MARMARİS KENT KONSEYİ'NDEN DOĞA MÜCADELESİ

Marmaris Kent Konseyi tarafından Sinpaş'ın İçmeler Kızılkum Mevkii'nde başlattığı entegre projesi için açılmış olan 'ÇED gerekli değildir' kararının iptali istemli davanın karar duruşması yapıldı. Edinilen bilgiye göre mahkeme 15-20 gün içinde dava konusu hakkında kararını verecek.

MARMARİS KENT KONSEYİ'NDEN DOĞA MÜCADELESİ

Marmaris Kent Konseyi İçmeler Kızılkum Mevkii’nde mücadelesini sürdürüyor. Kent Konseyi Sinpaş’ın İçmeler Kızılkum Mevkii’nde başlattığı entegre projesine karşı yargıda başlattığı mücadele de son aşamasına geldi. Muğla 3.İdare Mahkemesi’nde, Sinpaş’ın İçmeler Kızılkum Mevkii’nde başlattığı entegre projesi için açılmış olan  “ÇED gerekli değildir” kararının iptali istemli davanın karar duruşması yapıldı.
Duruşma sonrası Marmaris Kent Konseyi Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “Muğla 3.İdare Mahkemesi’nde Marmaris Kent Konseyi olarak ormanımıza, denizimize, toprağımıza, kentimize ve demokrasiye sahip çıkma adına Sinpaş’ın İçmeler Kızılkum Mevkii’nde başlattığı entegre projesi için açmış olduğumuz “ÇED gerekli değildir” kararının iptali istemli davanın karar duruşması yapıldı. Proje otel, 1407 devre mülk, 250 villa, yat yanaşma yeri, aquapark, AVM vb. gibi yapıları içeriyordu. Şirket “arsamız var”, “ruhsatımız var” ve (dinamit için) “gerekli izinlerimiz var” diyerek yarattığı doğa tahribatını savunarak davanın reddini istedi. Davacı taraf olarak yaptığımız konuşmada projenin 4 etap olduğu halde 2 etabını ÇED’e sokarak hukuku aldattığını, ÇED’ den etap kaçırdığını ki bu yönde Danıştay kararları bulunduğunu ifade ettik. Ayrıca dosyada 2 bilirkişi raporu olduğunu ve heyetin oybirliği ile “ÇED gereklidir” diye rapor sunduğunu; yine yaptığımız şikâyet sonucunda açılan savcılık soruşturması sonucunda düzenlenmiş üçüncü bir bilirkişi olduğunu, dava dosyasına sunduğumuzun altını çizdik. Bu bilirkişi heyetinin de “25 dönüm milli park alanının tahrip edildiği ve izinsiz yol açıldığını” raporunda belgelediğini ifade ettik. Yangında dahi çocuklarımız mesailerini bitirip yangının söndürülmesine destek vermek için alana koşarken, Sinpaş’ın inşaat yasağına rağmen inşaata devam ettiğini delilleri ile ispat ettik. Alanın dinamitlerle tamamen mermer ocağı görüntüsüne döndürüldüğünü, kıyının parçalanan kayalar ile doldurulduğunu, bilirkişi incelemesi sonrasında milli park talanın bir kat daha artırıldığını sadece oranın değil, içmeler Asparan arası yolların bile çıkan hafriyatlarla doldurulduğunu hatta Hisarönü 142 parselin dahi bu kayalar ve kumlarla doldurulduğunu söyledik. Devamında arsaları ve ruhsatları olmasının firmaya milli parkımızı talan etme, dinamit kullanma ve ne istersem yaparım hakkı vermediğini özellikle belirttik. Alamos şirketinin de ruhsatı olduğunu ama herkesin çok büyük bir eylemle doğamızın katledilmesine engel olduğunu ve ruhsatının iptal edildiğini hatırlatarak İliç’ deki şirketin de ruhsatı olduğunu ama topraklarımızı zehirlemesine izin vermemek için mücadele edildiğini de ekleyerek “iptal” kararının verilmesini talep ettik. Avukatlarımızın ilettiğine göre mahkeme 15-20 gün içinde dava konusu hakkında kararını verecek. Ama biz şimdiden kazandık diyoruz! Neden mi? Marmaris’i diğer turizm yerlerinden farklı kılan doğal zenginliğinin ve güzelliğinin yaşadığımız yangınlar ile çoğunu kaybeden ve yangın ihtimalleri ile daha da fazlasını kaybetme riski taşıyan kentimize sahip çıktık. Çünkü verdiğimiz mücadele meşru ve haklı bir mücadele” denildi.MARMARİS KENT KONSEYİ'NDEN DOĞA MÜCADELESİMARMARİS KENT KONSEYİ'NDEN DOĞA MÜCADELESİMARMARİS KENT KONSEYİ'NDEN DOĞA MÜCADELESİMARMARİS KENT KONSEYİ'NDEN DOĞA MÜCADELESİ