÜ’nün araştırma gemisinde değerli hocalarımızla birlikteyiz” dedi.

KARACA, ODTÜ'NÜN DENİZ ARAŞTIRMA GEMİSİ'Nİ ZİYARET ETTİKARACA, ODTÜ'NÜN DENİZ ARAŞTIRMA GEMİSİ'Nİ ZİYARET ETTİKARACA, ODTÜ'NÜN DENİZ ARAŞTIRMA GEMİSİ'Nİ ZİYARET ETTİ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN