KONUT KREDİSİ PAKETLERİ AÇIKLANDI

Ev alma hayali kuranlara yönelik olarak müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Bakanlar Kurulu toplantısında aldıkları kararları açıkladı. Erdoğan, konut alacaklara yönelik iki kredi kampanyası yapıldığını duyurdu. Vatandaşlar yüzde 0.89 ve 0.99 faiz oranlarıyla 10 yıl vadeli olarak 2 milyon liraya kadar kredi kullanabilecek.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

"İlk evim Konut Finansman Paketi" çerçevesinde, kamu bankalarınca, ilk ve tek konutunu alacak olanlara yönelik birinci el konutlarda (sıfır konut) uygulanmak üzere, 2 milyon lira değerine kadar konutlar için, 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0.99 faizli konut kredisi sağlanacak.
Fethiye’de ise konut fiyatlarına mülk sahipleri tarafından zam gelip gelmeyeceği belirsizliği sürüyor. Cumhurbaşkanı’nın yaptığı kabine toplantısı ardından Türkiye geneli artan konut fiyatlarının Fethiye’yi de etkilemesi bekleniyor. Fethiyeli başarılı iş insanı ve siyasetçi olan 'Felikya Grup' Yönetim Kurulu Başkanı Doğuş Çelik, Cumhurbaşkanı’nın kabine toplantısı ardından yaptığı açıklamalarla ilgili şöyle konuştu.


“MÜLK SAHİPLERİNİN FİYAT ARTIRMASI VE EV FİYATLARINDA ARTIŞ OLMASI MÜMKÜN”
“Dün Cumhurbaşkanı tarafından bir açıklama yapıldı. Müjde niteliğinde bir haber olarak lanse edildi ancak detaylarını henüz bizde bilmiyoruz. Birkaç yerden bilgi bekliyoruz bununla ilgili. Muhakkak satışlarda bir artış olacaktır. Bizim şuana kadar aldığımız bilgi, 2 milyon TL’ye kadar 0,89 ve 0,99 faiz oranlarıyla satış öngörülüyor. Ev satışlarında hareketlenmeler olasıdır. Bu satışın birçok koşulu olacaktır. Mülk sahiplerinin fiyat artırması ve ev fiyatlarında artış olması mümkün. Detaylar açıklandıkça bizde bu konuya daha hâkim olacağız. Cumhurbaşkanının açıklaması bir günde bile hareketlenme yarattı. İnsanlar bu krediyi kullanmayacak dahi olsa bu krediyi araştırırken ev alma kararı verip koşullarını zorlayarak ev sahibi olmak isteyeceklerdir. Umarım arka plandaki koşullarda insanlara uygun gelir ve insanların konut sahibi olması kolaylaşır. Mümkün durum mülk sahipleri evlerin daha kolay satılacağını düşünüp fiyatları artırabiliyor. Bununla ilgili bize şuan gelen bilgi yok ama yakın zamanda olacak.”
KONUT KREDİSİ PAKETLERİ AÇIKLANDI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN