Koca karı soğukları dondurdu

Kışın sonundaki en soğuk günler olarak bilinen kocakarı soğukları, baharın müjdecisi olan Mart ayının ortalarında tüm ülkede etkili oluyor. Mevsim normallerinin altındaki soğuk hava dalgası 11 Mart - 17 Mart arasında 7 günlük bir sürede etkisini gösterecek.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Berdülacüz yani bir diğer bilinen adıyla 'kocakarı soğukları' vatandaşların gündemindeki konu oldu. Mart ayının gelmesiyle birlikte araştırmalarına hız veren vatandaşlar, toplam yedi gün sürdüğüne inanılan ve her günün farklı adı olan kocakarı soğuklarının bu yıl ne zaman başlayıp biteceğini merak ediyor.
Özellikle Mart ayının ortalarında yaşanan ve mevsim normallerinin altında olan soğuk havalara kocakarı soğukları deniyor. Koca karı soğukları genelde 7 gün sürüyor ve Berdül'acüz ismiyle de biliniyor. Berdül'acüz dönemi, kış soğuklarını aratmayan hatta zaman zaman daha sert geçebilen soğukları ifade etmek için kullanılıyor. Bu mevsim normallerinin altındaki soğuk hava dalgası 11 Mart - 17 Mart arasında 7 günlük bir sürede etkili olacak.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN