MENTEŞE FADIL'DA BİBER VE LAVANTA HASADI

Muğla Valiliği'nin desteklediği Lavanta Projesi kapsamında Menteşe İlçesi Fadıl Mahallesi'nde lavanta ve biber hasadı yapıldı. Yapılan hasada Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan da katılarak bol kazançlar dileğinde bulundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fadıl’da 20 dekarlık lavanta bahçesinde toprakla buluşturulan 200 bin lavanta fidanı ve 6 dekarlık bir alanda üretilen biberin hasadını Muğlalılar ve bölgedeki mahalle muhtarlarıyla birlikte adeta bir bayram havasında yapıldı. Fadıl Mahallesi’nde Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Ata tohumları çalışmaları devam ediyor. 2021 yılından başlayan “1963’ten Bugüne Ulusal Tohum Gen Bankamızdan Soframıza Yerli Ve Milli Çeşit Sebze Projesi” kapsamında bu yıl 1,3 milyon Ata tohumu ve fidesi toprakla buluşturuldu. Muğla’da 2020 yılına kadar 495 dekar olan tıbbi aromatik bitki çalışma alanımız yaklaşık 4 bin dekara alana ulaştı.

Devlet olarak Muğla’nın 13 ilçesindeki çiftçilerimize son 2 yılda yaklaşık 356 milyon lira tarımsal destek verdik diyen Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan,’’Muğla’mızdaki tüm üreticilerimizin çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hayata geçilen projede emeği geçen başta Valimiz Sayın Orhan Tavlı ile Tarım ve Orman Müdürümüz Barış Saylak olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürler’’ dedi.MENTEŞE FADIL'DA BİBER VE LAVANTA HASADI

MENTEŞE FADIL'DA BİBER VE LAVANTA HASADI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN