OLTACILAR AĞ VE PARAGATLARDAN ŞİKAYETÇİ

Kıyıdan olta ile sportif anlamda balık avlayan vatandaşlar kıyının çok yakınına ağ ve paragat atan balıkçılardan şikayetçi. Kıyıya atılan ağ ve paragatların çevreye zarar verdiğini ifade eden vatandaşlar, kendilerinin de bu yüzden kıyıdan olta ile balık yakalayamadıklarından şikâyet ediyorlar.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Uzun bir sahil şerdine sahip olan Fethiye İlçesi Fethiye Körfezi’nin kirliliğinden yana oldukça dertli. Son günlerde Fethiye Körfezi’nin kim tarafından ve ne şekilde temizleneceği tartışması devam ederken sportif amaçlı olta balıkçılığı yapmaya çalışan vatandaşlarda kıyının çok yakınına balıkçılar tarafından atılan ağlardan ve paragatlardan yana dertliler.
Sportif anlamda olta balıkçılığı yapmaya çalışan vatandaşlardan bir tanesi de İstanbul’dan Fethiye’ye yerleşmiş Aziz Say. 3 yıl önce İstanbul’dan Fethiye’ye göç ettiğini ifade eden Aziz Say kıyıya atılan ağlardan ve paragatlardan şikayetçi. Kıyıya yakın atılan ağ ve paragatların çevreye de büyük zarar verdiğini ifade eden Aziz Say “Burada sportif balıkçılık yapıyorum. Balık tutmaya çalışıyoruz daha doğrusu. Sağ olsun kıyıya 20-30 metreye kadar paragat  ve ağ atıyor balıkçı geçinen arkadaşlar. Kanunda bile böyle bir şey yok. Kıyının 20-30 metre yakınına kadar ağ ve paragat atılamaz. Biz bunları görüyoruz. Çoğunlukla akşam bastığında veya sabah gün doğmadan atıyorlar. Birkaç saat sonra da topluyorlar. En büyük derdimiz bu. Bu sorunda bize yardımcı olabilecek birilerini istiyoruz. Mutlaka yardımcı olsunlar bize. Hem yasak, hem yanlış. Biz burada sportif balıkçılar olarak bizim almış olduğumuz ve kullandığımız sahtelerin tanesi, en kötüsü 100 liradan başlıyor, 500-600 liraya kadar çıkıyor. Bu konuda yardım istiyoruz. Bize zararı çok. Buradan mesela 30 metre ileriye adam ağ germiş bizim haberimiz yok tabi. Biz buradan sahtelerimizi atıyoruz. Sahte, ağda kalıyor. Buradan oraya gidip onu almak gibi bir şansımız yok bizim” şeklinde konuştu. 
OLTACILAR AĞ VE PARAGATLARDAN ŞİKAYETÇİOLTACILAR AĞ VE PARAGATLARDAN ŞİKAYETÇİOLTACILAR AĞ VE PARAGATLARDAN ŞİKAYETÇİOLTACILAR AĞ VE PARAGATLARDAN ŞİKAYETÇİ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN