KENAN KARAYİĞİT GÜVEN TAZELEYEREK TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ

Fethiye Ziraat Odasının olağan genel kurulu yoğun katılım ile gerçekleşti. 

KENAN KARAYİĞİT GÜVEN TAZELEYEREK TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ

Fethiye Ziraat Odası konferans salonunda gerçekleşen olağan genel kurula; Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak,  Muğla İl Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şaban Sarıkaya, Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Bodrum Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Tepe, Ula Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kavasoğlu, Yatağan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kuru, Fethiye ve Seydikemer Süt Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Muğla Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Süleyman Gül, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ve başkan yardımcısı Veli Uysal, Fethiye Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, FTSO Başkanı Osman Çıralı ve meclis başkanı Kemal Hıra, Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, Seydikemer Muhtarlar Derneği başkanı Mehmet Güven, CHP Muğla İl Başkan yardımcısı Ramazan Pehlivan, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, CHP Seydikemer İlçe Başkanı Cemil Daydır, İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri,  muhtarlar, çiftçiler ile davetliler katıldı. Tek liste ile gerçekleşen olağan genel kurulda mevcut başkan Kenan Karayiğit güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi. 

“HAYATINI KAYBEDEN DEPREMZEDELER İÇİN 1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU”
Açılış ve yoklama ile başlayan genel kurulun divan başkanlığını Seydikemer Ziraat Odası başkanı Muhsin Gümüş, yardımcılığını Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, katip üyeliklerini de Ercan Çelik ve İshak Avcı yaptılar.  Olağan kongre de deprem felaketinde ölen vatandaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Oda Başkanı Kenan Karayiğit’in talimatıyla konuşmalar sonunda alkış yapılmadı. İstiklal marşımızın okunmasından sonra Türkiye Ziraat Odaları genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın mesajı okundu ve gündem maddeleri görüşüldü. Olağan genel kurulda eski oda yönetim kurulu üyeleri Hasan Mert, Mehmet Doğramacı ve Gürel Deveci’ye teşekkür plaketi takdim edildi. 
Oy birliği ile kabul edilen gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra tek liste ile seçime gidildi. Geçtiğimiz aylarda; Fethiye’nin 41 mahallesinde delege seçimleri ile başlayan Fethiye Ziraat Odası seçim sürecinde; ilk önce olağan genel kurulda oy kullanacak olan delegeler seçildi. Tek liste ile gidilen olağan genel kurulda; delegeler oy kullanarak 20 kişilik meclis oda yönetimi seçtiler.  Yeni  seçilen Fethiye Ziraat Odası meclis oda yönetimi şu şekilde; Kenan Karayiğit, Ahmet Aybek, Ercan Çelik, Ali Kemal Karadenizli, Ömer Faruk Dinç, Mehmet Kuru, Cüneyt Cem Çolak, Seyfi Kayserili, Turgut Keskin, Baha Ünlü, Hasan Gizli, Nehnet Kaşıkcı, İshak Avcı, Hasan Karaburun, Metin Kocaman, Atilla Ceylanlı, Bahri Kalkan, Akif Kaya, Ali Kara, Abdil Fahrettin Boz. Oda meclisinin seçiminin ardından yönetim kurulu seçimi gerçekleşti. Fethiye Ziraat Odası yönetimi (asil) şu şekilde; Kenan Karayiğit (Başkan), Ahmet Aybek, Seyfi Kayserili, Metin Kocaman, İshak Avcı, Cüneyt Cem Çolak, Atilla Ceylan. 
“TARIM OLMAZSA HAYAT OLMAZ”
Olağan genel kurulda; Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Muğla İl Tarım ve Orman  Müdürü Barış Saylak ve Fethiye Ziraat Odası üyesi olan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca birer konuşma yaptılar. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit konuşmasında “Ülkemiz bu güne kadar görülmemiş büyük bir deprem felaketi yaşadı. Enkaz altında kurtarma çalışmaları hala sürüyor. Deprem de ölen vatandaşlarımıza Rahmet diliyorum ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Tarım ve hayvancılık bir ülkenin en önemli can damarıdır. 10 ilimizde yıkıma sebep olan deprem felaketi çiftçilerimizi de derinden etkilemiştir ve bu bölgelerde tarım ve hayvancılık yapılamaz hale gelmiştir. Pandemi döneminde tarımın öneminin bir kez daha anlaşılmış olmasına rağmen ne yazık ki; betona yapılan yatırımlar devam etmiş ve sonuçta depremlerde; binlerce insan ölmüş ve aileler parçalanmıştır. Tarım olmazsa hayat olmaz. Tarıma mutlaka önem verilmeli ve kuraklık tehlikesi dikkate alınmalıdır” dedi. Konuşmasına devam eden Karayiğit “İlçemizi ayakta tutan sektörlerin başında tarım ve hayvancılık gelmektedir. Seracılık, arpa-buğday ve bakliyat ekimi, narenciye başta olmak üzere sebze ve meyve üretimi, arıcılık ve çam balı üretimi, küçük ve büyük baş hayvan yetiştiriciliği, süt üretimi ve süt ürünleri, alabalık yetiştiriciliği, zeytincilik ve zeytinyağı üretimi, keçi boynuzu, pekmez, tahin, kaya inciri, kekik, ada çayı gibi yöresel ürünler ile son yıllarda üretimi artan tropikal ürünler; ilçemizin tarım sektöründe ana gelir kaynağını oluşturmaktadır. Daha iyi ve kaliteli bir turizm için de yöresel tarımın önemi büyüktür. Bunun için ilçemizde tarım ve hayvancılığın gelişmesi için yapmış olduğumuz mücadeleye devam edeceğiz. Başta Antalya olmak üzere Denizli, Aydın, İzmir, Nazilli gibi yerlerde düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuar’larına otobüs kiralanarak iştirak verilmiş, üyelerimizin her türlü masrafı odalarımız tarafından karşılanmıştır. Antalya’dan sonra ikinci büyük fuar olan Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Gıda Fuarı; odamızın ve Seydikemer Ziraat Odası’nın katkılarıyla çiftçilerimizle buluşturulmuştur. Tarımın gelişmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tüm çalışma arkadaşlarıma ve çiftçilerimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. 
“DEPREM FELAKETİ GÖRÜŞÜLDÜ”
Muğla İl Tarım Müdürü Barış Saylak, “Bütün Muğla İl Tarım ekibimizle dün Seydikemer Ziraat Odası’nın Genel Kurulundaydık. Muğla’da katıldığımız tek iki genel kurul Seydikemer ve Fethiye oldu. Malumunuz, hep birlikte bir deprem süreci yaşıyoruz. Zaman zaman insanlığımızdan utanarak yaşıyoruz. Adeta başka ülkelerde olan depremlerde, felaketlerde, savaşlarda canlı yayında izlediğimiz görüntüleri; Türkiye’nin 7’sinde 1’i gibi bir coğrafyayı kapsayan, 13 buçuk milyon insanı etkileyen bir felaketi üzülerek izlemeye devam ediyoruz. Öncelikle bu büyük felakette yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza Yüce Allah’tan Rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ama tabi ki gönüldeki yaraların sarılması için uzunca bir zaman gerekiyor. Kolay değil. Bölgeden birçok nüfus hareketi başka coğrafyalara gitti. Geriye ne zaman dönerler ya da koşullar ne zaman sağlanır bilinmez. Bunlar için zaman gerekiyor. Bu anlamda Muğla’nın yüce gönüllü yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, herkes; Allah sizlerden bin kere razı olsun” dedi.
“EN ÇOK MÜCADELEYİ VEREN BELEDİYELERİN BAŞINDA GELİYORUZ”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’da konuşmasında “O bölgedeki insanlara destek olabilmek ve yaralarını sarabilmek adına ülkemizdeki bütün gönüllü dostlarımızla, belediyemizle, kaymakamlığımızla, bütün odalarımızla, muhtar arkadaşlarımızla birlikte o bölgeye seferber olduk. Gece gündüz onlara destek oluyoruz. Fethiye Belediyesi olarak buradaki gönüllülerimizle birlikte yardım gönderdik. Son tırımızı dün yine Malatya bölgesine gönderdik. O bölgede daha önceki bütün proje ortaklarımızla birlikte kurmuş olduğumuz aşhanelerle birlikte oradaki bütün insanlara destek veriyoruz. Fethiye Belediyesi ve iş ortaklarıyla birlikte İskenderun’da kurmuş olduğumuz aşhanelerle 1 hafta, 10 gündür tam 30 bin insanımıza aralıksız hizmet veriyoruz. Her gün üç öğün sıcak yemek ikram ediyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Karaca konuşmasının devamında  “Hepimiz tedirginiz. Bölgemizde yaşayan insanlar da depremle ilgili neler yapılıyor onları bizden öğrenmek istiyorlar.  Bizler 2 buçuk yıl önce belediyemizin almış olduğu kararla, zemin iyileştirmesi yapılmayan hiçbir binaya ruhsat vermiyoruz. Biraz masraflı oluyor. İnşaatlarda müteahhitlerimiz masraflar çok olduğu için ilk etapta bizlere çok kızdılar. Ama biz 2 buçuk yıl önce aldığımız kararları kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz. Yatay bir mimariye sahibiz. Bölgemizde genelde 2 katlı binalar var. Onun için ben bu bölgede çok fazla can kaybının olacağını düşünmüyorum. Yine ülkemizin, bölgemizin en iyi bilim insanlarından olan Deprem Uzmanı Naci Görür Hoca’mız bu bölgede uzun bir çalışma yaptı. Burada 7 şiddetinin altında bir deprem beklendiğini bizlere ifade etti. O tabi ki biraz da bizim için sevindirici bir olay. Herkesin rahatsız olduğu, bölgedeki kaçak inşaatlarla ilgili bir durum var. Maalesef imar barışları çıktığı müddetçe, bizim bunların önüne geçme şansımız yok. Gerçekten Türkiye’nin 81 vilayetine bağlı olan üzücü bir durum bu. Muğla’da en çok mücadeleyi veren belediyelerin başında biz geliyoruz” dedi.