OSMAN ÇIRALI ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO), yasal süresine göre bu yıl kasım ayında yapılacak seçimlerine 7 ay kala Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, aday olduğunu açıkladı. Katıldığı televizyon programında konuyla ilgili soruları cevaplandıran Osman Çıralı, 'Yeniden aday olma kararı benim tek başıma verebileceğim bir karar değil. Bu göreve 4 yıl önce arkadaşlarımla birlikte talip olduk. Yeniden aday olmaya da birlikte yola çıktığımız arkadaşlarımızla karar verdik. Başlattığımız projelerimizin, devam eden çalışmalarımızın sonuçlarını almak, pandemi nedeniyle yapamadığımız çalışmaları tamamlamak için birlikte yola çıktığım arkadaşlarımızla yeniden aday olmaya karar verdik. Odamız ve bölgemiz için hayırlısı olsun.' diye konuştu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Fethiye TV’de yayınlanan Erdoğan Cankuş’un sunduğu Pozitif Düşünce programına canlı yayın konuğu olan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, yasal olarak Kasım 2022’de yapılacak Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde ekibiyle birlikte yeniden aday olacaklarını açıkladı. Programda “FTSO’da bu yıl seçim yılı. Yeniden aday olacak mısınız?” sorusu üzerine Osman Çıralı, aday olduğunu açıkladı. 2018 yılında gerçekleştirilen seçimlerde “sadece bir dönem için aday olacağım” açıklamasının hatırlatılması üzerine Osman Çıralı şunları söyledi: 
“Bu sadece benim vereceğim bir karar değil. Tek başına çıkıp da ‘ben adayım’ demekle olacak bir iş değil. Ben buraya tek başıma Osman Çıralı olarak gelmedim, biz bir ekip olarak geldik. 4 yıl önce ‘burada bir yanlış var, bunu düzeltmeye adayım’ dedim. Kimse bana ‘sadece bir dönem mi başkan olacaksın’ demedi. Bizi destekleyen arkadaşlarımız bir dönem aday olacağım diye benimle yola çıkmadı. Ben bir takım kaptanıyım. Bir dönem adayım demiştim evet, ben ticareti bırakmak istiyordum emekli olmak istediğim için böyle bir açıklama yapmıştım. Ama Allah nasip etti bırakmadım ve farklı bir ticari faaliyetimiz daha oldu. Yiyecek içecek sektöründe devam ediyorum. Ben çekiliyorum diyeyim, bakalım ekibimizin içinde kaç kişi bana müsaade edecek. Etmiyorlar, ‘Abi senle varız, seninle bu işi yapacağız, bir dönem daha yap’ diyorlar. Yönetimdeki ve Güç Birliği’ndeki arkadaşlarımla toplandık, bu konuyu görüştük. Bir dönem sözü verdiğimize ilişkin yapılan yorumları da değerlendirdik.  Arkadaşlarım, “beraber başladık, bir dönem daha adayız” dediler. Buradan açıklıyorum bir dönem daha adayız. Arkadaşlarım ne zaman sen kenara çekil bu arkadaşımız başkan olsun derse ben ona da hazırım.  ‘Sen bize abilik yap’ dediler. Bizim koskoca OSB’yi başlattık, bir yıl içinde kazmayı vuracağız. Babadağ ile ilgili sorunlar var. O sorunları çözeceğiz. Ben Meclis Başkanlığı yaptım, Meclis Başkan Yardımcılığı yaptım Allah bana Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de nasip etti. Bu görevi de en iyi şekilde yaptığıma inanıyorum, ekip arkadaşlarım da, Fethiyeliler de buna inanıyor. Ekip arkadaşlarım bana abilik kaptanlık yapmaya devam edeceğim. Aday olacak arkadaşlara da başarılar diliyorum. 
Bizim görevde olduğumuz sürede yanlış yaptığımız bir şey varsa gelsinler söylesinler. Biz, o dönem Odada yanlış yapılıyor dediysek hepsi mahkeme kararı ile tescillendi.”  
Oda seçimlerini erteleme yetkisinin sadece Cumhurbaşkanının yetkisinde olduğunu hatırlatan Osman Çıralı,  yeni dönemle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: 
“Seçimlere şu anda yasal olarak 7 ay gibi bir süre var. Başlattığımız projelerimizin, devam eden çalışmalarımızın sonuçlarını almak, hizmetlerimizi pekiştirmek, pandemi nedeniyle ziyaret edemediğimiz üyelerimizi işyerlerinde ziyaret ederek, onları dinlemek için; yeniden aday olmaya karar verdik. Odamız ve bölgemiz için hayırlısı olsun. Yönetim Kurulu ve Meclis üyesi arkadaşlarıma 4 yıllık süreçte uyumlu çalışmaları ve güven ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Birlik, beraberlik içinde; Üyelerimizden aldığımız güven ve güçle yine üyelerimiz için hizmet üretmeye,  bölge ticaretinin, ekonomisinin büyümesi için 7/24 çalışmaya talibiz. Bundan sonra da üyelerimizle birlik ve beraberlik içinde, yerel ve bölgesel paydaşlarımızla uyum içinde çalışarak üyelerimize ve bölgemize hizmet etmeye devam edeceğiz.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN