PAZARDA BAYRAM SAKİNLİĞİ

Her hafta kurulan Salı Pazarı bu hafta Ramazan Bayramı'nın 2. Gününe denk gelmesi nedeni ile geçmiş haftalara göre daha sakindi. Bir çok pazarcının tezgahını açmadığı pazarda fiyatlarda bazı ürünlerde daha uygundu.

PAYLAŞ
Son Dakika 48 - Ersin DAL

Salı Pazarı bu hafta Ramazan Bayramı’nın 2. gününe denk geldi. Bayram nedeni ile beklenen yoğunluğun oluşmadığı Fethiye’de Salı Pazarı’da geçmiş haftalara göre daha sakindi. Fiyatlara bakıldığında ise birçok üründe geçmiş haftalara göre kısmen ucuzlama göze çarptı.
2 yıl süren pandemi ve ardından Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile tüm Dünya’da ortaya çıkan ekonomik kriz ülkemizi diğer ülkelere göre daha fazla etkiledi gibi gözüküyor. Akaryakıttan üretim maliyetlerine kadar birçok ürüne zam gelmesi vatandaşın alım gücünü azalttı. Bununla beraber artan maliyetler vatandaşın en çok ihtiyaç duyduğu sebze ve meyve fiyatlarını da etkiledi. Zincir marketlerin fiyatları belirlediği ülkemizde vatandaş alışveriş için daha çok semt pazarlarını tercih etmeye başladı.
Bayram nedeni ile çak sayıda Pazar esnafının Salı Pazarı’nda tezgahını açmaması, pazara gelen Pazar esnafına yaradı. Fethiye’de geçmiş bayramlara göre daha sakin geçmesine rağmen tezgahını açan esnaf işlerinden memnun evine döndü.
Pazarda bayram olmasına rağmen tezgahını açan Remziye Yongacı “Yıllardır pazarcılık işiyle uğraşıyorum. Asıl işim dondurmacılık. Ama şekere ve süte gelen zamlardan dolayı dondurmacılık işini yapamıyorum. Allah’a çok şükür kendi ekmeğimizi kazanıyoruz. Pazar bugün çok güzel. Satışlar çok güzeldi. Biz de zaten geç geldik. Pazar günü çok ölüydü, satış hiç olmamıştı. Pazar günü bütün malımız elimiz de kalmıştı. Bugün ki kalabalık iyiydi, turistler fazlaydı. Devamlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

PAZARDA BAYRAM SAKİNLİĞİ
Bu hafta Salı Pazarı’nda fiyatlar ise şu şekilde; kabak: 3 TL, çilek: 30 TL, patlıcan: 7 TL, biber: 10 TL, salatalık: 5 TL, mor Lahana: 10 TL, taze fasulye: 25 TL, soğan: 10 TL, limon: 15 TL
PAZARDA BAYRAM SAKİNLİĞİPAZARDA BAYRAM SAKİNLİĞİPAZARDA BAYRAM SAKİNLİĞİPAZARDA BAYRAM SAKİNLİĞİPAZARDA BAYRAM SAKİNLİĞİPAZARDA BAYRAM SAKİNLİĞİ

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN