Milletvekili Yakup Otgöz, FTSO'yu ziyaret etti

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nı (FTSO) ziyaret ederek, sorunları dinledi, talepleri aldı. Fethiye'nin sorunlarının masada kalmayacağını vurgulayan Yakup Otgöz, Ölüdeniz'e alternatif yol açılması, Fethiye merkez sanayisinin taşınması, yat-çekek yerinin taşınması, Karabel Tüneli, Seydikemer–Söğüt karayolunun tamamlanması için her türlü desteğin verileceğini söyledi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, 29 Ağustos 2024 Perşembe günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’na gerçekleştirdiği ziyarette FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu üyeleri Muhsin Gümüş ve Veli Önver ile bir araya geldi.
AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, turizm sezonunda Ölüdeniz yolunda yaşanan sıkıntıların ve şikâyetlerin arttığına dikkati çekerek,  alternatif yol açılması ile körfez kirliliği, Fethiye merkez sanayinin taşınması için yer tahsisi, yat-çekek yeri ve enflasyon muhasebesi konularındaki sorunları aktardı ve çözümü için destek olunmasını talep etti.

Otgöz: ”Fethiye için elimizden geleni yapacağız”
Fethiye’nin sorunlarının çözümü için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, Ölüdeniz yolunun bütün izinlerinin bittiğini ekonomik boyutunun çözülmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi.
Fethiye Seydikemer arasında bir sanayi bölgesinin kurulmasının şart olduğunu kaydeden Otgöz, “Mevcut sanayiler şehrin içinde kaldı. Birlik içinde bir yer ayarlanacağına inanıyorum ve Bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunacağız.” dedi.

“Körfez kirliliği en önemli sorun”
Körfez kirliliği Fethiye’nin önemli problemi olduğunu dile getiren Otgöz, “Körfezin takipçisiyiz. Kimse seçim bitti gemi gitti demesin. Seçim döneminde gelen gemi tarama gemisiydi. İki alternatif üzerinde çalışmalar sürüyor maliyet hesaplamaları yapılıyor” diye konuştu. Milletvekili Yakup Otgöz, yat çekek yerinin mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayarak “Sorunlar masada kalmayacak. Fethiye için ne gerekiyorsa elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz.” dedi.  

Bölgenin bir başka önemli sorununun da Karabel Tüneli ve yayla yolu olduğunu kaydeden Otgöz, “Karabel en önemli konu, çalışmalar sürüyor Seydikemer’e kadar olan bölümde bu yıl 8 km duble yol gelecek, Yol gelecek yıl hızlanacak bitme seviyesine getireceğiz. Tünel de devam ediyor yüzde 45’i bitti, onu da bir yıl içinde bitireceğiz.” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN