ÖZTÜRK, MÜLTECİ SORUNU HAKKINDA KONUŞTU

Fethiye Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk, son zamanlarda Fethiye ve Seydikemer bölgelerinde yakalanan göçmenler hakkında konuştu. Öztürk yaptığı konuşmada,'' Bu işin ticaretini yapan kötü niyetli insanlar var'' dedi.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Son zamanlarda Fethiye ve Seydikemer’de Afgan ve Suriye uyruklu göçmenler yakalanmaya başladı. Bu konu hakkında FRT TV mikrofonlarına konuşan ve Bu işin ticaretini yapan kötü niyetli insanların olduğunu belirten Öztürk,’’ Biliyorsunuz uzun yıllardır artık Türkiye’de mülteci sayısı fazlaydı. 3 milyon 700 bin, 3 milyon 800 bin civarında mülteci barınmaktaydı. Tabi son dönemde bir hareketlilik daha görüyoruz. Tabi ki olaylara karışanlar olursa sıkı takip ediliyor ve memleketlerine iade ediliyor. Onun haricinde ise geçiş noktası olarak kullanmak isteyen bazı mültecileri duyuyoruz. Bu işin ticaretini yapan kötü niyetli insanlar da var. Devletimiz bu konuyla ilgili mücadelesini yapıyor. Buranın denize ve Ege’ye bağlantısının olması, Avrupa’ya geçiş olarak gören mülteciler var. Aralarında kandırılmış insanlar da olabiliyor’’ ifadelerini kullandı.
BEN DE BİR OLAYA ŞAHİT OLDUM
Geçtiğimiz iki üç gün öncesinde ben de bir olaya şahit oldum diyen Öztürk,’’ Son zamanda duyuyoruz Seydikemer ve Fethiye’de yakalananlar oldu. Geçtiğimiz iki üç gün öncesinde ben de bir olaya şahit oldum. Bir mahallemizde vatandaşımız 6-7 tane Afgan kökenli mülteci olduğunu bize haber verdi. Bizde sayın kaymakamımız ve güvenlik güçlerimizle görüşüp onların oradan alınmasına vesile olduk. Mücadele devam ediyor. Devletimiz bu konuyla ilgili gereken çalışmaları yapıyor. Hem göç idaresi hem emniyet kuvvetlerimiz çalışıyor. Tabi bunun ticaretini yapan insanların bundan uzak durması lazım. Bu işlerin memlekete katkısı yok. O yüzden inşallah biran önce bu işler biter. Bu batıya göçme akımı durur. Yunanistan’ın insanlara yaşattığı sıkıntılı süreçte var. Bir bakımdan insani olarak da bakıyoruz ama diğer yandan ülkemizin güvenliği de kontrol altında tutmak zorundayız’’ dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN