Muhtarın izinsiz arazi kullandırdığı iddiası Yayla Kınık'ta köylüleri ayaklandırdı!

Seydikemer'in Yayla Kınık Köyü muhtarının, köye ait araziyi izinsiz olarak kullandırdığı iddiasıyla köylüler ayaklandı. Köylüler, muhtarın arazileri izinsiz kullandırdığını ve geçmiş yıllardan da görevi kötüye kullanma konusunda cezası olduğunu iddia ettiler.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Edinilen bilgilere göre olay, Seydikemer’in Yayla Kınık Köyü’nde meydana geldi. Köy muhtarının, köye ait olan bir araziyi herhangi bir resmi izin almadan kullandırdığı iddia ediliyor. Köylüler, muhtarın bu davranışının etik dışı olduğunu ve yasalara aykırı olduğunu savunarak yetkililerden soruşturma açılmasını talep ediyor.

Muhtarın izinsiz arazi kullandırdığı iddiası Yayla Kınık'ta köylüleri ayaklandırdı!

“Köy halkı ayaklandı!”
Yayla Kınık Köyü’nden Turgut Çakal, “Doğma büyüme buralıyım. Burada gördüğünüz gibi yolsuzluklar gözle görülür şekilde var, kameraya da çektiniz. Bu bir rant meselesi, bu köyün yönetimi var azası ve muhtarıyla. Bunlar bu konuya göz yumuyor çünkü burada bu işi yapanlar köyün yerli halkı değil, köye sonradan yerleşenler. Bunların hepsi seçim vadiydi, seçimden sonra yapıldı. “Ben sorana cevabını veririm” diyor, öyle olmasa gelirdi, burada ilgilenirdi muhtar. 
Ben bu arada muhtarlığın bağlı olduğu kurumlardan da yardım istiyorum, ilgilensinler. Biz gidip de herhangi bir yere şikâyette bulunmadık. Ama biz önce olayı gözle görülür şekilde yerinde tespit edelim sonra ilgili makamlar zaten gereğini yapar. Resmi makamlardan yardım istiyoruz ama biz herhangi bir resmi makama gidip, herhangi bir suç duyurusunda bulunmadık. 
Muhtar, azası, heyeti eğer burada herhangi bir şey olmamış olsaydı, buraya gelirdi, “Sen burada ne yapıyorsun hemşerim?” diye sorardı. Görüyorsunuz ağaçlar dikiliyor. Önce arkası kesiliyor, sonra önü kesiliyor. Yani durum göz önünde. Köy halkı da ayaklanmış vaziyette gördüğünüz gibi. 
Bu muhtarın da daha önce görevi kötüye kullanmaktan almış olduğu bir ceza var 6 ay. Daha şu anda görevi kötüye kullanmaktan devam eden mahkemesi var, bu üçüncüsü. Daha önce bir yer sattı, onu iptal ettirdik Orman’dan.”

Muhtarın izinsiz arazi kullandırdığı iddiası Yayla Kınık'ta köylüleri ayaklandırdı!

“Yetkililerden yardım istiyoruz”
Geçmiş dönem muhtarlarından Mehmet Önal ise, “1984-2014 yılları arasında 30 yıl bu köyün muhtarlığını yaptım. 2B ölçümlerinde ben ölçülerin sürekli yanındaydım. Şuandaki işgal edilen yer Orman Müdürlüğü’ne kalmıştı. 2B diye bir şey burada, ormandır. Köylüler değil de dışardan gelen yerleşimciler bu yerlere saldırmışlardır. Eğer birilerine verilecekse bu köyün fakirleri, ihtiyaç sahipleri vardır ve bu yer onlara verilmelidir. Ben bu kadar diyorum, yetkililerden yardım istiyoruz, buraya sahip çıkılmasını istiyoruz.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN